ادراک جنین

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] با مراجعه به آیات قرآن کریم درمی یابیم که ـ جز در موارد اعجازآمیز ـ جنین از دانشی که افراد بشر آن را دانش می دانند، برخوردار نیست؛ اما این گونه نیست که جنین هیچ درکی نداشته باشد. تحقیقات جدید دانشمندان و پژوهشگران، نشانگر آن است که جنین قابلیت تأثیرپذیری از محیط خارج را دارد و می تواند به نوعی با این محیط، خصوصاً با مادر خود، ارتباط برقرار کند.
یکی از مراحل زندگی انسان، دوره جنینی است. بدیهی است که ـ جز در موارد اعجازآمیز ـ جنین از دانشی که افراد بشر آن را دانش می دانند، برخوردار نیست و این موضوع به صراحت در آیه ۷۸ سوره نحل نیز تأیید شده است، اما این گونه نیست که جنین هیچ درکی نداشته باشد. تحقیقات جدید دانشمندان و پژوهشگران، نشانگر آن است که جنین قابلیت تأثیرپذیری از محیط خارج را دارد و می تواند به نوعی با این محیط، خصوصاً با مادر خود، ارتباط برقرار کند.
← توانایی شنیدن
ناگفته نماند که درباره معصومان (علیه السلام) قضیه با آن چه گفته شد، متفاوت است.
← روایتی از امام باقر
البته بین شنیدن امام و شنیدن افراد عادی تفاوت زیادی وجود دارد. افراد عادی ادراک ضعیفی از صداهای اطراف خود دارند؛ در حالی که امام، نه فقط می شنود، بلکه ادراک کامل از مدرکات خود دارد و توانایی یادآوری آن را دارد؛ ازاین رو در روایت مذکور، امام باقر (علیه السلام) یکی از ویژگی های مخصوص امام معصوم را، شنیدن سخنان اطرافیان در حالتی که جنین است، بیان کرده است.
یادآوری یک نکته
...

پیشنهاد کاربران