میکروبیولوژی

/mikrobiyoloZi/

فرهنگ فارسی

میکروب شناسی

فرهنگ عمید

= میکروب شناسی

دانشنامه عمومی

میکروبیولوژی ( به فرانسوی: Microbiologie ) ( از یونانی به معنای «زندگی، زیست» و - λογία به معنای «سخن، گفتن» و در علوم به معنی مطالعه و شناخت ) [ ۱] [ ۲] ، مطالعه ریزاندامگانی است که تک سلولی، چندسلولی یا بی سلولی هستند. [ ۳] [ ۴] میکروبیولوژی، دربرگیرنده چند زیرشاخه همچون: ویروس شناسی، باکتری شناسی، آغازیان شناسی، قارچ شناسی، ایمنی شناسی و انگل شناسی است.
ریزاندامگان یوکاریوتی دارای اندامک های غشادارند که شامل قارچ ها و آغازیان می شوند؛ در حالی که همه پروکاریوتها ریزاندامند؛ اما تمایزشان با دیگر موارد مذکور در نداشتن غشا بوده و جاندارانی همچون باکتری ها و باستانیان ( آرکی ها ) را دربرمی گیرند. [ ۵] [ ۶] میکروبیولوژیست ها به طور سنتی به کشت، رنگ آمیزی و ریزبینی ( میکروسکوپی ) در مطالعاتشان تکیه می کنند؛ با این حال، کمتر از ۱٪ از ریزاندامگان موجود در محیط های معمولی را می توان با ابزارهای کنونی به صورت ایزوله ( جدا از محیط ) کشت کرد. [ ۷] میکروبیولوژیست ها اغلب به ابزارهای زیست شناسی ملکولی، همچون شناسایی بر اساس توالی یابی DNA تکیه می کنند؛ مانند توالی ژنی 16S rRNA که جهت شناسایی باکتریایی به کار می رود.
ویروسها به طور متغیر، به عنوان جاندار در نظر گرفته شده اند ( توافق نظر کلی وجود ندارد ) [ ۸] به گونه ای که توسط برخی به عنوان جانداران ساده و توسط برخی دیگر به عنوان ملکولهای پیچیده در نظر گرفته شده اند. پریونها هرگز به عنوان ریزاندامگان در نظر گرفته نشده، و توسط ویروس شناسان مطالعه می شوند. در گذشته، اثرات بالینی پریون ناشی از عفونت ویروسی فرض می شد؛ اما ویروس شناسان پس از پژوهش متوجه شدند که «پروتئین های عفونی» دلیل چنین بیماری هایی هستند.
وجود ریزاندامگان، قرن ها پیش از آنکه برای نخستین بار مشاهده گردند، پیش بینی شده بودند؛ برای مثال، جینز در هند و مارکوس ترنتیوس وارو در روم باستان جزو چنین پیش بینی کنندگانی بودند. نخستین مشاهدات میکروسکوپی ثبت شده، اجسام بارورکننده کپک ها بودند که توسط رابرت هوک در ۱۶۶۶ ثبت شد؛ اما احتمالاً این کشیش، آتاناسیوس کیرشه بود که به گفته خودش آن ها را برای نخستین بار در شیر و مواد فاسد شده در سال ۱۶۵۸ مشاهده کرده بود. آنتونی فان لیوونهوک را «پدر میکروسکوپی» به شمار می آورند؛ زیرا ریزاندامگان میکروسکپی را در دهه ۱۶۷۰ با استفاده از میکروسکوپی که خودش طراحی کرده بود مشاهده کرد. میکروبیولوژیِ علمی در قرن ۱۹ میلادی از طریق کارهای لویی پاستور در زمینه میکروبیولوژی پزشکی توسعه و تکوین یافت.
عکس میکروبیولوژیعکس میکروبیولوژیعکس میکروبیولوژیعکس میکروبیولوژیعکس میکروبیولوژی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

معلومات درباره یی میکروبیولوژی
ریز زیست شناسی =زیوریزشناسی: زیو = زی، زیست ، ژیوار - ریز= میکرو

بپرس