اب دوغ خیار
فرهنگ فارسی
دانشنامه آزاد فارسی
آب دوغ خیار. نوعی سوپ سادۀ سرد ایرانی، فراهم آمده از ماست چکیده، خیار، مغز گردوی نیم کوب، کشمش بی دانۀ خیسانده، سبزی خشک (نعنا، ترخون، مرزه، کاکوتی، کرفس کوهی، گل گلاب، که برخی آویشن شیرازی نیز بدان می افزایند) کف مال شده، آب، یخ، و نمک و فلفل. آب دوغ خیار دستوری مشخص و عام ندارد و بسته به سلیقۀ هر کس، مواد آن کم و زیاد می شود. این غذا معمولاً با نانی که کمی خشک شده باشد، خورده می شود.
wikijoo: آب_دوغ_خیار
پیشنهاد کاربران
در زبان ترکی استانبولی می شود: حاحئک
ماست دوغ و آب دوغ، دو ترکیب غذایی هستند که ماست در آنها نقش اصلی را دارد و معمولا در تابستان خورده می شوند٠ در ماست دوغ خیار ابتدا ماست را به شدت هم می زنند تا شکل آبکی یا دوغ مانند پیدا کند، سپس خیار
... [مشاهده متن کامل]
... [مشاهده متن کامل]
را ریز ریز کرده همراه با مقداری نعنا و نمک به آن اضافه می کنند٠ برای فراهم کردن آب دوغ خیار به روش مشابه عمل کرده سپس مقداری آب سرد داخل آن نموده و هم میزنیم تا کاملا آبکی شود، سپس مقداری کشمش، مغز گردو ( و سبزی ساتوری به جای نعنا بسته به سلیقه ) و نان خشک خرد شده داخل آن نموده و به صورت سرد خورده می شود٠ آب دوغ خیار یک خوراک ابداعی تهرانی است و در تهران بیش از سایر شهر ها خورده می شود٠