استقامت بر تکلیف

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] استقامت بر تکلیف (قرآن). طبق آیه ۱۱۲سوره هود پیامبر -صلی الله علیه و آله وسلم - مامور به استقامت و پایداری بر ادای تکالیف الهی بود.
پیامبر -صلی الله علیه و آله وسلم - مامور به استقامت و پایداری بر ادای تکالیف الهی است:فاستقم کما امرت ومن تاب معک ولا تطغوا انه بما تعملون بصیر. «پس همان گونه که دستور یافته ای ایستادگی کن و هر که با تو توبه کرده (نیز چنین کند) و طغیان مکنید که او به آنچه انجام می دهید بیناست.» در سوره هود آیه ۱۱۲ مهمترین دستور به پیغمبر اکرم صمی دهد و می گوید: " استقامت کن همانگونه که به تو دستور داده شده است" (فاستقم).استقامت در راه تبلیغ و ارشاد کن، استقامت در طریق مبارزه و پیکار کن، استقامت در انجام وظائف الهی و پیاده کردن تعلیمات قرآن کن.ولی این استقامت نه به خاطر خوش آیند این و آن باشد و نه از روی تظاهر و ریا، و نه برای کسب عنوان قهرمانی، نه برای بدست آوردن مقام و ثروت و کسب موفقیت و قدرت، بلکه تنها به خاطر فرمان خدا و آن گونه که به تو دستور داده شده است باید باشد (کما امرت).اما این دستور تنها مربوط به تو نیست، هم تو باید استقامت کنی" و هم تمام کسانی که از شرک به سوی ایمان باز گشته اند و قبول دعوت الله نموده اند. "(و من تاب معک)." استقامتی خالی از افراط و تفریط، و زیاده و نقصان، استقامتی که در آن طغیان وجود نداشته باشد" (و لا تطغوا)." چرا که خداوند از اعمال شما آگاه است"، و هیچ حرکت و سکون و سخن و برنامه ای بر او مخفی نمی ماند (انه بما تعملون بصیر).
← روایت ابن عباس
مسلمانان، موظف به استقامت و پایداری بر ادای تکالیف الهی هستند:فاستقم کما امرت و من تاب معک و لا تطغوا انه بما تعملون بصیر. بنا بر اینکه مقصود از استقامت، پایداری بر ادای تکلیف باشد.

پیشنهاد کاربران

بپرس