ال موسی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] آل موسی. آلِ موسی، اصطلاحی قرآنی و عنوان خاندان موسی بن عمران (ع) پیامبر بنی اسرائیل است.
این عنوان یک بار در قرآن آمده است. وَ قالَ لَهُمْ نَبِیُّهُم اِنَّ ایَهَ مُلْکِهِ اَنْ یَأْتِیَکُمُ التّابُوتُ فیهِ سَکینَهٌ مِنْ ربِّکُم وَ بَقِیَّهٌ مِمّا تَرَکَ الُ هرونَ تَحْمِلُهُ الْمَلئِکَهُ
بقره/ سوره۲، آیه۲۴۸.
دربارۀ آل (ﻫ م) معانی زیر عنوان شده است: خانواده ، عائله، خاندان، تیره، اهل، عشیره، پیروان، وابستگان.
آل موسی نزد مفسران
در این جا مفسّران آراءِ متفاوتی ابراز داشته اند:۱. برخی معتقدند که منظور از آل موسی پیامبران بنی اسرائیل از نسل یعقوب هستند.
جاراللـه زمخشری، الکشّاف، ج۱، ص۳۸۰، بیروت، ۱۳۸۷ق.
...

[ویکی فقه] آل موسی (قرآن). آل ، برگرفته شده از اهل است، با این تفاوت که آل به نزدیکان افراد بزرگ و شریف ، مانند « آل الله » و « آل سلطان »؛ ولى اهل بر همه اطلاق مى شود.
مراد از آل موسی علیه السّلام خود موسی علیه السّلام و خواص خاندان آن حضرت هستند.
طباطبایی، محمدحسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ج۲، ص۲۹۱.
۱. ↑ طباطبایی، محمدحسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ج۲، ص۲۹۱.
مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۱، ص۳۹۱، برگرفته از مقاله «آل موسی».
...

دانشنامه آزاد فارسی

آل موسی. آلِ مُوسی
آلِ مُوسی از اعلام قرآن و عنوان خاندان موسی (ع). این اصطلاح تنها یک بار در قرآن آمده است: «و پیامبرشان به ایشان گفت نشانة فرمانروایی او این است که تابوت عهد که در آن مایة آرامشی از سوی پروردگارتان و یادگاری از آل موسی و آل هارون هست، و فرشتگانش حمل می کنند، به سوی شما می آید؛ اگر مؤمن باشید، در این امر عبرتی برای شماست» (بقره، ۲۴۸). مفسران دربارة این که منظور از «آل موسی» در این آیه چه کسانی هستند، نظرات مختلفی دارند: ۱) پیروان موسی هستند و به تصریح علامه طباطبایی خود موسی و خواص خاندان او آل موسی به شمار می روند. ۲) فرزندان موسی مصداق آل موسی هستند. ۳) پیامبران بنی اسرائیل که از نسل یعقوب هستند، همان آل موسی هستند.

پیشنهاد کاربران

بپرس