اشپزی افغانستانی

دانشنامه عمومی

آشپزی افغانستانی. سنت های مختلف در هنر آشپزی افغاننستانی بخشی جدایی ناپذیر از رسم ریشه دار مهمان نوازی مردم افغانستان را تشکیل می دهند. غذا ابزاری است برای نشان دادن خصلت های معنوی و شیوهٔ زندگی مردم و رسم آبروداری، همسایه داری و ازخودگذشتگی. همهٔ رویدادهای خوش زندگی، و همچنین تغییرات فصل ها، همگی در بزم های فامیلی جشن گرفته می شوند. [ ۱] ویژگی های آشپزی هر منطقه بازتاب کنندهٔ تنوع جغرافیایی و قومی افغانستان است و در مجموع با آشپزی آسیای مرکزی، ایران، و پاکستان اشتراکات فراوانی دارد. ترکیب گروه های غذایی گوناگون غلات، حبوبات، سبزی ها و پروتئین های گیاهی و حیوانی در همه غذاها دیده می شود. نان در شکل ها و اندازه های مختلف از آرد گندم، جو یا ذرت ( جواری ) طبخ می شود و انواع مختلفی دارد که بر اساس آداب اقوام مختلف متفاوت است و هریک به تناسب و فراخور اقلیم مردم منطقه طبخ می شود. انواع نان در افغانستان عبارتند از: نان خاصه، نان چپاتی، نان رُت، نان روغنی، نان لواشه، نان اُزبکی، نان تاوگی، نان پرکی و غیره. نان معمولاً بر دیوارهٔ تنور گِلی طبخ می شود. [ ۲]
• اوزبیکی پلو: که به آن قابلی پلو هم گفته می شود یکی از انواع پلوهای مشهور در افغانستان است و تقریباً اکثر کشورهای همسایه با نام آن آشنا هستند. از برنج باریک، گوشت گوسفند، هویج، کشمش، و خلال پسته و بادام تهیه می گردد.
• یخی پلو: گوشت و مواد لازم آن افزوده شده برنجی با رنگ قهوه ای می سازد.
زمرد پلو: قورمه اسفناج قبل از فرایند پخت به آن مخلوط می شود، از این رو 'کامارو' یا زمرد به آن گویند.
• بور پلو: لاوند قبلاً به آن اضافه می شده برنجی با رنگ زرد می سازد.
• لاندی پلو: عبارت از برنج همراه با دام کامل که قبلاً نمک زده شده و در معرض آفتاب قرار گرفته می باشد، این غذا در میان بسیاری از مردم افغانستان سنتی است.
• بانجان رومی پلو: قورمه گوجه فرنگی ( بانجان رومی ) در طی فرایند پخت به آن اضافه شده برنجی با رنگ قرمز می سازد.
سرکه پلو: مشابه یخی پلو، اما همراه با سرکه و سایر ادویه ها می باشد.
• شربت پلو: شوید تازه و کشمش در طی فرایند پخت به آن اضافه می شود.
نارنج پلو: یک غذای شیرین و مخلوط برنج با زعفران، پوست نارنج، پسته، بادام و مرغ می باشد.
ماش پلو: پلو ترش و شیرین است که با لوبیا ماش، زردآلو و گندم بلغور پخته می شود. منحصراً برای گیاهخواران.
• آلبالو پلو: یک غذای شیرین برنج همراه با گیلاس و مرغ می باشد.
عکس آشپزی افغانستانیعکس آشپزی افغانستانیعکس آشپزی افغانستانیعکس آشپزی افغانستانیعکس آشپزی افغانستانیعکس آشپزی افغانستانی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس