ابی رود

دانشنامه عمومی

اَبی رُود ( به انگلیسی: Abbey Road ) نام آلبوم یازدهم گروه انگلیسی و چهار نفره مشهور موسیقی راک، بیتلز است که در تابستان سال ۱۹۶۹ میلادی ضبط و در پاییز همان سال به بازار ارائه شد و آخرین آلبوم ضبط شده توسط این گروه محسوب می شود. آلبوم بعدی به نام «بگذار باشد»[ ۲] گرچه زودتر از این آلبوم در استودیو ضبط شد، اما دیرتر ( سال ۱۹۷۰ ) منتشر شد. هرچند ضبط آلبوم ابی رود هنگامی صورت گرفت که گروه بیتلز انسجام پیشینش را از دست داده و در آستانه فروپاشی بود، ساختار آن بیش از هر آلبوم دیگری یکپارچه است. دو طرف فونوگراف ( صفحه گرامافون ) این آلبوم، متفاوت است، طرف اول کلکسیونی از تک آهنگ ها می باشد، در حالی که طرف دوم، رشته ای یکپارچه و طولانی از قطعه های مختلف است که بیشتر آنها کوتاه بوده و بدون هیچ فاصله یا مکثی در قطعه بعد از خود می آیند. برخی ترانه ها ( به ویژه ترانه «چرا که»[ ۳] ) از برجسته ترین کارهای موسیقی راک در زمینه هارمونی می باشند. جرج هریسون نیز با ارائه دو ترانه «از اینجا خورشید طلوع می کند»[ ۴] و «یک چیزی»، [ ۵] ( به ویژه دومین ترانه که نخستین ساخته هریسون است که به جدول پرفروشترین ترانه های روز راه یافت ) ، در مقام یک آهنگساز مطرح دوران، در این آلبوم درخشید.
ابی رود از موفق ترین آلبوم های بیتلز بود، این آلبوم به محض انتشار در انگلستان، در مکان نخست جدول پرفروش ترین آلبوم های روز قرار گرفت و برای ۱۷ هفته در این رتبه باقی ماند. در آمریکا نیز در هفته چهارم انتشارش، در صدر جدول آلبوم های پرفروش روز ایستاد و تا ۱۱ هفته در آن مکان ماند. با انتشار دوباره در سال ۱۹۸۷ و اینبار بر لوح فشرده ( سی دی ) ، این آلبوم دوباره به جدول آلبوم های پرفروش بازگشت. بر اساس شمارش شرکت ئی ام آی، تا ماه اکتبر ۱۹۷۲، ۷٫۶ میلیون نسخه از اَبی رود در سرتاسر دنیا فروش رفت و در سال ۱۹۸۰ این میزان، به ۱۰ میلیون نسخه رسید. در ماه دسامبر ۲۰۰۳، مجله رولینگ استون، این آلبوم را چهاردهمین آلبوم برتر دنیا خواند. مجلهٔ تایم نیز در سال ۲۰۰۶ و در فهرستی که تحت عنوان «۱۰۰ آلبوم برتر همهٔ دوران» منتشر کرد، ابی رود را در زمرهٔ بهترین آلبوم های دههٔ ۱۹۶۰ معرفی کرد. [ ۶]
تصویر جلد این آلبوم یکی از تأثیر گذارترین و حتی تاریخی ترین تصویر جلد آلبوم می باشد. عکس آن توسط یک عکاس اسکاتلندی از روی یک نردبان در حالی گرفته شد که وی تنها ۱۰ دقیقه برای بستن این خیابان پرتردد وقت داشت. او توانست از بیتل ها در حالی که به آرامی از خیابان می گذشتند ۶ فریم عکس بیندازد. این خیابان همچنان به همان شکل در انگلستان باقی مانده است و استودیوی ابی رود هم همچنان همان جا باقیست. این شاید تنها نقطه ای باشد که طرفداران بیتل ها بتوانند به آنجا بروند و خاطرات خود را زنده کنند. همواره طرفداران بیتل ها در این خیابان باعث ترافیک می شوند. هر کس به نوعی سعی می کند تا عکسی مانند عکس روی جلد آلبوم به عنوان یادگاری از «اَبی رود» بگیرد البته تاکنون هیچ کس نتوانسته از زاویه درست این عکس را بازآفرینی کند زیرا اگر به دقت به کادر عکس نگاه کنید متوجه می شوید که نسبتاً از زاویه بالا انداخته شده است.
عکس ابی رودعکس ابی رود
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس