آزادی های چهارگانه. آزادی های چهارگانه (four freedoms) فرمولی با اهداف اجتماعی و سیاسی جهانی که فرانکلین روزولت، رئیس جمهور امریکا، در پیامی به کنگرهدر ۶ ژانویۀ ۱۹۴۱ بیان کرد. روزولت این آزادی ها را چنین برشمرد: آزادی بیان، آزادی افراد در پرستش خداوند به آیین خودشان، آزادی از قید احتیاج، و آزادی از قید ترس. روزولت برای تأمین آخرین آزادی خواستار کاهش تسلیحات در سراسر جهان شد به طوری که هیچ کشوری در هیچ نقطۀ دنیا نتواند به همسایه اش تجاوز کند.
آزادی های چهارگانه ( به انگلیسی: Four Freedoms ) یک مجموعه چهارتایی از نقاشی های رنگ روغن روی بوم اثر نورمن راکول هنرمند آمریکایی است که در سال ۱۹۴۳ منتشر شده اند. این چهار اثر عبارتند از آزادی بیان، آزادی پرستش، آزادی از فقر و آزادی از ترس. این چهار نقاشی تقریباً از نظر ابعاد با یکدیگر برابرند و اندازه شان ۱۱۶٫۲ در ۹۰٫۲ سانتیمتر ( ۴۵٫۷ در ۳۵٫۵ اینچ ) است و هم اکنون در موزه نورمن راکول در استوکبریج ماساچوست نگهداری می شوند. راکول برای کشیدن این نقاشی ها از سخنرانی رئیس جمهور وقت آمریکا فرانکلین دلانو روزولت مشهور به سخنرانی آزادی های چهارگانه که در ششم ژانویه ۱۹۴۱ در برابر کنگره آمریکا ایراد شده، الهام گرفته است. روزولت در این سخنرانی از حقوقی صحبت می کند که در همه جای جهان باید از آن ها محافظت شود. این چهار حق لازم و اساسی عبارتند از آزادی بیان، آزادی پرستش، آزادی از فقر و آزادی از ترس. او همه دنیا را به رعایت آن ها فراخواند و آن را انگیزه ای برای شرکت ایالات متحده آمریکا در جنگ جهانی دوم دانست. این حقوق توسط نیروهای متفقین در منشور آتلانتیک گنجانده شده و مبدل به بخشی از منشور ملل متحد شدند. ... [مشاهده متن کامل]
چهار نقاشی راکول برای اولین بار در سال ۱۹۴۳ در مجله ستردی ایونینگ پست و در چهار هفته متوالی و با همراهی جستارهایی از متفکران برجسته آن روز به چاپ رسید. نویسندگان این جستارها به ترتیب انتشار عبارت بودند از بوث تارکینگتن ( آزادی بیان ) ، ویل دورانت ( آزادی پرستش ) ، کارلوس بلوسان ( آزادی از فقر ) و استیون وینسنت بنت ( آزادی از ترس ) . این نقاشی ها آثار برجسته نمایشگاه هایی شدند که با حمایت مجله پست و وزارت خزانه داری ایالات متحده آمریکا برگزار شد و توانستند طی آن ها بیش از ۱۳۲ میلیون دلار اوراق قرضه جنگی بفروشند. این مجموعه نقاشی سنگ بنای نمایشگاهی هنری شدند که تمام آثار نورمن راکول در آن به نمایش درآمده است. راکول مشهورترین و شناخته شده ترین هنرمند تجاری میانه سده بیستم میلادی است که تحسین و نظر مساعد منتقدان را کسب نکرده است. این نقاشی ها، بهترین آثار او به حساب می آیند و براساس برخی گزارش ها، پرتیراژترین نقاشی ها هستند؛ آن ها در دورانی به صورت عمومی در ادارات پست، مدرسه ها، کلوب ها، ایستگاه های راه آهن و ساختمان های مختلف عمومی و نیمه عمومی به نمایش درآمدند. بررسی های انتقادی این نقاشی ها مانند بیشتر آثار راکول، کاملاً مثبت نبوده اند. نگاه سرخوش و نوستالژیک راکول به دیارگرایی، در طول زندگی اش از او تصویرگری محبوب اما نه چندان در زمره هنرمندان هنرهای زیبا ساخته است؛ دیدگاهی که امروز نیز متداول است. بااین همه او با نقاشی آزادی از فقر چنان اثری در ساختار اجتماعی ایجاد کرده که این نقاشی با نام «شکرگزاری نورمن راکول» شناخته می شود.
آزادی های چهارگانه ( به انگلیسی: Four freedoms ) فرمولی با اهداف اجتماعی و سیاسی با نگاه جهانی که فرانکلین دلانو روزولت رئیس جمهور آمریکا در پیامی به کنگره در ۶ ژانویه ۱۹۴۱ بیان کرد. روزولت این آزادی ها را چنین برشمرد: ... [مشاهده متن کامل]
• آزادی بیان • آزادی افراد در پرستش خداوند به آیین خودشان • آزادی از قید احتیاج • آزادی از ترس روزولت برای تأمین آخرین آزادی خواستار کاهش تسلیحات در سراسر جهان شد به طوری که هیچ کشوری در هیچ نقطهٔ دنیا نتواند به همسایه اش تجاوز کند. آزادی چهارم در بیان روزولت آزادی از ترس بود.