توپوگرافی

/topogerAfi/

فرهنگ عمید

نقشه برداری از موقعیت طبیعی، محلی، یا ناحیه ای با شرح چگونگی آن.

دانشنامه عمومی

توپوگرافی[ ۱] ( به انگلیسی: Topography ) که عارضه نگاری[ ۲] ، مکان نگاری یا جانگاری ( به یونانی: topo - τόπος: «جا، مکان» و γράφω graphia: «نوشتن» ) نیز نامیده می شود، به تحقیق بر روی شکل سطح زمین، ویژگی های سیاره ها، بدن انسان و … به وسیله تصویربرداری یا نقشه برداری صورت می گیرد. همچنین در این روش علمی شرحی برای تحقیق از سطح مورد نظر و ویژگی های آن سطح همراه با توصیف آن در نقشه به کار می رود.
در معنای وسیع تر، از توپوگرافی به طور کلی می توان برای نمایش جزئیات محلی، نه تنها نمایش برجستگی ها بلکه نمایش گستره گیاهی، عوارض طبیعی و اجسام و ویژگی های ساخته شده توسط انسان و حتی نمایش جزئیات مکان های تاریخی و فرهنگی استفاده کرد.
استفاده از توپوگرافی قدیمی، هنوز هم در اروپا با عنوان کارهای مطالعاتی و تحقیقاتی رایج است. در توپوگرافی به صورت خاص کارهایی از قبیل ضبط برجستگی های زمین یا سطح زمین ( دشت ها ) و با تصویربرداری و کیفیت سه بعدی و به صورت خاص برای مطالعه دقیق و دقیق شدن بر زمین چهرها ( به انگلیسی: land forms ) انجام می شود و به همین علت، توپوگرافی با عنوان جغرافیای اندازه گیری تصویری ( به انگلیسی: geomorphometry ) شناخته می شود.
در عصر حاضر این نسل نوین توپوگرافی با استفاده از انبوهی از اطلاعات به صورت الکترونیکی بکار گرفته می شود. به علت ساختار پیچیده آن، اغلب اوقات به عنوان عامل گرافیکی ای در نظر گرفته می شود که توانایی تصویربرداری از تغییرهای سطح زمین در اثر عوامل طبیعی و نقشه برداری از آن را به روش های مختلف از جمله خط های نقشه برجسته، Hypsometric tints و سایه های برجستگی ها، داراست.
عکس توپوگرافیعکس توپوگرافی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

توپوگْرافی (topography)
شکل سطح و ترکیب چشم اندازهایی با عوارض طبیعی و مصنوعی، و بررسی آن ها. عوارض توپوگرافی عبارت اند از برجستگیها و خطوط تراز زمین، توزیع کوهستان ها، دره ها، و مناطق مسکونی، و الگوی رودخانه ها، جاده ها، و راه آهن ها.

پیشنهاد کاربران

توپوگرافی ؛ در یک تعریف خلاصه ؛ گرفتن تصاویر همه جانبه و عمیق
مرتبط با کلماتی مثل ؛ توپ تپل تیپ دیپ دیب دیبا آداب دیپلم دَبّه و. . .
درک بهتر مفهوم توپوگرافی مرتبط با شرح مطلب زیر ؛

...
[مشاهده متن کامل]

تبیین کلمه ی دیبا در متن زیر تحلیل و توضیح داده شده است ؛
دیپلم ؛ منشعب از کلمه ی دیب و دیبا شدن.
به مفهوم دیپ شدن و دیبا شدن در مسائل
به مفهوم پرداختن به عمق مسائل و آداب و رسوم را به صورت علمی و کلاسیک و عمیق شدن و یاد گرفتن.
به مفهوم عمق پیدا کردن و عمیق شدن در مسائل.
در زبان انگلیسی با نگارش deep در حال استفاده می باشد.
کلمه ی دیپلماسی نیز تحت عنوان پرداختن به عمق مسائل و رعایت آداب حکومت داری در حال استفاده است.
دیبا: با توجه به قانون چرخش حروف در کلمات و خاصیت لاتین بودن زبان که همچون ملات در مَلّاته در غالب یا پاتیل کلمات در حال لت خوردن و متلاطم شدن برای ایجاد مفاهیم جدید هست کلمه دیبا یعنی محصولی یا شخصیتی که بر مبنای یک آدابی شکل گرفته باشد و آباد شده باشد گویند. در مورد اشیا معمولا در مورد پارچه ابریشمین که با طرح و نقش های بسیار زیبا و جنس مرغوب بافته می شد می گفتند اما در مورد شخصیت ها به کسانی اطلاق می شود که آداب دان و ادیب و مبادی آداب هستند و با رعایت آن آداب و قوانین به مخزن علم ابدی دست پیدا می کنند. مَنِش انسانهای ادیب و دیبا نیز تدبیر نمودن در امور و به کار بستن آن در عالم واقعیت هست. در کل ریشه و مصدر یا بن واژه این کلمه ادب می باشد. مترادف موازی و مفهومی این کلمه قانون می باشد. اصطلاحاً یک جمله ای در عالم ارتباطات کلامی زیاد استفاده می شود با این مضمون که هر کاری یا شغلی یک آدابی داره، قانونی داره که تا آن آداب و قوانین رعایت نشود فلسفه وجودی آن کار یا شغل ایجاد نمی گردد. زنجیره ی ریشه ای این کلمه این جمله رو به ما انسانها می گه؛ مبادی آداب بودن به آباد شدن منتهی می شود. در کل اگر به صورت خیلی خلاصه تعریفی از کلمه دیبا داشته باشیم یعنی عمیق یعنی مبادی آداب یعنی آباد کننده. یعنی رعایت شیوه و اصول هر کاری که پشتوانه فکری عمیقی داشته باشد و با تکرار آن شیوه و اصول و آداب به کرامت و کریم شدن منتهی می گردد.
اگر هم رد کلمه دیبا رو در زبان انگلیسی بزنیم به دو کلمه deep و depth و دیپلم خواهیم رسید به مفهوم عمیق و دارای عمق.
کلماتی که مرتبط با کلمه دیبا می باشد و جریان مفاهیم رو در مورد این کلمه در درون خودشان به ما نشان می دهند کلماتی از قبیل؛ دیبا، ادب، ادیب، دیپلم ، آداب، مبادی، آباد، بودا، بودن، ابدال.
کلمه دیبا در واقع اهمیت علم و دانش و دانایی و به کار بستن علوم درجهت آبادی را خیلی به بیننده القا می کند.
دیو به مفهوم رشد یافته. مثل دیوان حافظ یا دیوان عالی کشور البته با نگارش اصیل تر این کلمه دیبان حافظ و دیبان عالی کشور صحیح تر می باشد. دیوا مرتبط با کلمه ی دیبا به مفهوم دارای عمق و پر بودن از چیزی. از کلمه ی دیبا در زبان انگلیسی با نام deep در حال استفاده می باشد. از زاویه قوانین ایجاد کلمات، کلمه ی ادب و آداب و آباد و ابد نیز همین مفهوم را در خود دارند. بر همین مبنا و برداشت از مفهوم کلمه ی دیو، در راستای ریشه ی این کلمه، به شخص مداوا کننده و داوود و دوا دهنده نیز قابل برداشت است. یعنی شخص دیوا و داوود شخصی هست مبادی آداب می باشد و بر مبنای یک آداب و رسوم ذاتی و حقیقی، مداوا و دیبایی ایجاد می کند.
کلماتی که از دیپ در جایگاه های کاربردی مختلف برای ساخت کلمات انشعاب می یابد عبارتند از دَب دُب داب دوب دیب.
مثلاً کلمه ی دَبّه به مفهوم ظرفی که دارای عمق بیشتری نسبت به مابقی ظروف باشد.
یا کلمه ی دُبُر قابل تبدیل به دُبُل که به مقعد و کون و باسن ترجمه و برگردان شده است به مفهوم عضوی که دارای عمق باشد معنا و مفهوم دارد.
یا کلمه ی دبیر و مدبر و تدبیر که در جایگاه علمی و فکری کاربرد خودش را دارد.
کلمه ی دابه الارض به مفهوم زمین دارای عمق زیاد. مرتبط با کلماتی مثل دابگان و دابغان به مفهوم مکان پست و دارای عمق زیاد
یا اصطلاح تُپ تُپ کردن در هنگام ضربه زدن به چیزی که توخالی و دارای عمق باشد.
یا اصطلاح ادبار به مفهوم گذشتگان ، ریشه ، پشت ، اجداد. در قرآن اصطلاح ادبار النجوم به معنی ستارگان ناپدید شده.
یا کلمه ی دوبا قابل تبدیل به کلمه ی طوبا به معنی درخت ریشه دار

ثبت جزئیات و مختصات از دیدگاه زمین شناسی
تو پو گرافیک که یک چمله است من تخصصی در زبان انگلیسی ندارم ولی در زمان شاه که در خدمت پلیس بودم در بعضی بخشنامه ها که موقعیت جغرافیایی را دقیق از لحاظ مدارات طولی و عرضیبا ذکر درجه و متراژ با درج ارتفاع
...
[مشاهده متن کامل]
و طول شمالی جنوبی وعرض شرقی وغربی با ذکر کوهستان یا دشت دقیق میخواستند نام ببرند با واژه مختصر توپوگرافی آن را در آموزش مختصر میکردند و میگفتند توپوگرافیک ارزش ژئو پولتیکی دارد

رخداد نگاری
موقعیت مکانی وفراز و نشیب زمین
عارضه نگاری
شکل و ساختمان طبعی
قواعد جغرافیایی
مکان نگاری
برجسته نگاری زمین
ریختنگاری
مکان نگاری و عارضه و آسیب سنجی درون زمین و درون بدن انسان و درون کهکشان و سیارات را توپو گرافی می نامند
پستی بلندی های زمین
تصویر برداری یا نقشه برداری، مکان نگاری، تحقیق بر روی شکل سطح
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ١٤)