آشپزی یهودی اشکنازی. آشپزی یهودی اشکنازی ( به انگلیسی: Ashkenazi Jewish cuisine ) مجموعه ای از پخت و پز سنتی است که در میان یهودیان شرق، مرکز، غرب، شمال و جنوب اروپا و یهودیان دور از وطن که به طور عمده در آمریکای شمالی و سایر کشورهای غربی متمرکز شده اند، گسترش یافته بود.
یهودیان اشکنازی همین طور به یهودیان غربی معروف هستند. یهودیان جامعه اشکنازی غذاهایی می پزند که اغلب منحصر به جامعه خودشان است ( و در میان همتایان یهودی غیر بومی به خاطر سابقه تعامل محدود بین دو گروه محبوب نیست ) ، در حالی که اغلب از مواد اصلی محلی ( همچون چغندر، کلم و سیب زمینی ) بهره می برند و از قانون کوشر پیروی می کنند.
به خاطر اینکه جامعه یهودی اشکنازی اروپایی در طول تاریخ مردمی فقیر بودند، آشپزی آنها به طور عمده مبتنی بر مواد اولیه غذایی ارزان قیمت استوار بود، اغلب از مجموعه مواد غذایی که به سهولت در اروپا در دسترس و ارزان قیمت بود و کمتر در دید بقیه خوشایند به نظر می رسید و به ندرت توسط جنتیل اهل محل استفاده می شد، همانند بریسکت، جگر خردشده و کنگر فرنگی، در بین دیگر مواد غذایی بهره می بردند.
به علت اینکه یهودیان اشکنازی به طور معمول از کشت و پرورش محصولات کشاورزی در کشورهای موطن خود دراروپا منع می شدند، این ممانعت در آشپزی آنها بازتابیده شده است و از سبزیجات در آشپزی یهودی اشکنازی در قیاس با جامعه همتایان خود مزراحی و سفاردی کمتر استفاده می شود. گوشت طبق آئین طی فرایند شحیطه آماده شده، و در آب غوطه ور گردیده و نمک زده می شود. غذاهای مبتنی بر گوشت یک ویژگی برجسته غذایی در شبات، جشنواره ها و غذاهای روز جشن هستند. گوشت پخته شده همانند بریسکت خواص زیادی دارند، همان طور که ریشهٔ سبزیجاتی همچون سیب زمینی، هویج و زردک که در غذاهایی همچون لاتکا، ماتزو بال و تسویمس مورد استفاده قرار می گیرند ( یک غذای مبتنی بر سبزیجات پخته شده و میوه که ممکن است حاوی مقداری گوشت هم باشد ) . سبزیجاتی همچون دلمه کلم پیچ، که از مواد غذایی پر شده و پخته می شوند، در محوریت آشپزی قرار دارند.
به خاطر عدم دسترسی به روغن زیتون و چربی هایی که به طور سنتی در آشپزی یهودی مورد استفاده قرار می گیرد، چربی باقی مانده از پوست مرغ و غاز ( گوریبنس ) که شمالز نامیده می شود به طور سنتی در غذاهای ( گوشتی ) فلیشیگ استفاده می شوند، در صورتیکه کره به طور سنتی در غذاهای ( لبنی ) میلچیگ مورد استفاده قرار می گیرد. [ ۱] [ ۲]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفیهودیان اشکنازی همین طور به یهودیان غربی معروف هستند. یهودیان جامعه اشکنازی غذاهایی می پزند که اغلب منحصر به جامعه خودشان است ( و در میان همتایان یهودی غیر بومی به خاطر سابقه تعامل محدود بین دو گروه محبوب نیست ) ، در حالی که اغلب از مواد اصلی محلی ( همچون چغندر، کلم و سیب زمینی ) بهره می برند و از قانون کوشر پیروی می کنند.
به خاطر اینکه جامعه یهودی اشکنازی اروپایی در طول تاریخ مردمی فقیر بودند، آشپزی آنها به طور عمده مبتنی بر مواد اولیه غذایی ارزان قیمت استوار بود، اغلب از مجموعه مواد غذایی که به سهولت در اروپا در دسترس و ارزان قیمت بود و کمتر در دید بقیه خوشایند به نظر می رسید و به ندرت توسط جنتیل اهل محل استفاده می شد، همانند بریسکت، جگر خردشده و کنگر فرنگی، در بین دیگر مواد غذایی بهره می بردند.
به علت اینکه یهودیان اشکنازی به طور معمول از کشت و پرورش محصولات کشاورزی در کشورهای موطن خود دراروپا منع می شدند، این ممانعت در آشپزی آنها بازتابیده شده است و از سبزیجات در آشپزی یهودی اشکنازی در قیاس با جامعه همتایان خود مزراحی و سفاردی کمتر استفاده می شود. گوشت طبق آئین طی فرایند شحیطه آماده شده، و در آب غوطه ور گردیده و نمک زده می شود. غذاهای مبتنی بر گوشت یک ویژگی برجسته غذایی در شبات، جشنواره ها و غذاهای روز جشن هستند. گوشت پخته شده همانند بریسکت خواص زیادی دارند، همان طور که ریشهٔ سبزیجاتی همچون سیب زمینی، هویج و زردک که در غذاهایی همچون لاتکا، ماتزو بال و تسویمس مورد استفاده قرار می گیرند ( یک غذای مبتنی بر سبزیجات پخته شده و میوه که ممکن است حاوی مقداری گوشت هم باشد ) . سبزیجاتی همچون دلمه کلم پیچ، که از مواد غذایی پر شده و پخته می شوند، در محوریت آشپزی قرار دارند.
به خاطر عدم دسترسی به روغن زیتون و چربی هایی که به طور سنتی در آشپزی یهودی مورد استفاده قرار می گیرد، چربی باقی مانده از پوست مرغ و غاز ( گوریبنس ) که شمالز نامیده می شود به طور سنتی در غذاهای ( گوشتی ) فلیشیگ استفاده می شوند، در صورتیکه کره به طور سنتی در غذاهای ( لبنی ) میلچیگ مورد استفاده قرار می گیرد. [ ۱] [ ۲]
wiki: آشپزی یهودی اشکنازی