ارواد

فرهنگ اسم ها

لغت نامه دهخدا

ارواد. [ اِرْ ] ( ع مص ) نرم رفتن. نرم راندن. ( منتهی الارب ). اندک اندک رفتن. آهسته رفتن. ( کنز اللغات ).

ارواد. [ اَرْ ] ( اِخ ) جزیره ای در دریا قرب قسطنطنیه ، مسلمانان بدانجاغزو کردند و آنرا بسرداری جنادةبن ابی امیه در زمان معاویةبن ابی سفیان در سال 54 هَ. ق. بگشودند و مجاهدبن جبر المقری و تبیعبن امراءة کعب الاحبار در فتح آن شرکت داشتند و در آنجا مجاهد تبیع را قرآن آموخت و بعضی گفته اند در رودس آموخته است. ( معجم البلدان ).

ارواد. [ اَرْ ] ( اِخ ) جزیره کوچکی است در مقابل ساحل سوریه و در جنوب غربی اسکله طرطوشه در سنجاق طرابلس شام و امروزه مسکون نیست اما در اعصار سالفه بنام آرادوس معروف بوده و نیز شهر بزرگی بهمین نام داشته است و علاوه بر این برابر این شهر، شهر دیگری موسوم به ( ( آنتارادوس ) ) بود که بوسیله پلی بیکدیگر مربوط بودند و حکومت کوچک مستقلی داشتند بعدها از استقلال محروم و مغلوب ایرانیان قدیم گردیدند و سپس مقدونیان آن را تسخیر کردند. در زمان خلافت خلیفه دوم معاویه آنرا مفتوح و مسخر کرد. پاره ای از ویرانه های آثار قدیمه وی هنوز هم محو نشده در برخی از خریطه ها بشکل رواد ضبط کرده اند. ( قاموس الاعلام ترکی ). ارواد ( آواره ) ( حزقیال 27: 8 ). بعید نیست که همان ارفاد باشد که به رواد مسمی است و آن قریه کوچکی است بر جزیره ارواد که در نزدیکی ساحل شرقی دریای متوسط بمسافت سی میل بشمال طرابلس واقع است.ساکنان آن جزیره را اروادی گویند. ( سفر پیدایش 10: 18 ) ( قاموس کتاب مقدس ). و آن همان آراد و آرادس است که اسکندر در حمله بسوریه ، آنرا تسخیر کرد. ( ایران باستان ص 1323 و 1510 ).

فرهنگ فارسی

نرم رفتن

دانشنامه عمومی

ارواد ( به عربی: أرواد ) یک منطقهٔ مسکونی در سوریه است که در شهرستان طرطوس واقع شده است. [ ۱]
ارواد ۰٫۲ کیلومترمربع مساحت و ۴٬۴۰۳ نفر جمعیت دارد.
عکس اروادعکس اروادعکس ارواد
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

اَرواد (Arwad)(نام باستانی: آرادوس) جزیره ای کوچک در سه کیلومتری طرسوس، در سوریه. دومین بندر بزرگ سوریه در ساحل شرقی دریای مدیترانه است. این جزیره در آغاز قرن ۲پ م، سکونتگاه فنیقیان بود و به مرکز بزرگ تجاری آن ها بدل شد. یکی از سه شهر ائتلاف فنیقیان معروف به تریپولیس (طرابلس شام مشتمل بر صور، صیدا، و آرادوس) بود. سربازان اروادی در نبرد کادش (۱۲۹۹پ م) علیه مصری ها وارد عرصۀ کارزار شدند. از ۱۱۰۰ تا ۶۲۵پ م در تصرف آشوری ها بود و در ۶۰۴پ م به استیلای بابلی ها و در ۵۳۹پ م به تصرف ایرانی ها درآمد. نیروی دریایی ارواد در نبرد سالامیس علیه یونانیان جنگید (۴۸۰پ م). در قرن ۱پ م در تصرف رومی ها بود. این جزیره با رونق گرفتن شهر آنتارادوس (طرطوس)، در دورۀ رومی ها، اعتبار تجاری خود را از دست داد. مسلمانان، این جزیره را بین سال های ۶۳۸ـ۶۴۰م/۱۷ـ۱۹ق تصرف کردند. در جنگ های صلیبی به تصرف شهسواران پرستشگاه درآمد. لیکن بار دیگر مسلمانان آن را فتح کردند (۱۳۰۲م). قلعه ای از شهسواران پرستشگاه و قلعه ای از مسلمانان هنوز در آن جا باقی است. در جنگ جهانی اول، ارتش فرانسه این جزیره را اشغال کرد. در سال های قیومیت فرانسه بر سوریه، تبعیدگاه آزادی خواهان سوریه و لبنان و قلعۀ قدیمی آن محل نگهداری زندانیان سیاسی بود.

پیشنهاد کاربران

همچنانکه دوستان گفتند در ترکی به بانو یا خانم گفته می شود، در مقابل قیز که به دختر گفته می شود. من امروز یک بیت شعر از موش و گربه عبید زاکانی دیدم تعجب کردم گویا عبید نیز این کلمه را به کار برده و زمانی که موش رجز خوانی می کند و گربه می پرد و آن را می گیرد و موش می گوید غلط کردم، گربه قبول نمی کند و می گوید؛
...
[مشاهده متن کامل]

می شنیدم که هر آنچه می گفتی آروادی قحبه مسلمانا

آرواد به زبان ترکی به معنای زن است .
آرواد یا آفراد معنی آفریننده و در زبان ترکی به زن شوهر دار آرواد یا آروات گفته می شود

بپرس