ابراهیمی دینانی غلام حسین

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] غلامحسین ابراهیمی دینانی در پنجم دی ماه 1313 در روستای دینان حومه شهر اصفهان متولد شد.
پس از پایان تحصیلات ابتدائی در همان روستا، بر اساس انگیزه های دینی به حوزه علمیه اصفهان رفت و در مدرسه نیم آورد که از مدارس قدیمی و معروف آن شهر است به تحصیل علوم دینی اشتغال پیدا کرد. بعد از آن برای تکمیل تحصیلات به شهر قم وارد شد و در محضر اساتید بزرگ آن شهر به تحصیل فقه و اصول ادامه داد.
در همان ایام ضمن این که در درس های خارج فقه و اصول شرکت می کرد در درس های فلسفه علامه طباطبائی نیز حضور پیدا می کرد. پس از وفات آیت الله بروجردی که رئیس حوزه علمیه قم بود بنا به عللی قم را ترک کرد و با ورود به شهر تهران از طریق کنکور به دانشگاه تهران وارد شد و تا اخذ درجه دکتری در رشته فلسفه به تحصیلات خود ادامه داد. پس از اخذ درجه دکتری در دانشگاه فردوسی به تدریس فلسفه اسلامی مشغول شد. در سال 1362ش به دانشگاه تهران منتقل شد و تا هم اکنون در گروه فلسفه آن دانشگاه به تدریس فلسفه اشتغال دارد.
قواعد کلی فلسفی در فلسفه اسلامی
احیای حکمت (مشتمل بر طبیعیات) / نوع اثر: کتاب / نقش: مقدمه نویس
حکمت خاقانیه (شامل یک دوره مختصر منطق، طبیعیات و الهیات) / نوع اثر: کتاب / نقش: مقدمه نویس

دانشنامه آزاد فارسی

ابراهیمی دینانی، غلام حسین (اصفهان ۱۳۱۳ش)
ابراهیمی دینانی، غلام حسین
فیلسوف و پژوهشگر ایرانی. پس از تحصیل دروس مقدماتی در حوزۀ علمیۀ اصفهان، فلسفه و فقه و اصول را در قم نزد اساتید حوزه ازجمله علامه طباطبایی و آیت الله سید ابوالحسن رفیعی قزوینی و سید محمد داماد فراگرفت. در ۱۳۵۵ش دانشنامۀ دکتری خویش را از دانشگاه تهران در رشتۀ فلسفه گرفت و به عضویت در هیئت علمی دانشگاه درآمد و به درجۀ استادی رسید. وی در دانشگاه های تهران و تربیت مدرس به تدریس و تعلیم اشتغال دارد. دکتر دینانی اندیشمندی است که در آثار متعدد خود با نگاه و نگرشی بدیع و بیانی روشن و رسا به شرح و وصف تفکر فلسفی و عرفانی در حوزه فرهنگ اسلامی و ایرانی می پردازد و ضمن تأیید اصالت عقل بر اهمیت اندیشه اشراقی و به ویژه حکمت سهروردی تأکید می ورزد. وی از سوی ستاد چهره های ماندگار به عنوان چهرۀ ماندگار انتخاب شده است. از آثارش: قواعد کلی در فلسفۀ اسلامی (۱۳۵۷)؛ شعاع اندیشه و شهود در فلسفۀ سهروردی (۱۳۶۴)؛ منطق و معرفت در نظر غزالی (۱۳۷۰)؛ ماجرای فکر فلسفی (در ۳ جلد، ۱۳۷۶)؛ دفتر عقل و آیت عشق (در ۳ جلد، ۱۳۸۰)؛ وجود رابط و مستقل در فلسفۀ اسلامی (۱۳۶۲)؛ اسماء و صفات حق (۱۳۷۵)؛ نیایش فیلسوف (۱۳۷۷ش)؛ معاد از دیدگاه حکیم مدرس زنوزی (۱۳۶۸)؛ مُختارات مِن فصوص الفلسفه الاسلامیه (با همکاری)؛ درخشش ابن رشد در حکمت مشّاء (۱۳۸۴)؛ نصیرالدین طوسی، فیلسوف گفت وگو (۱۳۸۷)؛ فیلسوفان یهودی و یک مسئلۀ بزرگ (۱۳۸۸).

پیشنهاد کاربران

بپرس