اراپایما

دانشنامه عمومی

آراپایما. آراپایما ( Arapaima ) که پیراروکو و پایکه نیز نامیده می شوند از ماهیان آب شیرین در مناطق گرمسیری آمریکای جنوبی هستند. آراپایما یکی از بزرگ ترین ماهیان آب شیرین در جهان است. این ماهی در خطر انقراض میباشد.
این ماهیان می توانند تا درازای بیش از ۲ متر رشد کنند.
گوشت آراپایماها در بازارهای آمریکای جنوبی از محبوبیت زیادی برخوردار است.
غذای آراپایماها از ماهی، سخت پوستان و دیگر جانوران کوچک تشکیل شده است. این ماهی از هوا تنفس می کند. آراپایما برای تنفس از کیسه هوایی خود استفاده می کند. این کیسه ها در دهان آن ها باز می شود. این گونه تنفس برای زنده ماندن در آب های کم اکسیژن رود آمازون لازم است.
شکارگران آراپایما منتظر می شوند تا این ماهیان برای تنفس به سطح آب بیایند تا با نیزه به آن ها حمله کنند. سپس با ضربات چوب آن ها را می کشند. از هر ماهی آراپایما می توان تا ۷۰ کیلوگرم گوشت به دست آورد.
در آمریکای جنوبی بر این باورند که زبان این ماهی خاصیت های طبی دارد. بومیان این زبان را با ساقه درخت گوآرانا خشک کرده و می کوبند و پس از سایش با آب می آمیزند. آن ها از این معجون برای کشتن کرم روده بهره می گیرند.
به خاطر نوع زیستگاه این ماهی، چرخه زیستی آراپایما بسیار به سیلاب های فصلی منطقه وابسته است. آراپایماها تخم های خود را در ماه های فوریه، مارس و آوریل یعنی زمانی که سطح آب پایین است می گذارند. آن ها لانههایی با پهنای تقریباً ۵۰ سامتی متر و ژرفای ۱۵ سانتی متر در لابلای گل های کف رودها می سازند. با بالا آمدن آب در ماه های مه و اوت، نوزادان نیز از تخم درمی آیند.
گفته می شود که آراپایماهای نر دهان پرور هستند یعنی بچه های خود را تا دوران بلوغ در دهان خود نگهداری می کنند. آراپایمای ماده، با چرخ زدن به دور نر و مبارزه با طعمه خواران، از بچه خود حفاظت می کند.
عکس آراپایماعکس آراپایماعکس آراپایماعکس آراپایماعکس آراپایماعکس آراپایما
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس