اشورا

دانشنامه عمومی

آشورا (ساتراپی هخامنشی). آشورا[ ۱] ( به پارسی باستان: 𐎠𐎰𐎢𐎼𐎠 Aθurā ) یکی از ساتراپی های هخامنشی، در محدوده ای میان عراق و سوریه امروزی بود، که توسط آخرین ساتراپ های آشوری ( زبان اکدی ) اداره می شد. همچنین این منطقه در زبان آرامی نو آثورا و در زبان یونانی آثوریا خوانده می شود. [ ۲] این ساتراپی در میان سال های ۵۳۹ تا ۳۳۰ پیش از میلاد وجود داشت. پیش از این بخشی از امپراتوری بابل نو بود و سپس کوروش بزرگ پس از شکست بابلی ها آن را به عنوان یکی از ساتراپی های هخامنشیان[ ۳] [ ۴] به قلمرو خودش ضمیمه کرد. همچنین در سنگ نوشته های هخامنشیان از آن به عنوان داهو به معنای گروهی از مردم یا کشوری و مردمانش بدون مفهوم اداری یاد شده است. [ ۵] امپراتوری آشور در شمال عراق، شمال شرق سوریه و جنوب شرقی آناتولی کنونی از بالای دجله تا بالای فرات گسترش داشت. [ ۶] [ ۷] امپراتوری آشوری نو پس از یک دوره جنگ های داخلی سهمگین و پس از اتحاد و یورش مردمان ایرانی ( مادها و پارس ها ) ، بابلی ها و کیمری ها در اواخر قرن هفتم پیش از میلاد بسیار ضعیف گشت و در طی نبرد نینوا در سال ۶۱۲ پ. م. شکست سختی خورد، سپس تا سال ۶۰۵ پ. م. به طور کامل سقوط کرد. بین سال های ۶۰۵ تا ۵۵۹ پ. م. سرزمین سابق آشور میان پادشاهی ماد در شرق و امپراتوری بابلی نو در غرب تقسیم شده بود. هر دو بخش در سال ۵۳۹ پ. م. به تصرف پارس ها درآمد و سپس هخامنشی ها، در آن مناطق ساتراپی های ماد و آشورا را ایجاد کردند. [ ۴] بنا به گفتهٔ هرودوت قسمت اصلی سرزمین آشور به دو ساتراپی بابل و آشورا تقسیم شده بود. [ ۸] با وجود چند شورش کوچک، آشورا نقش مهمی را در حکومت هخامنشیان ایفا کرد. آشوری ها حق حکومت برخود را در سراسر دوران هخامنشی داشتند. زبان آرامی نیز به عنوان یک زبان رسمی و همچنین زبانی میانجی در شاهنشاهی نقش خود را ایفا می کرد. [ ۹] [ ۱۰] آشوری ها به خاطر مهارت های رزمیشان در کنار سربازان لیدیه ای ها به عنوان پیاده نظام سنگین سپاه هخامنشی خدمت می کردند. [ ۱۱] به علت خرابی های ناشی از سقوط امپراتوری آشور، برخی از تاریخ دانان آن جا را «سرزمین بایر خالی از سکنه» توصیف کرده اند. این درحالی است که برخی دیگر از آشورشناسان مانند جان کورتیس و سیمون پارپولا این ادعا را کاملاً رد کرده و استناد کرده اند که آشور در نهایت به یکی از ثروتمندترین مناطق در شاهنشاهی هخامنشی تبدیل شده بود. [ ۱۲] ثروت این سرزمین به دلیل استفادهٔ کارآمد ایرانی ها از زمین های کشاورزی منطقه بود. در مقابل سیاست هخامنشی ها دخالت نکردن در امورداخلی ساتراپی هایشان بود تا زمانی که این ساتراپی ها مالیات خود را به دولت بپردازند. [ ۱۳]
عکس آشورا (ساتراپی هخامنشی)عکس آشورا (ساتراپی هخامنشی)عکس آشورا (ساتراپی هخامنشی)عکس آشورا (ساتراپی هخامنشی)عکس آشورا (ساتراپی هخامنشی)عکس آشورا (ساتراپی هخامنشی)

آشورا (فیلم ۲۰۱۲). آشورا ( به ژاپنی: アシュラ Ashura ) یک فیلم انیمه ای ژاپنی به کارگردانی کیچی ساتو است که براساس مانگایی به همین نام و به قلم جرج آکیاما ساخته شده است. از بازیگران آن می توان به ماساکو نوزاوا، مگومی هیاشی بارا، کینیا کیتااوجی و هیرو آکی هیراتا اشاره کرد. این فیلم در ۲۹ سپتامبر ۲۰۱۲ در ژاپن اکران شد.
در اواسط قرن پانزدهم میلادی، کیوتو توسط بلاهای طبیعی همچون امواج سیل، خشکسالی و قحطی ویران شد و بیش از ۸۰٬۰۰۰ نفر بین سال های ۱۴۵۹ تا ۱۴۶۱ جان خود را از دست دادند. در این زمان کودکی به نام آشورا متولد می شود، اما او توسط مادرش که قصد کشتنش را داشت در نهایت به تنهایی در بیابان رها شده و مجبور به یادگیری زنده ماندن در طبیعت شد. او تبدیل به کودکی شد که برای بقا هم از گوشت حیوانات و هم انسان ها تغذیه می کرد. در این بین روح از دست رفته آشورا، بوسیلهٔ دختری جوان به نام واکاسا نجات پیدا کرد. او با عشق و محبت خود جرقه ای از امید در دل این کودک به وجود آورد. او به آشورا کلمات را آموخت و مانع رشد قلب وحشی او شد و در عوض انسانیت را به او آموزش داد. با این حال، لحظه های بیادماندنی آشورا با واکاسا چندان به طول نینجامید و یکبار دیگر قحطی شدیدی گریبانگیر روستای واکاسا شد.
عکس آشورا (فیلم ۲۰۱۲)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس