خرمای مَضافتی منسوب به خرمای بم یکی از محصولات خرمای ایران می باشد. [ ۱] [ ۲]
خرمای مضافتی یا همان خرمای معروف بم به صورت تازه بین ۲۰ الی ۲۵ درصد رطوبت دارد. [ ۳] این نوع خرما با توجه به رطوبت بالا به عنوان خشکبار محسوب نشده و شرایط نگهداری آن در دمای بین - ۵ تا ۵ درجه سانتی گراد می باشد، در حال حاضر این خرما در برندهای مختلف در بازارهای داخلی کشور ایران و بازارهای بین المللی به فروش می رسد. هر چند که اکثر صادرات به کشورهای مسلمان برای ماه رمضان است.
درخت خرمای مضافتی تقریباً در ماه های پایانی زمستان بارور شده و بعد از تولید خوشه خرما به صورت دستی با طارونه ( کریشکو به زبان محلی ) گرده افشانی می گردد و طی مدتی تقریباً طولانی به رنگ های مختلف تبدیل شده و در آخرین مرحله جمع آوری خرما آغاز شده و تا پایان تابستان ادامه دارد.
در سال ۹۴ ارزآوری خرما باغ شهر بم معادل ۳٫۵ میلیون بشکه نفت بوده است و این ظرفیت می تواند جایگزین بسیار مناسبی بر نفت باشد.
خاستگاه اصلی خرمای مضافتی شهر بم در استان کرمان است. شهر بم با تولید ۱۲۰ هزار تن رطب در سال، مرغوب ترین رطب مضافتی دنیا را عرضه می کند. پیوند رطب و شهر بم به قدری ناگسستنی است که نام این رطب همواره با نام شهر بم ادغام شده و با نام رطب مضافتی بم در میان مردم شهرت پیدا کرده است. روستاهای جیرفت، عنبرآباد، نرماشیر، بروات، ریگان، کهنوج، حاجی آباد و سراوان هم رطب هایی با کیفیت نزدیک به رطب بم ارائه می کنند. جالب است بدانید که خرما مضافتی در حاجی آباد به صورت خارک و خوشه ای برداشت می شود و با دارا بودن طعم گس خاص خود، به خارک مضافتی مشهور است.
خرمای مضافتی به شکل بیضی و دارای بافتی نرم و شیره دار است. پوست رطب مضافتی به رنگ مشکی، براق، صاف و نازک است. این پوست به راحتی از گوشت رطب جدا می شود. هر چه رنگ رطب مضافتی سیاه تر باشد، مردم تمایل بیشتری به خرید آن دارند اما رنگ رطب از ابتدا سیاه نیست. رطب ابتدا قرمز رنگ است و کم کم قهوه ای روشن و سپس قهوه ای تیره می شود. در نهایت به رنگ بنفش خیلی سیر و مشکی در می آید. هسته این خرما برخلاف اکثر خرماهای دیگر مانند کبکاب، خاصویی و پیارم از گوشت جداست.
یک ویژگی منحصر به فرد برای رطب مضافتی وفور پتاسیم در این رطب است. به همین دلیل است که این رطب برای درمان کمبود پتاسیم توصیه می شود. اغلب مردم ایران در ماه رمضان اقدام به خرید این خرما می کند، زیرا هر حبه آن می تواند توانایی انسان را در تحمل گرسنگی افزایش دهد. امروزه با افزایش ساعات کاری مردم کمتر می توانند زمانی را صرف نهار خوردن بکنند. در این شرایط با مصرف چند دانه از این خرما می توان انرژی بدن را برای ساعاتی طولانی تأمین کرد.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفخرمای مضافتی یا همان خرمای معروف بم به صورت تازه بین ۲۰ الی ۲۵ درصد رطوبت دارد. [ ۳] این نوع خرما با توجه به رطوبت بالا به عنوان خشکبار محسوب نشده و شرایط نگهداری آن در دمای بین - ۵ تا ۵ درجه سانتی گراد می باشد، در حال حاضر این خرما در برندهای مختلف در بازارهای داخلی کشور ایران و بازارهای بین المللی به فروش می رسد. هر چند که اکثر صادرات به کشورهای مسلمان برای ماه رمضان است.
درخت خرمای مضافتی تقریباً در ماه های پایانی زمستان بارور شده و بعد از تولید خوشه خرما به صورت دستی با طارونه ( کریشکو به زبان محلی ) گرده افشانی می گردد و طی مدتی تقریباً طولانی به رنگ های مختلف تبدیل شده و در آخرین مرحله جمع آوری خرما آغاز شده و تا پایان تابستان ادامه دارد.
در سال ۹۴ ارزآوری خرما باغ شهر بم معادل ۳٫۵ میلیون بشکه نفت بوده است و این ظرفیت می تواند جایگزین بسیار مناسبی بر نفت باشد.
خاستگاه اصلی خرمای مضافتی شهر بم در استان کرمان است. شهر بم با تولید ۱۲۰ هزار تن رطب در سال، مرغوب ترین رطب مضافتی دنیا را عرضه می کند. پیوند رطب و شهر بم به قدری ناگسستنی است که نام این رطب همواره با نام شهر بم ادغام شده و با نام رطب مضافتی بم در میان مردم شهرت پیدا کرده است. روستاهای جیرفت، عنبرآباد، نرماشیر، بروات، ریگان، کهنوج، حاجی آباد و سراوان هم رطب هایی با کیفیت نزدیک به رطب بم ارائه می کنند. جالب است بدانید که خرما مضافتی در حاجی آباد به صورت خارک و خوشه ای برداشت می شود و با دارا بودن طعم گس خاص خود، به خارک مضافتی مشهور است.
خرمای مضافتی به شکل بیضی و دارای بافتی نرم و شیره دار است. پوست رطب مضافتی به رنگ مشکی، براق، صاف و نازک است. این پوست به راحتی از گوشت رطب جدا می شود. هر چه رنگ رطب مضافتی سیاه تر باشد، مردم تمایل بیشتری به خرید آن دارند اما رنگ رطب از ابتدا سیاه نیست. رطب ابتدا قرمز رنگ است و کم کم قهوه ای روشن و سپس قهوه ای تیره می شود. در نهایت به رنگ بنفش خیلی سیر و مشکی در می آید. هسته این خرما برخلاف اکثر خرماهای دیگر مانند کبکاب، خاصویی و پیارم از گوشت جداست.
یک ویژگی منحصر به فرد برای رطب مضافتی وفور پتاسیم در این رطب است. به همین دلیل است که این رطب برای درمان کمبود پتاسیم توصیه می شود. اغلب مردم ایران در ماه رمضان اقدام به خرید این خرما می کند، زیرا هر حبه آن می تواند توانایی انسان را در تحمل گرسنگی افزایش دهد. امروزه با افزایش ساعات کاری مردم کمتر می توانند زمانی را صرف نهار خوردن بکنند. در این شرایط با مصرف چند دانه از این خرما می توان انرژی بدن را برای ساعاتی طولانی تأمین کرد.

wiki: خرمای مضافتی