اتش سوزی های نفتی کویت

دانشنامه عمومی

آتش سوزی های نفتی کویت. آتش سوزی های نفتی کویت ( انگلیسی: Kuwaiti oil fires ) اتفاقاتی بود که ناشی از آتش زدن ۶۰۵ تا ۷۳۲ چاه نفتی و تعداد نامشخصی مناطق نفت خیز مانند دریاچه های نفتی توسط عراق بعثی، به عنوان بخشی از راهبرد زمین سوخته هنگام عقب نشینی از کویت بود. آتش سوزی ها در ژانویه و فوریه ۱۹۹۱ آغاز شد و اولین آتش سوزی چاه در اوایل آوریل ۱۹۹۱ و آخرین چاه در ۶ نوامبر ۱۹۹۱ خاموش شد.
بنابر آمار پنتاگون، حزب بعث در محوطه اطراف چاه های نفت کویت بیش از ۱۰ هزار مین کار گذاشتند تا عملیات اطفای حریق را سخت تر کنند.
آتش سوزی چاه های نفتی، باعث تولید دودها و گازهای سمی شدیدی شد بطوری که گزارشی که کارشناسان آمریکایی در آن زمان منتشر کردند ارتفاع ستون دود ناشی از سوختن چاه های نفتی به اندازه ارتفاع رشته کوه های هیمالایا ( بزرگترین رشته کوه جهان با بیش از ۷۶۲۰ متر ارتفاع ) بوده و تنها آلودگی تاریخ تا به امروز محسوب می شود که حجم دود ناشی از آن از فضا با چشم غیر مسلح قابل نیز قابل رویت بوده است.
همچنین منابع آبی و دریایی گسترده ای آلوده و هوا را غیرقابل تنفس کرد، رسوب ضخیم نفت و قیر صدها کیلومتر از سواحل خلیج فارس را پوشاند که بنابر گزارشی نشت نفت باعث مرگ حداقل ۳۰ هزار پرنده دریایی شد.
عکس آتش سوزی های نفتی کویت
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران