استارت

/~estArt/

برابر پارسی: آغاز

معنی انگلیسی:
self-starter, starting motor, cranking motor

فرهنگ فارسی

شروع کردن، حرکت کردن، به حرکت آوردن، براه انداختن ، درورزشهای دوومیدانی: لحظه حرکت ورزشکاران
( اسم ) دستگاه خودکاری است که موتوری را بسرعت عادی در مسیر معینی بحرکت در می آورد . توضیح معمولا آنرا ( استارت ) گویند .

فرهنگ معین

(اِ ) [ انگ . ] (اِ. ) ۱ - حرکت کردن و به حرکت درآوردن . ۲ - لحظة حرکت ورزشکاران د ر ورزش های دو و میدانی ، دوچرخه سواری ، شنا و همانند آن ، شروع .

فرهنگ عمید

لحظۀ حرکت ورزشکاران.
وسیله ای خودکار برای راه اندازی موتور.

دانشنامه عمومی

استارتر یا استارت نام وسیله ای است که برای راه انداختن موتور درون سوز به کار می رود و با چرخاندن موتور باعث روشن شدن آن می شود.
استارت یکی از موتورهای الکتریکی در خودروها است که در آغاز اختراع خودرو هنوز به طور تکامل یافته و کاربردی اختراع نشده بود. نخستین خودروهایی که اختراع شدند همگی با هل دادن یا چرخاندن محور موتور توسط دست روشن می شدند، به طور مثال: یکی از نخستین خودروهایی که توسط دایملر اختراع گردید با چرخاندن محور موتور روشن می شد. این خودرو یک کالسکهٔ موتوردار بود.
زمان زیادی از اختراع اولین خودروها نگذشته بود که برای روشن کردن موتور خودروها از هندل استفاده گردید و تا چند دهه پس از آن، موتور اکثر خودروها توسط هندل و نیروی دست روشن می شد البته اولین استارت مدتی پیش از اختراع اتومبیل ساخته شد. این استارت یک استارت خیلی ساده و ابتدایی بود که برای یک موتور سیکلت ساده و ابتدایی ساخته شده بود اما اولین استارتی که برای اتومبیل ساخته شد مدل ابتدایی استارتر برقی بود که در سال ۱۸۹۶ توسط یک مهندس برق بریتانیایی به نام اچ، جی، داوسینگ بروی خودروی آرنولد نصب گردید البته این موتور استارتر در جایی ثبت اختراع نشد. هفت سال بعد در آمریکا در تاریخ ۱۹۰۳ میلادی کلاید، جی، کلمن اولین موتور استارت برقی را ثبت کرد و در ۱۹۱۱ میلادی توسط یک آمریکایی به نام چارلز اف، کترینگ در آزمایشگاه تحقیقاتی شرکت ای سی دلکو موتور استارتر را با تغییرات و جهت جایگزینی با هندل در خودروها به نام خود ثبت کرد البته این استارت نیز کاملاً ساده و ابتدایی بود و تا چند دهه پس از آن موتور اکثر خودروهای موجود به وسیلهٔ هندل روشن می شد. آخرین نسل از خودروهای دیزلی که هندلی بودند شامل بنز ۱۷۰ و بنز ۱۸۰، و پس از آن بنز ۱۹۰ استارتی گردید.
از خودروهای بنزینی هندلی می توان به ذیل و گاز ۶۶ روسی و فورد T آمریکایی اشاره کرد که در ابتدا هندلی بودند و پس از سال ها مجهز به استارت گردیدند. ذیل و گاز ۶۶ تواماً دارای هندل نیز بودند یعنی اگر برای سیستم استارت یا باتری مشکلی پیش می آمد راننده می توانست توسط هندل خودرو را روشن کند. موتور خودروهای هندلی در راستای طول اتومبیل قرار می گرفت و سر موتور ( پولی سر میل لنگ ) به طرف سپر جلو قرار داشت و روی پولی میل لنگ یک شکاف تعبیه شده بود به طوری که زائدهٔ روی هندل درون آن قرار می گرفت و با چرخاندن هندل میل لنگ به گردش درمی آمد. پس از گذشت سال های بسیار، رفته رفته خودروهایی با تعداد سیلندر بیشتر و با قدرت و کمپرس قوی تر ساخته شدند و دراین زمان دیگر نیروی دست و هندل قادر به روشن کردن موتور خودروها نبودند به علاوه هندل خطراتی را نیز در پی داشت مثل دررفتن هندل هنگام روشن شدن خودرو و پرتاب شدن آن به اطراف که می توانست منجر به حوادث ناگوار و حتی مرگ گردد بنابراین کم کم هندل از میان رفت و استارت جای آن را گرفت.
عکس استارتعکس استارت
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

رجوع شود به:سلاح های استراتژیک، مذاکرات کاهش

پیشنهاد کاربران

سلیم
استارت: آغاز براه.
توی خودرو می نشینی و مربی می گوید استارت بزن یعنی آغاز براه را بزن تا خودرو روشن شود.
در دستگاهای دیگر هم همینطور ست استارت زدن یا آغاز براه برای آغاز هر راهی ست.
به جای واژه ی استارت
میشه از تاز بهره گرفت که خود گرد شده ی تاخت و آغاز میباشد و در باستان از تاخت و تاز نیز بهره میجستیم . که به مفهوم روشن کردن و جنبیدن یا راندن می باشد.
خود استارت به مفهوم روشن کردن می باشد ولی چون روشن کردن کمی درشت است و از دو واژه پدید می آید آسان تر اینکه یک واژه ی جایگزین که دارای هستیست بهره بجوییم و پیسنهاد من
...
[مشاهده متن کامل]

تاز میباشد

شروع تمرین

شروع تمرین سخت
استارت
این واژه ای ایرانوویچی ( هندواروپایی ) است:
اِستارت : اِست - آر ت
اِست = ایست پارسی است
آرت = هَرک و اَرک پارسی است که به اربی رفته و حرکت شده است.
مینه= از ایستادن آغاز به حرکت کردن
پیشنهاد :
ایست آغاز ، ایستاز ، تَک آغاز ، تکاز ، تاخت آغاز ، تاختاز ، دَو آغاز ، دَواز

بپرس