فرهنگ اسم ها
معنی: نام شهرستانی در استان فارس، بقعه ی شاهچراغ، آرامگاه های سعدی و حافظ در آنجا و بسیاری از بناهای تاریخی، از جمله تخت جمشید در نزدیکی آن است
برچسب ها: اسم، اسم با ش، اسم دختر، اسم فارسی
لغت نامه دهخدا
بینیت همی بینم چون خانه کردان
آراسته همواره به شیراز و به رخبین.
عماره.
ز شیراز و از ترف سیصدهزارشتروار بد اندر آن کوهسار.
فردوسی.
به طاعت ار ننهد بنده ای ترا گردن به گور بیند کرمان به روی نان شیراز.
سوزنی ( از انجمن آرا ).
در دیه کهناب [ در بیهق ] شیراز و ترف بود نیکوتر از ناحیت استوا. ( تاریخ بیهق ).|| سرشیر. ( دهار ). || مربای دوشابی که ریچال باشد نیز شیراز نامیده می شود. ( از برهان ) ( ناظم الاطباء ). ریچار است. ( تحفه حکیم مؤمن ). به پارسی ریچال خوانند. ( ذخیره خوارزمشاهی ) : مأکولات زمستانی و مخللات و سردخانه ها از شیرینی های گوناگون و شیرازهای نظیف و ریچارهای لطیف. ( ترجمه محاسن اصفهان ص 64 ). || قسمی پنیر. ( از ناظم الاطباء ). || ( معرب ، اِ ) شیر خفته آب برآورده. ج ، شَواریز، شَراریز، شاریز. ( منتهی الارب ) ( ناظم الاطباء ). شیر بریده. ج ، شواریز، شراریز. ( از فرهنگ فارسی معین ).
شیراز. ( اِخ ) نام شهری دلگشا در فارس که اکنون حاکم نشین این مملکت است و شراب آنجا در خوبی معروف همه عالم و موطن شیخ سعدی و خواجه حافظ و مقبره آنها در این شهر مزار عامه. ( ناظم الاطباء ). نام شیراز ظاهراً در الواح عیلامی مکشوف در تخت جمشید به صورتهای :
,ish-si-ra-Ti ,is-si-Shir ,ish-si-is-ra-Ti
ish-si-is-ra-Shiآمده و تدسکو درمجله انجمن شرقی امریکایی حدسی زده است و نام این شهر را از دو کلمه شر ( بمعنی خوب ) + راز ( همریشه ٔرز [ مو ] ) گرفته ولی استاد بنونیست و استاد هنینگ این وجه اشتقاق را نپسندیده و آنرا رد کرده اند و گفته اند که «شر» به معنی خوب در لهجه های شرق ایران و همچنین در یک لغت پارتی ( ضمن ترکیب ) آمده و در لهجه های جنوبی و غربی سابقه ندارد. ( از حاشیه برهان چ معین ). شیراز در عرض شمالی َ38 و ْ29 و طول شرقی تا َ40و ْ52 بنا شده ، فاصله آن از تهران 933 هزار گز و از بوشهر 280 هزار گز و ارتفاع آن از سطح دریا 1585 گز است و در جلگه بنا شده و کوههایی به آن مشرف است ، مثلاً در شمال آن کوهها واقع شده که شیراز را از مرودشت که خرابه های استخر در آن واقع است جدا می کند و درجنوب آن کوههای مرتفعی است که ارتفاع گردنه های آنهابه 2500 گز می رسد. شهر شیراز در سابق بکلی دایره نامنظمی بود که اطراف آنرا حصار و برجهایی فراگرفته ومحیط حصاری قدری بیش از یک فرسخ و دارای شش دروازه بود و قسمت داخلی آن به یازده محله تقسیم می شد. در سال 430 هَ. ق. امیر ابوکالیجار شهر استخر را خراب کرد و جمعیت آنرا به شهر جدید شیراز سوق داد و بزودی این شهر رونق یافته آباد گردید ولی پس از زلزله های متعدد و هجوم طوایف مختلف آنرا مکرر خراب کرد. در 795هَ. ق. امیر تیمور آنرا مسخر نمود و در سال 1180 هَ. ق. کریمخان زند پایتخت خود قرار داده حصاری بر آن کشید و کوچه های آنرا سنگ فرش کرده بازار وکیل را ساخت. در 1813 و 1824 م. زلزله آنرا خراب کرد. آب شهر از نهری است موسوم به نهر رکنی که رکن الدوله دیلمی آنرا ساخته ، بناهای قدیمی آن عبارتند از: مسجد جامع عتیق از بناهای عمرولیث ، مسجد نو که اتابکان سلغری ساخته اند، بازار و مسجد جامع وکیل ، آرامگاه سعدی در خارج شهر نزدیک باغ دلگشا و قبر حافظ در قبرستان نزدیک شهر. در شمال شهر خانقاهی موسوم به باباکوهی است که عزلتگاه عرفا بوده است. شیراز مرکز راههای عمده جنوب ایران است. از طرف شمال به اصفهان و از مشرق به یزد و کرمان و از جنوب غربی به بوشهر مربوط می شود. در شهر شیراز در زمان عضدالدوله کتابخانه بسیار مهمی بوده که مانند کتابخانه های فعلی کشورهای بزرگ جهان دارای قفسه های متعدد و هر یک از آنها شامل کتب راجع به یکی از شعب علوم بود. ( از جغرافیای سیاسی کیهان صص 218 - 222 ).
شیراز در کنار شوسه تهران - بوشهر واقع گردیده و فاصله آن با شهرهای مجاور عبارتست از: تا آباده 280 و کازرون 123 و بوشهر 295 و جهرم 200 و فسا 164 و فیروزآباد 116 هزار گز. مختصات جغرافیایی آن به قرار زیر است : طول 52 درجه و 23 دقیقه از گرینویچ و عرض 29 درجه و 36 دقیقه. ناحیه جنوب خاوری دارای کوچه ها و خیابانهای سبک قدیم و ناحیه شمال باختری شامل خیابانها و ساختمانهای جدید بوده و مهمترین قسمت شهر را تشکیل می دهد. از وسط شهرخیابان وسیع و زیبای کریمخان زند از نزدیک سرآسیاب مرکز شهرستان تا دروازه سعدی از خاور به باختر کشیده شده و ساختمانها و مغازه های زیبا در اطراف آن بنا گردیده است. از خیابانهای دیگر شهر خیابانهای فردوسی و لطفعلی خان زند و فرح و پهلوی و منوچهری و مشیری وشاهپور و حافظ و سعدی و داریوش و قاآنی و انوری و خیام و وصال و نادری را می توان نام برد. از بناهای قدیمی تاریخی آن شهر است : امامزاده شاه چراغ و سیدمیراحمد، موزه پارس ، مسجد مشیر، ارگ ، مدرسه خان ، مسجد نو از اتابکان فارس ، خرابه های آبش خاتون و قصر ابونصر در حوالی شهر و باغ دلگشا. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 7 ).
شیراز مرکز استان فارس است که در دشتی شبیه به طشت که 1600 گز از سطح دریا ارتفاع دارد واقعاست. نام «شیراز» در الواح عیلامی مکشوف در تخت جمشیدآمده است. در دوره خلفای نخستین اسلام این شهر معروف بود. در طی تاریخ ایران چند بار پایتخت گردید. در زمان اتابکان فارس مخصوصاً دوره سعدبن زنگی و پسرش ابوبکر شیراز اعتبار کلی داشت. آخرین بار در زمان زندیه - مخصوصاً حکومت کریمخان - شیراز به اوج اعتبار خود رسید. ابنیه مهم از آن دوره تاکنون به یادگار مانده که به بناهای وکیل معروف است. خود شهر کوچک است ولی باغهای اطراف آن از باصفاترین نواحی ایران بشمار می رود. مقبره خواجو در مدخل شهر جای دارد. از لحاظ اعتدال و سلامت هوا کم نظیر است. صنایع خاتم سازی و منبت کاری آن معروف است. کارخانه های ریسندگی و بافندگی و سیمان ، و مجهزترین بیمارستانهای ایران بنام «بیمارستان نمازی » در این شهر است. جمعیت شهر 170569 تن می باشد. ( فرهنگ فارسی معین ).
گویند که بانی آن شهر محمدبن قاسم بن عقیل پسرعم حجاج بن یوسف است. یکی از محصولات مخصوص و عجیب شیراز سیب آن است که یک روی آن بغایت شیرین و روی دیگر آن سخت ترش است. ( از معجم البلدان ). شیراز از اقلیم سیم است و به روایتی شیرازبن طهمورث آنرا ساخته بود و خراب شد و به قولی در زمان سابق بر آن زمین شهر فارس نام بوده است و به فارس بن ماسوربن سام بن نوح منسوب است ، اصح آنکه به زمان اسلام محمدبن یوسف ثقفی برادر حجاج بن یوسف ساخت و تجدید عمارتش کرد و به روایتی محمدبن قاسم بن ابی عقیل تجدید کرد، تاریخ عمارتش سنه 470 هَ. ق. است. در عهد عضدالدوله دیلمی چنان معمور شد که در او جای لشکرش نماند... هرگز آن شهراز اولیاء خالی نبوده است و بدین سبب او را برج اولیا گفته اند. مساجد و خوانق و مدارس که شاهان و بزرگان در او ساخته اند از پانصد بقعه درگذرد و بدان موقوفات بیشمار، اما از آن کم به منصب استحقاق می رسد و اغلب در دست مستأکله است و در آنجا مزارات متبرکه فراوان است. ( از نزهة القلوب ج 3 صص 114 - 116 بنقل جغرافیای سیاسی کیهان ذیل صص 218 - 220 ). شیراز در زمان معموری دوازده دروازه و نوزده محله داشته است ، ولی نُوّاب کریمخان زند آنرا در شش دروازه و یازده محله قسمت نمودند بدین ترتیب : اول دروازه باغ شاه. دوم دروازه اصفهان. سوم دروازه سعدی. چهارم دروازه قصابخانه. پنجم دروازه شاه داعی. ششم دروازه کازرون. و از یازده محله پنج محله آنرا حیدری خانه گویند، مانند: محله اسحاق بیگ و بازار مرغ و بالاکفت و درب شاهزاده و میدان شاه ، و پنج محله آنرا نعمتی خانه گویند، مانند محله درب مسجد و سرباغ و سردزک و سنگ سیاه و لب آب ، و محله یهودان از این هر دو عنوان خارج است. ( از فارسنامه ناصری ج 2 صص 19 - 22 ). تاریخ نویسان گفته اند که آنرا محمد برادر یا پسرعم حجاج در سال 64 هَ. ق. بنیان نهاد و نخستین کسی که باروی شیراز را ساخت و آنرا مستحکم کرد صمصام الدوله پسر عضدالدوله یا سلطان الدوله پسرزاده عضدالدوله بود. در نیمه قرن هشتم هجری که آن بارو خراب شد محمودشاه انجو رقیب سلطان آل مظفر آنرا مرمت کرد و برجهای آجری بر آن افزود. شیراز زمانی که حمداﷲ مستوفی آنرا دیده است هفده محله و نه دروازه داشت و این دروازه ها عبارت بودند از: دارک ( یا داراک موسی )، بیضاء، کازرون ، سلم ، قباد ( یا فنا= قنا )، دروازه نو، دولت سعادت. ( از سرزمینهای خلافت شرقی لسترنج ترجمه عرفان صص 268 - 270 ) :
ورا بود شیراز با اصفهان
که داننده خوانَدْش مرز مهان.
بیشتر بخوانید ...شیراز در کنار شوسه تهران - بوشهر واقع گردیده و فاصله آن با شهرهای مجاور عبارتست از: تا آباده 280 و کازرون 123 و بوشهر 295 و جهرم 200 و فسا 164 و فیروزآباد 116 هزار گز. مختصات جغرافیایی آن به قرار زیر است : طول 52 درجه و 23 دقیقه از گرینویچ و عرض 29 درجه و 36 دقیقه. ناحیه جنوب خاوری دارای کوچه ها و خیابانهای سبک قدیم و ناحیه شمال باختری شامل خیابانها و ساختمانهای جدید بوده و مهمترین قسمت شهر را تشکیل می دهد. از وسط شهرخیابان وسیع و زیبای کریمخان زند از نزدیک سرآسیاب مرکز شهرستان تا دروازه سعدی از خاور به باختر کشیده شده و ساختمانها و مغازه های زیبا در اطراف آن بنا گردیده است. از خیابانهای دیگر شهر خیابانهای فردوسی و لطفعلی خان زند و فرح و پهلوی و منوچهری و مشیری وشاهپور و حافظ و سعدی و داریوش و قاآنی و انوری و خیام و وصال و نادری را می توان نام برد. از بناهای قدیمی تاریخی آن شهر است : امامزاده شاه چراغ و سیدمیراحمد، موزه پارس ، مسجد مشیر، ارگ ، مدرسه خان ، مسجد نو از اتابکان فارس ، خرابه های آبش خاتون و قصر ابونصر در حوالی شهر و باغ دلگشا. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 7 ).
شیراز مرکز استان فارس است که در دشتی شبیه به طشت که 1600 گز از سطح دریا ارتفاع دارد واقعاست. نام «شیراز» در الواح عیلامی مکشوف در تخت جمشیدآمده است. در دوره خلفای نخستین اسلام این شهر معروف بود. در طی تاریخ ایران چند بار پایتخت گردید. در زمان اتابکان فارس مخصوصاً دوره سعدبن زنگی و پسرش ابوبکر شیراز اعتبار کلی داشت. آخرین بار در زمان زندیه - مخصوصاً حکومت کریمخان - شیراز به اوج اعتبار خود رسید. ابنیه مهم از آن دوره تاکنون به یادگار مانده که به بناهای وکیل معروف است. خود شهر کوچک است ولی باغهای اطراف آن از باصفاترین نواحی ایران بشمار می رود. مقبره خواجو در مدخل شهر جای دارد. از لحاظ اعتدال و سلامت هوا کم نظیر است. صنایع خاتم سازی و منبت کاری آن معروف است. کارخانه های ریسندگی و بافندگی و سیمان ، و مجهزترین بیمارستانهای ایران بنام «بیمارستان نمازی » در این شهر است. جمعیت شهر 170569 تن می باشد. ( فرهنگ فارسی معین ).
گویند که بانی آن شهر محمدبن قاسم بن عقیل پسرعم حجاج بن یوسف است. یکی از محصولات مخصوص و عجیب شیراز سیب آن است که یک روی آن بغایت شیرین و روی دیگر آن سخت ترش است. ( از معجم البلدان ). شیراز از اقلیم سیم است و به روایتی شیرازبن طهمورث آنرا ساخته بود و خراب شد و به قولی در زمان سابق بر آن زمین شهر فارس نام بوده است و به فارس بن ماسوربن سام بن نوح منسوب است ، اصح آنکه به زمان اسلام محمدبن یوسف ثقفی برادر حجاج بن یوسف ساخت و تجدید عمارتش کرد و به روایتی محمدبن قاسم بن ابی عقیل تجدید کرد، تاریخ عمارتش سنه 470 هَ. ق. است. در عهد عضدالدوله دیلمی چنان معمور شد که در او جای لشکرش نماند... هرگز آن شهراز اولیاء خالی نبوده است و بدین سبب او را برج اولیا گفته اند. مساجد و خوانق و مدارس که شاهان و بزرگان در او ساخته اند از پانصد بقعه درگذرد و بدان موقوفات بیشمار، اما از آن کم به منصب استحقاق می رسد و اغلب در دست مستأکله است و در آنجا مزارات متبرکه فراوان است. ( از نزهة القلوب ج 3 صص 114 - 116 بنقل جغرافیای سیاسی کیهان ذیل صص 218 - 220 ). شیراز در زمان معموری دوازده دروازه و نوزده محله داشته است ، ولی نُوّاب کریمخان زند آنرا در شش دروازه و یازده محله قسمت نمودند بدین ترتیب : اول دروازه باغ شاه. دوم دروازه اصفهان. سوم دروازه سعدی. چهارم دروازه قصابخانه. پنجم دروازه شاه داعی. ششم دروازه کازرون. و از یازده محله پنج محله آنرا حیدری خانه گویند، مانند: محله اسحاق بیگ و بازار مرغ و بالاکفت و درب شاهزاده و میدان شاه ، و پنج محله آنرا نعمتی خانه گویند، مانند محله درب مسجد و سرباغ و سردزک و سنگ سیاه و لب آب ، و محله یهودان از این هر دو عنوان خارج است. ( از فارسنامه ناصری ج 2 صص 19 - 22 ). تاریخ نویسان گفته اند که آنرا محمد برادر یا پسرعم حجاج در سال 64 هَ. ق. بنیان نهاد و نخستین کسی که باروی شیراز را ساخت و آنرا مستحکم کرد صمصام الدوله پسر عضدالدوله یا سلطان الدوله پسرزاده عضدالدوله بود. در نیمه قرن هشتم هجری که آن بارو خراب شد محمودشاه انجو رقیب سلطان آل مظفر آنرا مرمت کرد و برجهای آجری بر آن افزود. شیراز زمانی که حمداﷲ مستوفی آنرا دیده است هفده محله و نه دروازه داشت و این دروازه ها عبارت بودند از: دارک ( یا داراک موسی )، بیضاء، کازرون ، سلم ، قباد ( یا فنا= قنا )، دروازه نو، دولت سعادت. ( از سرزمینهای خلافت شرقی لسترنج ترجمه عرفان صص 268 - 270 ) :
ورا بود شیراز با اصفهان
که داننده خوانَدْش مرز مهان.
فرهنگ فارسی
( اسم ) ۱ - خوراکی است که از ماست تهیه کنند . طرز تهیه آن چنین است که شبت را ریزه کنند و با ماست بیامیزند و قدری شیر بر آن ریزند و در مشکی یا ظرفی کنند و چند روز نگهدارند تا ترش گردد و سپس با نان خورند شیر ماست شده آب چکیده . ۲ - شیر بریده جمع : شواریز شراریز .
فرهنگ عمید
دانشنامه اسلامی
[ویکی شیعه] شیراز از شهرهای کشور ایران است و به دلیل وجود مرقد احمد بن موسی(ع) معروف به شاهچراغ، برادر امام رضا(ع) در این شهر، نزد شیعیان ایران اهمیت دارد. شیراز محل حکومت سلسله زندیه بوده و آثار تاریخی فراوانی را از آن دوران در خود به یادگار دارد. مقبره سعدی و حافظ دو شاعر برجسته فارسی زبان در این شهر واقع است.
استان فارس در جنوب منطقه مرکزی ایران بین مدارهای ۲۷ درجه و دو دقیقه و ۳۱ درجه و ۴۲ دقیقهٔ عرض شمالی و ۵۰ درجه و ۴۲ دقیقه و ۵۵ درجه و ۳۸ دقیقهٔ طول شرقی از نصف النهار گرینویچ قرار گرفته است. این استان از شمال با استان اصفهان و یزد، از مغرب با استان های کهگیلویه و بویراحمد و بوشهر، از جنوب با استان هرمزگان و از شرق با استان کرمان همسایه است. شهر شیراز، مرکز استان فارس به طول ۴۰ کیلومتر و عرضی متفاوت بین ۱۵ تا ۳۰ کیلومتر با مساحت ۱۲۶۸ کیلومتر مربع به شکل مستطیل و از لحاظ جغرافیایی در جنوب غربی ایران و در بخش مرکزی فارس قرار دارد.اطراف شیراز را رشته کوههای نسبتاً مرتفعی به شکل حصاری استوار، احاطه کرده اند که از لحاظ سوق الجیشی و حفظ شهر اهمیت ویژه ای دارند. این شهر از سمت غرب به کوه دراک، از سمت شمال به کوه های بمو، سبزپوشان، چهل مقام و باباکوهی (از رشته کوه های زاگرس) محدود شده است. مختصات جغرافیایی شیراز عبارتست از ۲۹ درجه و ۳۶ دقیقه شمالی و ۵۲ درجه و ۳۲ دقیقه و ارتفاع آن از سطح دریا بین ۱۴۸۰ تا ۱۶۷۰ متر در نقاط مختلف شهر متغیر است. رودخانهٔ خشک شیراز رودخانهٔ فصلی است که پس از عبور از شهر شیراز به سمت جنوب شرقی حوضهٔ خود متمایل شده و به دریاچه مهارلو می ریزد.
شهرشیراز نام شیراز در کتیبه های هخامنشی تخت جمشید خوانده شده است، اشیاء وظروف تاریخی و مسکوکاتی که هم اکنون درموزه متروپولیتن نیویورک موجود است ازعظمت شیراز در عهد سلوکی ها , اشکانیان وساسانیان گواهی میدهد. طبق روایات اساطیری شیراز در زمان فرزند تهمورث دومین پادشاه پیشدادی ساخته شده است. پس از حمله اعراب صفاریان و دیلمیان بر آبادانی شیراز افزودند. در سال ۱۰۷۹ هجری قمری شیراز براثر جاری شدن سیل سهمگین ویران شد و بسیاری از آثار تاریخی آن ازمیان رفت. همچنین این شهر درزمان حمله افغان ها خرابی هار بیشماری را متحمل شد. شیراز طی چند دهه اخیر توسعه وگسترش جالب توجهی یافته است وبه یکی از شهرهای مهم وزیبای ایران تبدیل شده است.محیط مساعد شیراز در ادوار گوناگون, دانشمندان , سخنوران و نویسندگانی بزرک را در دامان خود پرورانده است که آثار جاویدان آنها میراث علمی وادبی ایران را زنده و جاوید نگاه خواهد داشت.
استان فارس در جنوب منطقه مرکزی ایران بین مدارهای ۲۷ درجه و دو دقیقه و ۳۱ درجه و ۴۲ دقیقهٔ عرض شمالی و ۵۰ درجه و ۴۲ دقیقه و ۵۵ درجه و ۳۸ دقیقهٔ طول شرقی از نصف النهار گرینویچ قرار گرفته است. این استان از شمال با استان اصفهان و یزد، از مغرب با استان های کهگیلویه و بویراحمد و بوشهر، از جنوب با استان هرمزگان و از شرق با استان کرمان همسایه است. شهر شیراز، مرکز استان فارس به طول ۴۰ کیلومتر و عرضی متفاوت بین ۱۵ تا ۳۰ کیلومتر با مساحت ۱۲۶۸ کیلومتر مربع به شکل مستطیل و از لحاظ جغرافیایی در جنوب غربی ایران و در بخش مرکزی فارس قرار دارد.اطراف شیراز را رشته کوههای نسبتاً مرتفعی به شکل حصاری استوار، احاطه کرده اند که از لحاظ سوق الجیشی و حفظ شهر اهمیت ویژه ای دارند. این شهر از سمت غرب به کوه دراک، از سمت شمال به کوه های بمو، سبزپوشان، چهل مقام و باباکوهی (از رشته کوه های زاگرس) محدود شده است. مختصات جغرافیایی شیراز عبارتست از ۲۹ درجه و ۳۶ دقیقه شمالی و ۵۲ درجه و ۳۲ دقیقه و ارتفاع آن از سطح دریا بین ۱۴۸۰ تا ۱۶۷۰ متر در نقاط مختلف شهر متغیر است. رودخانهٔ خشک شیراز رودخانهٔ فصلی است که پس از عبور از شهر شیراز به سمت جنوب شرقی حوضهٔ خود متمایل شده و به دریاچه مهارلو می ریزد.
شهرشیراز نام شیراز در کتیبه های هخامنشی تخت جمشید خوانده شده است، اشیاء وظروف تاریخی و مسکوکاتی که هم اکنون درموزه متروپولیتن نیویورک موجود است ازعظمت شیراز در عهد سلوکی ها , اشکانیان وساسانیان گواهی میدهد. طبق روایات اساطیری شیراز در زمان فرزند تهمورث دومین پادشاه پیشدادی ساخته شده است. پس از حمله اعراب صفاریان و دیلمیان بر آبادانی شیراز افزودند. در سال ۱۰۷۹ هجری قمری شیراز براثر جاری شدن سیل سهمگین ویران شد و بسیاری از آثار تاریخی آن ازمیان رفت. همچنین این شهر درزمان حمله افغان ها خرابی هار بیشماری را متحمل شد. شیراز طی چند دهه اخیر توسعه وگسترش جالب توجهی یافته است وبه یکی از شهرهای مهم وزیبای ایران تبدیل شده است.محیط مساعد شیراز در ادوار گوناگون, دانشمندان , سخنوران و نویسندگانی بزرک را در دامان خود پرورانده است که آثار جاویدان آنها میراث علمی وادبی ایران را زنده و جاوید نگاه خواهد داشت.
wikishia: شیراز
[ویکی اهل البیت] شیراز مرکز استان فارس در جنوب غربی ایران است. شیراز با جمعیت ١.279.140 نفر (برآورد سال 2006م)، پنجمین شهر پر جمعیت ایران است . موقعیت جغرافیایی این شهر در ارتفاع ۱۴۸۶ متری از سطح دریا در دامنه های رشته کوه زاگرس است..
شیراز پر افتخار جلوه گاه با شکوه خداوندی و مرکز تلالو انوار الهی فرزندان موسی بن جعفر (ع) است
یکی از ویژگی های مهم شیراز وجود بقعات متبرکه است .حرم های مطهر فرزندان گرامی حضرت موسی بن جعفر و دیگر امازادگان همچون ستارگانی درخشان فضای ملکوتی این شهر را منور نموده اند. آستان مبارک این اماکن مقدسه روشنی بخش قلوب مومنان و تسلی دلهای حاجتمندان است و علاوه بر مکان های زیارتی ، محل آرایه معماری ، شعر و ادب ، نقاشی ، حجاری و کاشی کاری هنرمندان شیرازی می باشد. اهالی متدین شیراز در نهایت احترام از این میراث های معنوی و فرهنگی حفظ و نگهداری نموده و در عمران و آبادی زیارت گاه ها کوشش فراوان بخرج می دهند .برخی از امامزادگان و آرامگاه های شیراز عبارتند از:
یکی از ویژگی های مهم شیراز وجود بقعات متبرکه است .حرم های مطهر فرزندان گرامی حضرت موسی بن جعفر و دیگر امازادگان همچون ستارگانی درخشان فضای ملکوتی این شهر را منور نموده اند. آستان مبارک این اماکن مقدسه روشنی بخش قلوب مومنان و تسلی دلهای حاجتمندان است و علاوه بر مکان های زیارتی ، محل آرایه معماری ، شعر و ادب ، نقاشی ، حجاری و کاشی کاری هنرمندان شیرازی می باشد. اهالی متدین شیراز در نهایت احترام از این میراث های معنوی و فرهنگی حفظ و نگهداری نموده و در عمران و آبادی زیارت گاه ها کوشش فراوان بخرج می دهند .برخی از امامزادگان و آرامگاه های شیراز عبارتند از:
wikiahlb: شیراز
پیشنهاد کاربران
درود
ریشه واژه شیراز رو باید در اسناد تاریخی جستجو کنید ، نه اینکه یک یا دو واژه در زبان تان ( ترکی ، کردی ، لری و. . . . . ) - شبیه به آن باشه و بیای بگی که این هست و. . .
شیراز و مشتقات آن قدمت بالاتری از این زبان هایی که می گویید دارد .
... [مشاهده متن کامل]
از این دست چرندیات بچه گانه دست بر دارید ، و اگر واقعا بصورت مستند برای معنی واژه شیراز ، واژه ای پیدا کردید ، با آوردن بن مایه ( منبع ) بیان کنید ، و علمی و با استدلال سخن بگویید.
. . . . . . . . ، ، ، ، ، ، ، ،
خدمت اون دوست هم که گفته بود ، در شیراز فقط ترک قشقایی و فارس هست ، باید بگم ، کم به خودت فشار بیار ، در شیراز لر ها خیلی بیشتر از ترک های قشقایی هستند .
خیلی ها خبر ندارند، ولی من میگم که بدانند، قشقایی ، یک اتحادیه ایلی هست ، که از اقوام ترک ، لر ، عرب و. . .
تشکیل شده است .
همین الان طوایف بسیار زیادی از قشقایی ها لر هستند .
من سخن بیهوده ، نمی گم هرکس که سخن بنده رو اشتباه میدونه بیاد تا من مدرک بدم بهش .
، ، ، ، ،
قشقایی نام ش ترکی هست ، ولی یک اتحادیه ایلی هست ، که از ترک و لر و عرب و. . . . تشکیل شده است .
اینها رو با سند و مدرک به هرکس که خواست ثابت میکنم.
طوایف بسیار زیادی. از قشقایی ها لر هستند
تازه اقوام عرب ها و. . . . هم زیاد در بین اون ها هست
ریشه واژه شیراز رو باید در اسناد تاریخی جستجو کنید ، نه اینکه یک یا دو واژه در زبان تان ( ترکی ، کردی ، لری و. . . . . ) - شبیه به آن باشه و بیای بگی که این هست و. . .
شیراز و مشتقات آن قدمت بالاتری از این زبان هایی که می گویید دارد .
... [مشاهده متن کامل]
از این دست چرندیات بچه گانه دست بر دارید ، و اگر واقعا بصورت مستند برای معنی واژه شیراز ، واژه ای پیدا کردید ، با آوردن بن مایه ( منبع ) بیان کنید ، و علمی و با استدلال سخن بگویید.
. . . . . . . . ، ، ، ، ، ، ، ،
خدمت اون دوست هم که گفته بود ، در شیراز فقط ترک قشقایی و فارس هست ، باید بگم ، کم به خودت فشار بیار ، در شیراز لر ها خیلی بیشتر از ترک های قشقایی هستند .
خیلی ها خبر ندارند، ولی من میگم که بدانند، قشقایی ، یک اتحادیه ایلی هست ، که از اقوام ترک ، لر ، عرب و. . .
تشکیل شده است .
همین الان طوایف بسیار زیادی از قشقایی ها لر هستند .
من سخن بیهوده ، نمی گم هرکس که سخن بنده رو اشتباه میدونه بیاد تا من مدرک بدم بهش .
، ، ، ، ،
قشقایی نام ش ترکی هست ، ولی یک اتحادیه ایلی هست ، که از ترک و لر و عرب و. . . . تشکیل شده است .
اینها رو با سند و مدرک به هرکس که خواست ثابت میکنم.
طوایف بسیار زیادی. از قشقایی ها لر هستند
تازه اقوام عرب ها و. . . . هم زیاد در بین اون ها هست
شیراز یکی از فرآورده های شیری معروف در غرب کشور هست که لر های لرستان بهش میگن توف، لک ها و کرد ها هم میگن شیراز .
چقدر این زیر سایبری ریخته.
پاینده سایبری و سایبریان. جونم تریاکی
پاینده سایبری و سایبریان. جونم تریاکی
شیراز شهری پارس و ترک قشقایی نشین که اقلیتی از اقوام دیگه هم داخلش حضور دارند!
.
شهر شیراز پس سالیان دراز توسط محمد کریم خان زند از قوم لک به پایتختی ایران زمین انتخاب شد و رونق زیادی به خود گرفت.
.
پاینده ایران و ایرانیان
.
شهر شیراز پس سالیان دراز توسط محمد کریم خان زند از قوم لک به پایتختی ایران زمین انتخاب شد و رونق زیادی به خود گرفت.
.
پاینده ایران و ایرانیان
در زبان ترکی به شیر وحشی ، اصلان می گویند
________
شهر شیراز در زمان حکومت کریم خان زند لر به اوج شکوه و آبادانی رسید
_____
ایل زند قوم بزرگ لر
طوایف لر در استان فارس
ایل ممسنی
... [مشاهده متن کامل]
ایل شول
ایل بختیاری
ایل بویراحمد
ایل لک
ایل چگنی
ایل زند
_______
________
شهر شیراز در زمان حکومت کریم خان زند لر به اوج شکوه و آبادانی رسید
_____
ایل زند قوم بزرگ لر
طوایف لر در استان فارس
ایل ممسنی
... [مشاهده متن کامل]
ایل شول
ایل بختیاری
ایل بویراحمد
ایل لک
ایل چگنی
ایل زند
_______
شیراز ( آوا ) ، کلان شهری در ایران و مرکز استان فارس در جنوب کشور است. جمعیت کلان شهر شیراز بر اساس سرشماری سال ۱۴۰۰، بالغ بر ۱٬۹۵۵٬۵۰۰ تن بوده است که بر این اساس، شیراز پنجمین شهر بزرگ و پرجمعیت ایران و پرجمعیت ترین شهر جنوب کشور به شمار می رود.
... [مشاهده متن کامل]
شیراز در بخش مرکزی استان فارس، در ارتفاع ۱۴۸۶ متر از سطح دریا و در منطقهٔ کوهستانی زاگرس واقع شده و آب و هوای معتدلی دارد. این شهر از سمت غرب به کوه دراک، از سمت شمال به کوه های بمو، سبزپوشان، چهل مقام و باباکوهی ( از رشته کوه های زاگرس ) محدود شده است.
بلدیهٔ شیراز در سال ۱۲۹۰ خورشیدی، در زمان استانداری مهدی قلی هدایت تأسیس شد. شهرداری شیراز به ۱۱ منطقهٔ مستقل شهری تقسیم شده و جمعاً مساحتی بالغ بر ۲۴۰ کیلومتر مربع را شامل می شود. نام |شیراز| در کتاب ها و سندهای تاریخی، با نام های مختلفی نظیر: «تیرازیس»، «شیرازیس» و «|شیراز|» به ثبت رسیده است. محل اولیهٔ این شهر در محل قلعهٔ ابونصر بوده است. شیراز در دوران بنی امیه به محل فعلی منتقل می شود و به بهای نابودیِ اصطخر — پایتخت قدیمیِ فارس — رونق می گیرد. این شهر در دوران صفاری، آل بویه و زندیه، پایتخت ایران بوده است.
شیراز از دیرباز به واسطهٔ مرکزیت نسبی اش در منطقهٔ زاگرس جنوبی و واقع شدن در یک منطقهٔ به نسبت حاصل خیز، محلی طبیعی برای مبادلات محلی کالا بین کشاورزان، یک جانشینان و عشایر بوده است. همچنین این شهر در مسیر راه های تجاری داخل ایران به بندرهای جنوب مانند بندرعباس و بندر بوشهر قرار گرفته است. شیراز به سبب جاذبه های تاریخی، فرهنگی، مذهبی و طبیعی فراوان، همواره گردشگران بسیاری را به سوی خود فرامی خواند. بیشینه مردم شیراز فارسی زبان هستند و به لهجهٔ شیرازی سخن می گویند.
اولین اشاره به نام شیراز، بر روی لوح های گلی ایلامی به ۲۰۰۰ سال پیش از میلاد بازمی گردد که در ژوئن ۱۹۷۰ در هنگام کندن زمین برای ساخت کوره آجرپزی، در گوشهٔ جنوب غربی شهر یافت شده است. لوح های نوشته شده در ایلام قدیم به شهری به نام تیرازیس اشاره دارد. با توجه به آواشناسی چنین برداشت می شود: تیراسیس یا سیراسیس، این اسم از نام سیراجیس در فارسی قدیم، گرفته شده است که بر اثر تغییر منظم صداها در زبان فارسی مدرن به شیراز تغییر نام داده است. نام شیراز بر روی سفال های پیداشده از ویرانه های دورهٔ ساسانی در سدهٔ دوم پس از میلاد نیز، رویت شده است. بر اساس نوشته های برخی از نویسندگان بومی، با توجه به شاهنامه، نام شیراز از نام پسر سومین شاه جهان یعنی تهمورث مشتق شده است. در کاوش های باستان شناسی در تخت جمشید، به سرپرستی جورج کامرون در سال ۱۳۱۴ خورشیدی، به پیدایش خشت نبشته هایی ایلامی انجامید که بر روی چند فقره از آن ها به قلعه ای به نام «تیرازیس» یا «شیرازیس» اشاره شده است. همچنین مهرهایی مربوط به اواخر ساسانی و اوایل اسلام در محل قصر ابونصر یافت شده است که حاوی نام «شیراز» است. ابن حوقل، جغرافی دان مسلمان سدهٔ چهارم هجری، وجه تسمیهٔ شیراز را شباهت این سرزمین به اندرونِ شیر می داند؛ چرا که به قول او عموماً خواروبار نواحی دیگر بدان جا حمل می شد و از آن جا چیزی به جایی نمی بردند. براساس تحقیقات تدسکو، شیراز به معنای مرکز انگور خوب است. هرچند این نظر توسط پژوهشگران دیگر مانند بنونیست و هنینگ رد شده است.
... [مشاهده متن کامل]
شیراز در بخش مرکزی استان فارس، در ارتفاع ۱۴۸۶ متر از سطح دریا و در منطقهٔ کوهستانی زاگرس واقع شده و آب و هوای معتدلی دارد. این شهر از سمت غرب به کوه دراک، از سمت شمال به کوه های بمو، سبزپوشان، چهل مقام و باباکوهی ( از رشته کوه های زاگرس ) محدود شده است.
بلدیهٔ شیراز در سال ۱۲۹۰ خورشیدی، در زمان استانداری مهدی قلی هدایت تأسیس شد. شهرداری شیراز به ۱۱ منطقهٔ مستقل شهری تقسیم شده و جمعاً مساحتی بالغ بر ۲۴۰ کیلومتر مربع را شامل می شود. نام |شیراز| در کتاب ها و سندهای تاریخی، با نام های مختلفی نظیر: «تیرازیس»، «شیرازیس» و «|شیراز|» به ثبت رسیده است. محل اولیهٔ این شهر در محل قلعهٔ ابونصر بوده است. شیراز در دوران بنی امیه به محل فعلی منتقل می شود و به بهای نابودیِ اصطخر — پایتخت قدیمیِ فارس — رونق می گیرد. این شهر در دوران صفاری، آل بویه و زندیه، پایتخت ایران بوده است.
شیراز از دیرباز به واسطهٔ مرکزیت نسبی اش در منطقهٔ زاگرس جنوبی و واقع شدن در یک منطقهٔ به نسبت حاصل خیز، محلی طبیعی برای مبادلات محلی کالا بین کشاورزان، یک جانشینان و عشایر بوده است. همچنین این شهر در مسیر راه های تجاری داخل ایران به بندرهای جنوب مانند بندرعباس و بندر بوشهر قرار گرفته است. شیراز به سبب جاذبه های تاریخی، فرهنگی، مذهبی و طبیعی فراوان، همواره گردشگران بسیاری را به سوی خود فرامی خواند. بیشینه مردم شیراز فارسی زبان هستند و به لهجهٔ شیرازی سخن می گویند.
اولین اشاره به نام شیراز، بر روی لوح های گلی ایلامی به ۲۰۰۰ سال پیش از میلاد بازمی گردد که در ژوئن ۱۹۷۰ در هنگام کندن زمین برای ساخت کوره آجرپزی، در گوشهٔ جنوب غربی شهر یافت شده است. لوح های نوشته شده در ایلام قدیم به شهری به نام تیرازیس اشاره دارد. با توجه به آواشناسی چنین برداشت می شود: تیراسیس یا سیراسیس، این اسم از نام سیراجیس در فارسی قدیم، گرفته شده است که بر اثر تغییر منظم صداها در زبان فارسی مدرن به شیراز تغییر نام داده است. نام شیراز بر روی سفال های پیداشده از ویرانه های دورهٔ ساسانی در سدهٔ دوم پس از میلاد نیز، رویت شده است. بر اساس نوشته های برخی از نویسندگان بومی، با توجه به شاهنامه، نام شیراز از نام پسر سومین شاه جهان یعنی تهمورث مشتق شده است. در کاوش های باستان شناسی در تخت جمشید، به سرپرستی جورج کامرون در سال ۱۳۱۴ خورشیدی، به پیدایش خشت نبشته هایی ایلامی انجامید که بر روی چند فقره از آن ها به قلعه ای به نام «تیرازیس» یا «شیرازیس» اشاره شده است. همچنین مهرهایی مربوط به اواخر ساسانی و اوایل اسلام در محل قصر ابونصر یافت شده است که حاوی نام «شیراز» است. ابن حوقل، جغرافی دان مسلمان سدهٔ چهارم هجری، وجه تسمیهٔ شیراز را شباهت این سرزمین به اندرونِ شیر می داند؛ چرا که به قول او عموماً خواروبار نواحی دیگر بدان جا حمل می شد و از آن جا چیزی به جایی نمی بردند. براساس تحقیقات تدسکو، شیراز به معنای مرکز انگور خوب است. هرچند این نظر توسط پژوهشگران دیگر مانند بنونیست و هنینگ رد شده است.
واژەی شیراز در زبان کوردی دو معنا دارد:
١ - شیراز بە معنای محصور و احاطەشده یا دورگرفته شدە
2_ شیراز بە معنای آلبالوی وحشی
١ - شیراز بە معنای محصور و احاطەشده یا دورگرفته شدە
2_ شیراز بە معنای آلبالوی وحشی
شیراز بر گرفته از واژه شیرازاَیش که در زبان اوستایی به معنای محل نگهداری اسناد و مدارک است چنانکه در لوحه های گلی بدست آمده به نام ( تیرازیس یا شیرازیس ) اشاره شده است .
علاه بر آن واژه شیرازه که نوعی دوختن و بهم پیوستن اوراق کتاب یا دفتر است ریشه در همان
... [مشاهده متن کامل]
شیراز اَیش است.
اما وجه تسمیه ای دیگری که هست شیراز از دو کلمه شیر و آز که در زبان ترکی به معنی شیر ( وحشی ) کم است آمده
در یکی ازخاطرات ظل سلطان پسر ناصرالدین شاه قاجار سال 1325 هـ. ق آمده که در کام فیروز که بلوکی است از بلوکات سرحد و دشت ارژن با مخارج زیاد رفتم، ولی به شکار شیر نایل نشدم. اما چهار پنج شیر در این جرگه ها تفنگچی ها شکار کرده بودند از جمله یک نره شیر خیلی بزرگ
سال بعد باز هم به بلوک کام فیروز ما را مهمان کردند و در آن جا جرگه ی بزرگ تر و بهتر از جرگه ی دشت ارژن کردیم، ولی به مثل جرگه ی دشت ارژن که دو شیر قشقایی ها زدند، ما به هیچ وجه شکاری نکردیم. . . .
نسل شیر ایرانی، در فاصله دو جنگ جهانی اول و دوم نیز همچنان بختی برای بقا داشت، اما آن زمان که توپ های جنگ جهانی اول و دوم به غرش درآمد و ارتش انگلستان جنوب ایران را اشغال کرد، غرش شیر ایران برای همیشه در تاریخ این سرزمین خاموش شد و این حیوان باشکوه به انقراض قطعی رسید.
علاه بر آن واژه شیرازه که نوعی دوختن و بهم پیوستن اوراق کتاب یا دفتر است ریشه در همان
... [مشاهده متن کامل]
شیراز اَیش است.
اما وجه تسمیه ای دیگری که هست شیراز از دو کلمه شیر و آز که در زبان ترکی به معنی شیر ( وحشی ) کم است آمده
در یکی ازخاطرات ظل سلطان پسر ناصرالدین شاه قاجار سال 1325 هـ. ق آمده که در کام فیروز که بلوکی است از بلوکات سرحد و دشت ارژن با مخارج زیاد رفتم، ولی به شکار شیر نایل نشدم. اما چهار پنج شیر در این جرگه ها تفنگچی ها شکار کرده بودند از جمله یک نره شیر خیلی بزرگ
سال بعد باز هم به بلوک کام فیروز ما را مهمان کردند و در آن جا جرگه ی بزرگ تر و بهتر از جرگه ی دشت ارژن کردیم، ولی به مثل جرگه ی دشت ارژن که دو شیر قشقایی ها زدند، ما به هیچ وجه شکاری نکردیم. . . .
نسل شیر ایرانی، در فاصله دو جنگ جهانی اول و دوم نیز همچنان بختی برای بقا داشت، اما آن زمان که توپ های جنگ جهانی اول و دوم به غرش درآمد و ارتش انگلستان جنوب ایران را اشغال کرد، غرش شیر ایران برای همیشه در تاریخ این سرزمین خاموش شد و این حیوان باشکوه به انقراض قطعی رسید.
شیراز بر گرفته از واژه شیرازاَیش که در زبان اوستایی به معنای محل نگهداری اسناد و مدارک است چنانکه در لوحه های گلی بدست آمده به نام ( تیرازیس یا شیرازیس ) اشاره شده است .
اما وجه تسمیه ای دیگری که هست شیراز از دو کلمه شیر و آز که در زبان ترکی به معنی شیر ( وحشی ) کم است آمده
... [مشاهده متن کامل]
در یکی ازخاطرات ظل سلطان پسر ناصرالدین شاه قاجار سال 1325 هـ. ق آمده که در کام فیروز که بلوکی است از بلوکات سرحد و دشت ارژن با مخارج زیاد رفتم، ولی به شکار شیر نایل نشدم. اما چهار پنج شیر در این جرگه ها تفنگچی ها شکار کرده بودند از جمله یک نره شیر خیلی بزرگ
سال بعد باز هم به بلوک کام فیروز ما را مهمان کردند و در آن جا جرگه ی بزرگ تر و بهتر از جرگه ی دشت ارژن کردیم، ولی به مثل جرگه ی دشت ارژن که دو شیر قشقایی ها زدند، ما به هیچ وجه شکاری نکردیم. . . .
نسل شیر ایرانی، در فاصله دو جنگ جهانی اول و دوم نیز همچنان بختی برای بقا داشت، اما آن زمان که توپ های جنگ جهانی اول و دوم به غرش درآمد و ارتش انگلستان جنوب ایران را اشغال کرد، غرش شیر ایران برای همیشه در تاریخ این سرزمین خاموش شد و این حیوان باشکوه به انقراض قطعی رسید.
اما وجه تسمیه ای دیگری که هست شیراز از دو کلمه شیر و آز که در زبان ترکی به معنی شیر ( وحشی ) کم است آمده
... [مشاهده متن کامل]
در یکی ازخاطرات ظل سلطان پسر ناصرالدین شاه قاجار سال 1325 هـ. ق آمده که در کام فیروز که بلوکی است از بلوکات سرحد و دشت ارژن با مخارج زیاد رفتم، ولی به شکار شیر نایل نشدم. اما چهار پنج شیر در این جرگه ها تفنگچی ها شکار کرده بودند از جمله یک نره شیر خیلی بزرگ
سال بعد باز هم به بلوک کام فیروز ما را مهمان کردند و در آن جا جرگه ی بزرگ تر و بهتر از جرگه ی دشت ارژن کردیم، ولی به مثل جرگه ی دشت ارژن که دو شیر قشقایی ها زدند، ما به هیچ وجه شکاری نکردیم. . . .
نسل شیر ایرانی، در فاصله دو جنگ جهانی اول و دوم نیز همچنان بختی برای بقا داشت، اما آن زمان که توپ های جنگ جهانی اول و دوم به غرش درآمد و ارتش انگلستان جنوب ایران را اشغال کرد، غرش شیر ایران برای همیشه در تاریخ این سرزمین خاموش شد و این حیوان باشکوه به انقراض قطعی رسید.
نام یک شهر در جنوب ایران
شیراز ، شادمانی ، و معنی دیگر آبادی هست این واژه از ریشه شی هست و میتوان به معنی بنیاد و ریشه هم معنی کرده اما دو معنی آبادی و خوش بختی از کاربرد های زنده و روز مره هست و هنوز هم کار برد داره
شیراز کلمه ای کاملا ترکی و به معنای فارسی یعنی کنار نشین برجسته
شی رز یعنی تاگ مقدس، بومیان شیراز از مردمان قوم لر هستند که پس از تخریب شهر استخر و اختلاف میان بزرگان تیرمردان که امروز به نام منطقه دشمن زیاری در حوالی شیراز معروف است چند تیره بزرگ از تیر مردان به سرکردگی ابونصرتیرمردان به مکانی که انروز به نام شهر شیراز میشناسیم کوچ میکنند.
... [مشاهده متن کامل]
نمکان این چند تیره که تیرمردانها، سپهوندها، زرپاریویی ها و. . بودند شیراز نام داشته که سرزمین تاکستانهای باستانی است و در زبان لوری به انها میشان یا می شاهون گفته میشده و امروز به نام کلگه شیراز معروف است به معنی شیراز ویران شده، در زبان پهلوی که مادر زبانهای لوریست شو به معنای مقدس است همچون آشو زرتشت که در زبان لوری شی تلفظ میشود همچون شو که همان شوهر است و در زبان لوری شی یعنی شوهر کزدن،
شی رز نام چندین منطقه در ولایات لورنشین است که این گستره نام در میان این قوم نشان از لوری بودنش دارد.
میتوان شیراز را شهر تاک مقدس دانست. انگوری که از آن نوعی شراب تهیه میشده و خاص این مناطق بوده است.
... [مشاهده متن کامل]
نمکان این چند تیره که تیرمردانها، سپهوندها، زرپاریویی ها و. . بودند شیراز نام داشته که سرزمین تاکستانهای باستانی است و در زبان لوری به انها میشان یا می شاهون گفته میشده و امروز به نام کلگه شیراز معروف است به معنی شیراز ویران شده، در زبان پهلوی که مادر زبانهای لوریست شو به معنای مقدس است همچون آشو زرتشت که در زبان لوری شی تلفظ میشود همچون شو که همان شوهر است و در زبان لوری شی یعنی شوهر کزدن،
شی رز نام چندین منطقه در ولایات لورنشین است که این گستره نام در میان این قوم نشان از لوری بودنش دارد.
میتوان شیراز را شهر تاک مقدس دانست. انگوری که از آن نوعی شراب تهیه میشده و خاص این مناطق بوده است.
شیراز یعنی شیر وحشی
شیر آز
قلمرو فرمانروایان کبیر پارس
شیر آز
قلمرو فرمانروایان کبیر پارس
به صورت خلاصه شیراز در صده های گذشته به دلیل موقعیت خوب آب هوایی، ، پایتخت دیلمی ها ، مغولها، ، زندیه ها ، ، قشقایی ها ، بوده ، ، در زمان زندیه به بعد ( قاجاریه ، ، پهلوی ) شیراز میوفته به دست کلیمی ها
... [مشاهده متن کامل]
... [مشاهده متن کامل]
، ، و قوم قوام ها اصلی ترین کلیمی ها و نفوذیها در شیراز بودندکه نصبشون بر میگرده به ابراهیم خان کلانتر ، ( در اصل قوامها شیراز رو آباد میکنن در این سیصد سال گذشته ) ، باغ عفیف آباد ، باغ خلدبرین ، ، باغ نارنجستان قوام ، اینها توسط کلیمی ها ( قوامها ) ساخته شدند. ساعت فلکه ستاد توسط عباس قوام از اروپا آورده شد ، ، کلیمی های شیراز رابطه خوبی با انگلیسی ها داشتند و در جنگ جهانی به متحدین بریتانیا مخصوصا انگلیسی ها کمک کردند، شراب سازی در شیراز توسط کلیمی ها شکل گرفت باغهای شیراز محفل خوبی بود برای انگلیسی ها و خاطرات بسیار زیادی از شیراز یاد شده .
شیراز شهر باغ ها و بستان ها!
شیرازمین سلطان بود، حالا کی دوغ و ماست خواست
درود بر مردمان مهمان نواز شهر راز، شیراز
شیراز.
احتمالا ریخت اصلی کلمه شیراسان بوده و به شیراز تبدیل شده است.
شی به معنی نیروی زندگی بخش مادینه ( زن ) است، شی کردن به معنی ازدواج کردن و بوجود آوردن جنین، she در انگلیسی به معنی زن، شی در شیدا ، شی در شید خورشید و ماهشید.
... [مشاهده متن کامل]
و مهمترین شی که منفور شده شی در شیطان است خدای گرداننده و دارنده نیروی شی بوده است.
شیراز یا شیراس اشاره به مکان و زمان برپا شدن نیروی شی دارد راس یا راسان همان راست شدن و برپا شدن است.
احتمالا ریخت اصلی کلمه شیراسان بوده و به شیراز تبدیل شده است.
شی به معنی نیروی زندگی بخش مادینه ( زن ) است، شی کردن به معنی ازدواج کردن و بوجود آوردن جنین، she در انگلیسی به معنی زن، شی در شیدا ، شی در شید خورشید و ماهشید.
... [مشاهده متن کامل]
و مهمترین شی که منفور شده شی در شیطان است خدای گرداننده و دارنده نیروی شی بوده است.
شیراز یا شیراس اشاره به مکان و زمان برپا شدن نیروی شی دارد راس یا راسان همان راست شدن و برپا شدن است.
شیراز عشق لُراست 💗
فقط میدونم که یعنی شهر با اصالت و دوست داشتنی، شهر پر از راز
اقای اریا چیکار میکنی به لری چی ایکنی میشه نه شی کنی
اقای اریا شی به لری یعنی شوهر کردن
1 - شیراز ( شیر آز ) شیر=رنگ ولعاب آز=کم. . . شیراز=شهری که رنگ ولعابش کم است. . 2 - . شیراز یکی از فراورده های شیر است. مثل دوغ. که چربی کمی دارد. 3 - گاوی که شیرش کم است و گوساله باید از سبزیجات استفاده کند
معنی شیراز
نام شهری دلگشا در فارس.
نام شهری دلگشا در فارس.
بله درست است نام سابق شیراز شیرایز ایشی بوده است.
نام اصلی شیراز در زمان داریوش ( شیرایز ایشی ) بوده است که در اثر گذر زمان به تیرازیس یا شیرازیس تغییر کرده است و بعد برای سهولت تلفظ به شیراز تغییر کرده است.
شهری در جنوب ایران و مرکز استان فارس. نام مدرن شده ی تیرازیس یا شیرازیس. که پنجمین شهر پر جمعیت ایران است. آرامگاه سعدی، حافظ، خواجوی کرمانی. پایتخت ایران در دوره ی زندیه و قلب پزشکی ایران. مردم در شیراز
... [مشاهده متن کامل]
... [مشاهده متن کامل]
به لهجه شیرازی سخن می گویند که فارسی شده ی لهجه های مناطق اطراف است. مردم در استان فارس از همه جا به شیراز مهاجرت می کنند به طوری که الان اکثر جمعیت شیراز را مهاجران تشکیل داده اند. همچنین در شیراز افاغنه مهاجر هم وجود دارند.
شیراز، کلمه گالشی، دیلمی، گوساله ای که از مادر جدا کنند، وآماده چرا گردد ودیگر از شیر مادر تغذیه نکند را شیرزه میگویند. که متضاد آن شیر مس است. واینکه از شیراز معنی نوپا وجوان بودن استنباط می گردد. شیراز یکی دیگر از پایتخت های دیلمیان.
یکی از شهر های معروف استان فارس کشور ایران
شهری بزرگ و تمیز و خوش اب و هوا که در فصل بهار و ماه اردیبهشت عالی است.
پر از اثار باستانی و دیدنی و مردمی خونگرم و لطیف
پر از اثار باستانی و دیدنی و مردمی خونگرم و لطیف
شیراز: ( shirăz ) : [ اصطلاح چوپانی ] حاصل چکیدن آب دوغ است که چربی کمتری دارد.
شیراز یعنی مهد پادشاهان
شیراز یک کلمه مرکب است شی و راز که شی بمعنی پایین و راز نام شهرو آبادی قبلی بوده بمعنی اسرارآمیز ۰شیرازیعنی پایین راز
ر افسانه ها آمده است که شیراز فرزند تهمورس ( از پادشاهان سلسله پیشدادیان ) شهر شیراز را تأسیس کرد و نام این شهر برآمده از نام اوست. به روایتی دیگر؛ نام این دیار "شهر راز" بوده که به اختصار شیراز خوانده شده است. در حالی که بر اساس تحقیقات "تدسکو" شیراز به معنای مرکز انگور خوب است و بالاخره بنا به نوشته کتاب "صورالاقالیم"، از جهت وجود دام های بسیار در دشت شیراز، آنجا را "شیرساز" نامیده اند. علاوه بر این؛ در گذشته، شیراز را شیدراز به معنای شیب بلند می خوانده اند. چون سطح این جلگه دارای شیب زیاد و طولانی است. حتی هم اکنون به محل های پایین شیراز؛ شی بازار یا شیب بازار می گویند.
... [مشاهده متن کامل]
... [مشاهده متن کامل]
شیراز: شهر راز
لقبش : مدینة الشعرا
لقبش : مدینة الشعرا
نوعی خوراکی. که از دوغ جوشیده درس میکنند
شیر رازان
شیره به معنی عصاره
رازان به معنی انگور
شیراز یا شیرازان به معنی اب انگور یا شراب میباشد
شیره به معنی عصاره
رازان به معنی انگور
شیراز یا شیرازان به معنی اب انگور یا شراب میباشد
در زبان لری بختیاری به معنی
حاشیه دوزی جاجیم و قالی.
ماست چکیده شده.
عروسی راز. چی راز
شی ::عروسی. چی.
راز::راز. اسرار.
شی کردی::عروسی کردی
شی کنی::چکار می کنی. چی می کنی
Shiraz
حاشیه دوزی جاجیم و قالی.
ماست چکیده شده.
عروسی راز. چی راز
شی ::عروسی. چی.
راز::راز. اسرار.
شی کردی::عروسی کردی
شی کنی::چکار می کنی. چی می کنی
شیراز ::چی راز
معنی به لری
شی::چی. مانند.
راز::راز.
شیراز::شهری مانند راز. شهراسرار آمیز. شهر رازها
معنی به لری
شی::چی. مانند.
راز::راز.
شیراز::شهری مانند راز. شهراسرار آمیز. شهر رازها
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ٤٠)