اتیوپی


    ethiopia

پیشنهاد کاربران

اِتیوپی ( به امهری: ኢትዮጵያ ) با نام رسمی جمهوری فدرال دموکراتیک اتیوپی ( با نام تاریخی حبشه ) کشوری محصور در خشکی واقع در شاخ آفریقا است. این کشور با ۱۱۷ میلیون نفر جمعیت دوازدهمین کشور پرجمعیت دنیا و دومین کشور پرجمعیت قاره آفریقا است و همچنین با وسعت ۱٬۱۰۴٬۳۰۰ کیلومتر مربع، دهمین کشور بزرگ قاره آفریقا است. پایتخت و بزرگ ترین شهر آن آدیس آبابا است. ۸۳٪ جمعیت اتیوپی معادل بیش از ۹۵ میلیون نفر ساکن روستا هستند و از این لحاظ یکی از اولین هاست.
...
[مشاهده متن کامل]

اتیوپی از شمال با اریتره، از باختر با سودان و سودان جنوبی، از خاور، جنوب خاوری و جنوب با سومالی و از شمال خاوری با جیبوتی و از جنوب با کنیا همسایه است. اتیوپی از قدیمی ترین کشورهای مستقل آفریقا و یکی از کهن ترین کشورهای جهان است. این کشور پس از ارمنستان دومین کشوری بود که مسیحیت را دین رسمی خود اعلام کرد. در ۳۴۱ میلادی، دین مسیحیت در این کشور، دین رسمی اعلام شد.
همچنین این کشور برای مدت های مدید محل تلاقی تمدن های شمال آفریقا، خاورمیانه و باقی مناطق آفریقا بوده است. به عنوان یک خصوصیت شاخص در میان ملت های آفریقائی، اتیوپی هرگز مستعمره کشورهای دیگر نبوده و همیشه استقلال خود را در درگیری های سطح آفریقا حفظ نموده است.
از زمان های قدیم، اتیوپی عضو سازمان های بین المللی بوده است. اتیوپی در سال ۱۹۴۲ با امضای منشور ملل متحد به عضویت سازمان ملل متحد درآمد. همچنین پس از تأسیس مرکز سازمان ملل در قاره آفریقا، اتیوپی به عنوان پنجاه و یکمین عضو اصلی سازمان ملل متحد پذیرفته گردید. از سوی دیگر مرکز مدیریت و یکی از بنیان گذاران اصلی سازمان اتحاد آفریقا با نام کنونی اتحادیه آفریقا است. در سال ۱۹۷۴، یک حکومت نظامی تحت حمایت شوروی، پس از کودتا و خلع پادشاه، قدرت را به دست گرفت و نزدیک به ۱۷ سال بر کشور حکومت کرد. با شکل گیری بحران های بسیار، در سال ۱۹۹۱، جبهه دموکراتیک انقلابی خلق اتیوپی ( EPRDF ) توانست دولت وقت را حذف کند و با قانون اساسی جدید و فدرالیسم مبتنی بر قومیت بر کشور مسلط شد. از آن زمان، اتیوپی از درگیری ها و جنگ های داخلی طولانی و حل نشده بین اقوام، انتقال جمعیت، مهاجرت های اجباری داخلی، پاکسازی قومی و بی ثباتی سیاسی فزاینده که با کاهش دموکراسی مشخص شده است، رنج می برد. از سال ۲۰۱۸، گروه های منطقه ای و قومیتی حملات مسلحانه را در جنگ های داخلی بسیاری در سراسر اتیوپی انجام می دهند.

اتیوپیاتیوپیاتیوپیاتیوپیاتیوپیاتیوپی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/اتیوپی
سرزمین چهره سوختگان
نام فارسی آن دخیل از فرانسوی Ethiopie است. از یونانی Αἰθιοπία ( Æthiopia ) ، از Αἰθίοψ ( Æthiops ) ، به معنای «سوخته ( αιθ - ) چهره ( ὄψ ) ». البته اتیوپیان کشور خود را Ityopp'is می نامیدند و می گفتند نم پسر کوش و نوه حام ( پسر نوح ) است.
...
[مشاهده متن کامل]

•Abyssinia ( نام پیشین ) : از عربی، از Ge'ez ( زبانی افرواسیایی ) واژه "حبشه" که اقوامی در اتیوپی بودند. ویکی پدیا

بپرس