ارشه

/~ArSe/

برابر پارسی: ( آرشه ) کمانه

معنی انگلیسی:
bow, (violins) bow

فرهنگ فارسی

( آرشه ) ( اسم ) چوب باریکی که روی آن چند رشته چند رشته ( غالبا از موی اسب ) کشیده و برای نواختن آلات زهی ( ویولون ویولونسل کنترباس و مانند آنها ) بکار برند .
چوب باریکی که درکنار آن چندرشته موی اسب کشیده شده، برای نواختن ویولون بکارمی رود

فرهنگ معین

( آرشه ) (ش ِ ) [ فر. ] ( اِ. ) چوب باریکی که روی آن چند رشته موی اسب کشیده و برای نواخت ن سازهای زهی مانند ویولون ویولونسل و کنترباس و... به کار می رود.

فرهنگ عمید

( آرشه ) چوب باریکی که در کنار آن چند رشته موی اسب کشیده شده قرار دارد و برای نواختن ویولون به کار می رود.

گویش مازنی

( آرشه ) /aareshe/ شری غلیظ و مقوی که پس از زاییدن گاو دوشیده شود آغوز

دانشنامه آزاد فارسی

آرشه. آرشِه (bow)
آرشِه
در موسیقی ، چوب باریکی که رشته هایی بلند از موی اسب بر آن کشیده و محکم شده و آن را روی سیم های سازهای خانوادۀ ویولن یا ویول می کشند تا ارتعاش های صوتی در سیم ایجاد شود. پیش از قرن ۱۷ آرشه ها محدّب بودند، اما تغییرات تکنیک ویولن تکامل آرشه های مقعّر را سرعت بخشید، که در پایان قرن ۱۸، فرانسوآ تورت(۱۷۴۷ـ۱۸۳۵) شکل نهایی آن ها را یافت. ازجمله سازهای غیرمعمولی که با آرشه نواخته می شوند عبارت اند از هارمونیکای شیشه ایو ارۀ موزیکال.

مترادف ها

fiddlestick (اسم)
کمان، ارشه ویولون، ارشه، چیز بی معنی یا پوچ

پیشنهاد کاربران

آرشه نوعی فرآورده لبنی از عشایر ایل سنگسر است. در اساطیر سنگسری گفته می شود زنی به اسم زرشه برای اولین بار آن را تولید کرده است. تهیه آرشه کار بسیار ظریف و وقت گیر است و به مهارت خاصی نیاز دارد. آرشه در واقع تفت دادن نوعی پنیر است و نگهداری آن نیازی به یخچال ندارد. آرشه بسیار مقوی و تقویت کننده قوای حیاتی بدن است. خواص زیادی برای آن گفته شده است و مصرف آن برای هر سنی مناسب است برای رشد کودکان تقویت قوای فکری انان و تقویت بدن پیر و جوان مفید است. همچنین مشتقات آن نیز مصرف دارویی دارد. برای تهیه آرشه پنیر یا لور را با کمی روغن و مقدار ناچیزی آرد و زردچوبه یا زعفران با حرارت پایین تفت می دهند تا زمانی که محصول طلایی گردد. معمولا از هر ۱۰ کیلو پنیر حد و ۳ تا ۴ کیلو آرشه بدست میآید. قابل ذکر است که در روستای طرود از توابع شهرستان شاهرود هم همین محصول تهیه شده و به نام هاروشه نامیده می شود با این تفاوت که در زمان پخت به آن آرد و روغن نباتی هم افزوده و در انتها شکر را اضافه می کنیم که موقع خوردن کاملاً شیرین است.
...
[مشاهده متن کامل]

عمل آوری آرشه و وارهون توسط عشایر ایل سنگسر

ارشه
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/آرشه_(خوراکی)
کمانه
آرشه: کمان، کمانه ۱. ( چوبِ نواختنِ سازهایِ زهی ) ۲. ﴿یک گونه خوراکی از فرآورده یِ شیری و نیرومندِ ( سنگسر ) ﴾
آرشه :
میله ساز
باسلام,
آرشه در واقع پنیر ترجیحا گوسفندی سرخ شده طی دستور العمل فرآوری خاص بدست می آید. مهارت تهیه این محصول لبنی نزد زنان عشایر سنگسری است که به سایر مناطق تسری یافته است. آرشه را میتوان به خاویار پنیر نیز تشبیه کرد که در نوع خود بی نظیر و قابلیت ثبت جهانی دارد.
چوب باریکی است که برای نواختن ویولون بکار می رود .

بپرس