ادوارد براون

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] پرفسور ادوارد براون پسر صاحب و رییس یک کارخانه کشتی سازی در نیوکاسل در شمال انگلیس بود. او عاشق زبان فارسی و دیدار از ایران بود که حاصل آن کتاب «یک سال در میان ایرانیان» بود.
وی در ۷ فوریه ۱۸۶۲م به دنیا آمد پس از آن که تحصیلات ابتدایی خود را تمام کرد پدرش او را به مدرسه ایتون فرستاد. پدر میخواست فرزندش در همان رشته مهندسی کشتی سازی که حرفه و رشته خودش بود تحصیل کند اما ادوارد شوقی به این کار نداشت و قبل از ۱۶سالگی این مدرسه را ترک کرد پدرش نیز او را به تحصیل طب واداشت و به دانشگاه کمبریج فرستاد. در آن زمان میان روسیه و عثمانی جنگ در گرفته بود او در آن موقع طرفدار ترکیه بود تا آن جا که دلش می خواست در میان سپاه ترک ها با روس ها بجنگد. خودش می نویسد: اول جانبدار ترک ها نبودم بلکه جانبدار طرفی بودم که جنگ را می باخت همیشه هنگامی که یک طرف شجاعانه می کوشد تا شکست نیابد همدردی انسان را بر می انگیزد به علاوه کوشش دست ضدترک در انگلیس که ناجوان مردانه می خواستند موضوع عدالت محض را با سیاست حزبی مخلوط کنند بیش از اندازه موجب انزجار من می شد.

پیشنهاد کاربران

بنام خدای در هم کوبنده ستمگران
با سلام، این شرق شناس بریتانیایی که ظاهرا به سه زبان فارسی ، عربی، ترکی علاقه داشت تاریخ ادبیات ایران را به انگلیسی نوشت که ترجمه ان در دسترس هست و چهار جلد میباشد این انگلیسی طرفداران زیادی در گذشته و معاصر خود و همچنین الان نیز دارد . وی ای کتاب را جهت خدمت به ایرانیان ننوشته بلکه یک عامل ان علاقه شخصی و یا عواملی دیگر میباشد و ی از دوستان علامه قزوینی ، حسن تقی زاده که فراماسونر بود ، ویک سری دیگر از ادبا بود نامبرده با دو برادر به نام یحیی صبح ازل و بها ملاقاتداشته و این دو مدعی جانشینی باب بانی فرقه ضاله بابیه بودند که در سرزمینهای اشغالی تحت قیومیت بریتانیا بود یکی در شمال که فرقه ضاله بابی ازلی و دومی در جنوب در عکا فرقه ضاله بهاییت را بنیان نهاد ولی براون از صبح ازل دفاع میکرد و در مقدمه ای که بر کتاب تاریخ هشت ساله بابیه که توسط کنت دو گوبینو وزیر مختار فرانسه به پاریس برده شد و الان به شماره۱۰۷۱ در مخزن کتب فارسی نگهداری میشود ، در این دیباچه حدودا شصت صفحه ای از ازلیها دفاع کرده که در نهایت بهااییت پیروز و از ملکه انگلیس لقب سر گرفت ودر حقیقت این فرد یعنی ادوارد براون یک فرد جاسوس و فرقه سازی بیش نبود و این اوج ساده لوحی هست که کسی با تقی زاده و صبح ازل و بها مراوده داشته باشد و خود را ایران دوست بنامد .
...
[مشاهده متن کامل]

بپرس