اقتصاد سوریه

دانشنامه عمومی

اقتصاد سوریه به عنوان یک اقتصاد دولتی شناخته می شود. فقدان منابع مالی نیرومند و زیرساخت های لازم در بخش خصوصی و نیز دخالت دولت در اقتصاد باعث شده تا این کشور با وضعیت دشوار اقتصادی روبه رو شود. [ ۲]
طبیعت متنوع سوریه، با دارا بودن کوه ها، دره ها، بیابان ها، رودخانه و دسترسی به آب های آزاد تأثیر شگرفی بر صنایع و کشاورزی این کشور گذارده است. اقتصاد سوریه بر سه پایه صنایع، کشاورزی و تجارت بنا شده است و لازم است که صنعت نفت و گاز و همچنین صنعت گردشگری را نیز از یاد نبریم. اقتصاد سوریه در دهه نود با بحران های فراوانی مواجه شد که می توانست آینده این کشور را تحت الشعاع قرار دهد و در یک نگاه اجمالی می توان آن ها را سه بند اصلی خلاصه کرد.
• نفت ذخیره ای فنا شدنی است و با توجه به نوسانات فراوان قیمت آن و روند کاهش ذخائر زیرزمینی، نمی توان به آن به عنوان منبع درآمد اصلی کشور نگریست. [ ۳]
• میانگین رشد جمعیت سوریه سالانه ۳٫۳٪ بوده که فراتر از میانگین جهانی است. این روند باعث افزایش نیروی جویای کار شده و کشور را به سرمایه گذاری های هنگفت برای آموزش، بهداشت و سیستم تأمین اجتماعی ناچار می سازد.
• گشایش تجاری که ناشی قرار گرفتن سوریه در منطقه آزاد تجاری کشورهای عربی یا ناشی از همکاری با اتحادیه اروپا یا پیوستن به سازمان تجارت جهانی، تأثیرات فراوانی بر صنایع سوریه خواهد گذاشت، زیرا بسیاری از کارخانجات و مراکز صنعتی سوریه به دلیل فعالیت تحت حمایت دولت، یارای ایستادگی در مقابل این گشایش زا نخواهند داشت.
با هدف مقابله با بحران ها احتمالی دولت سوریه برنامه ای در ۵ بند کلی تهیه نمود.
• پیوند صادرات و واردات و تشویق صادرکنندگان سوری و همچنین ذخیره ۷۵٪ از درآمدهای از ارزی صادرات جهت واردات مجدد.
• کاهش تعرفه های گمرکی بر بسیاری از مواد غذایی و صنعتی در مقایسه با گذشته.
• تصویب قانون مهاجرین در سال ۱۹۹۰ که به سوری های مهاجر اجازه واردات خودرو و وسایل منزل و ادوات صنعتی با هدف سرمایه گزاری در بخش صنعت و کشاورزی، می داد.
• تصویب قانون سرمایه گذاری در سال ۱۹۹۱ که به بخش خصوصی داخلی و خارجی اجازه می داد که در بخش های صنعتی، کشاورزی و خدماتی سرمایه گذاری کند. همچنین مزایای و بخشش های مالیاتی فراوانی برای بخش خصوصی در نظر گرفته شده و نقش مهمی در تولید و عرضه به این بخش داده شد در حالی که پیش از این بیش از ۸۰٪ بازار و اقتصاد سوریه در اختیار دولت بود.
• اعطای اجازه به شهروندان سوری جهت افتتاح حساب با ارزهای بیگانه و لغو ممنوعیت خرید و فروش به وسیله ارزهای خارجی
عکس اقتصاد سوریهعکس اقتصاد سوریهعکس اقتصاد سوریه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس