علی سالم البیض

پیشنهاد کاربران

علی سالم البیض ( عربی: علی سالم البیض ) ؛ ( زاده ۱۰ فوریه ۱۹۳۹ ) در منطقه حضرموت به دنیا آمد و دبیرکل حزب سوسیالیست حاکم بود و در سالهای ۱۹۸۶ تا ۱۹۹۰ رئیس جمهور، جمهوری دموکراتیک خلق یمن بود. او قرارداد وحدت را با علی عبدالله صالح، رئیس جمهور یمن، برای ایجاد جمهوری یمن امضا کرد. در تاریخ ۲۲ مه ۱۹۹۰ پرچم اتحاد در پایتخت جنوب - جمهوری دموکراتیک خلق یمن – را برافراشت.
...
[مشاهده متن کامل]

سالم البیض در سال ۱۹۳۹ در روستای معبر در استان حضرموت به دنیا آمد و در آنجا تحصیلات ابتدایی و متوسط خود را سپری کرد.
سالم البیض از همان ابتدا به جنبش ملی گرایان عرب پیوست و یکی از شخصیت های اصلی در سازماندهی جبهه ملی بود، او عملیات نظامی در منطقه شرقی را بعهده داشت. «حضر موت - المهره» علیه اشغالگری بریتانیا بود. او چندین دوره نظامی را در قاهره در دهه ۱۹۶۰ گذراند. او همچنین مخالفت جدی ای را با ادغام جبهه ملی و جبهه آزادی بود ( آنها دارای دو دیدگاه متفاوت از فلسفه انقلاب و مبارزه مسلحانه برای مبارزه بودند ) . او تصمیم خود مبنی بر خروج خود از جبهه ملی و تشکیل یک سازمان جنجالی به نام جبهه خلق برای آزادی را اعلام کرد. بعد از شکست این ادغام، او به گروه اصلی خود بازگشت و معاونت امور نظامی و امنیتی در دولت موقت را از روز قبل از سالگرد بعهده گرفت.
او همچنین به عنوان وزیر دفاع در دولت برای اولین بار در جمهوری دموکراتیک خلق یمن از زمان استقلال تا سال ۱۹۶۹ خدمت کرد و چند پست دولتی پس از جنبش ۲۲ ژوئن ۱۹۶۹ بعهده داشت. وی عضو دفتر سیاسی جبهه ملی و حزب سوسیالیست بود. اما از پست های خود در حزب و دولت در عصر عبدالفتاح اسماعیل بخاطر چند خشونت و سوء استفاده محروم شد؛ ولی او به زودی به صحنه بازگشت،
وی به عنوان آتش زیر خاکستر در روز خونین ۱۳ ژانویه ۱۹۸۶ در مقر کمیته مرکزی در عدن وارد صحنه عمل شد، اما وی این بار با عبدالفتاح اسماعیل علیه علی ناصر محمد متحد شد و به طور معجزه آسایی موفق به فرار از مرگ شد در حالی که نفرات دفتر سیاسی کشته شدند، پس از کشته شدن عبدالفتاح اسماعیل و علی عنتر، علی ناصر محمد فرار کرد.
در سال ۱۹۹۰، سالم البیض، یک توافقنامه وحدت با رئیس جمهور علی عبدالله صالح را امضا کرد تا تقسیم قدرت صورت بگیرد ولی روز ۲۱ مه ۱۹۹۴، جنگ داخلی شعله ور شد و تا ۷ ژوئیه همان سال با پشتیبانی و حمایت برخی از کشورهای خلیج فارس، ادامه یافت. پس از شکست در جنگ، او به کشور همسایه، عمان پناهنده شد و به او پناهندگی سیاسی و شهروندی را بشرطی دادند که دست به فعالیت سیاسی نزند.

علی سالم البیض
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/علی_سالم_البیض

بپرس