quasars

پیشنهاد کاربران

اختروش
دورترین اجرام شناخته شده از منظومه شمسی
کوزار ها یا quasars به معنی رادیوئی شبهستاره ئی میباشد. در عکس هایی که از آسمان گرفته شدهاست، کوزار ها نقاط نورانی هستند که درست مانند ستاره گانبنظر می رسند، اما بر خلاف ستاره گان کوازار ها منبع عظیمی از امواج رادیوئی را از خود ساطع می کنند. کوازار ها باوجودیکه از کوجکترین کهکشانها کوچک ترند، اما از بزرگترین آنها پر نور ترند و منبع عظیمی از انرژی هستند. کوازار ها دو سه برابر منظومه شمسی ما هستند، قطر منظومه شمسی برابر به یکصد ملیونم کهکشان راه شیری است. کوزار ها مکرراً انتشار انرژی خود را تغییر می دهند، انرژی ای را که تولید و منتشر می کنند صدها برابر انرژی تولیدی در کهکشانراه شیری است، یعنی یک حجم چنین کوچک دارای یک چنینانرژی عظیمی است.
...
[مشاهده متن کامل]

دانشمندان امریکائی وقتی به امواج مادون قرمز کوزار ها را رصد می کنند در می یابنئد که چندین بار انرژیبیش از آنچه با امواج رادیویی و نور رد یابیزر کرده بودند از کوزار ها صادر می شودگ
کوزار Quasars در نور مرئی درخشنده گی اش هزار بار بیشتر از درخشندگی کهکشان راه شیری است، اما در امواج مادون قرمز در هر ثانیه بیست بار انرژی بیش از آنچه با نور مرئی دیده می شود ، از خود صاطع می کند.
دانشمنمدان می پرسند منبع این انرژی عظیم از کجاست؟ ( . Donald Gold smith Astronomers1993, P215 )
طبق مدل هایی که دانشمندان ساخته اند بر این فرضیه هستند که جاذبۀ غایی این انرژی کوزار ها است، مورد بحث علوم کیسهانی و فضایی است که در آینده مشخص خواهد شد. ( صفحه 165پیوند علم و عرفان، اندیشۀ کوامتومی مولانا . دکتر محسن فرشاد، چاپ چهارم، چاپ گلرنگ یکتا]1388 )

بپرس