۶۷

پیشنهاد کاربران

دنباله دار چوریوموف - گراسیمنکو, بطور رسمی ۶۷ پی/چوریوموف - گراسیمنکو, یک دنباله دار با یک جریان تناوب مداری از ۶٫۴۵ سال و یک دوره چرخش حدود ۱۲٫۷ ساعت است.
این ستارهٔ دنباله دار اختصاراً به دنباله دار �چوری� شهرت دارد.
...
[مشاهده متن کامل]

در ۶ اوت ۲۰۱۴، فضاپیما روزتا که توسط کشورهای اروپایی ساخته و به فضا پرتاب شده است، پس از ده سال و پنج ماه و چهار روز به ۶۷ پی/چوریوموف - گراسیمنکو رسید. کاوشگر فیله ساعت ۹:۳۵ دقیقه روز چهارشنبه ۱۲ نوامبر به وقت اروپای مرکزی برای فرود بر سطح ستارهٔ دنباله دار از حامل خود فضاپیمای رزتا در فضا رها شد، و پس از هفت ساعت کاهش ارتفاع سرانجام بر روی دنباله دار ۶۷پی فرود آمد. فرودش بر دنباله دار در حدود ساعت ۱۶:۰۵ گرینویچ تأیید شد. فیله موفق شد به مدت ۶۰ ساعت بر روی این جرم فضایی به پژوهش و نمونه برداری و ارسال داده بپردازد تا این که شارژ باتری آن تمام شد. فرود فیله بر روی جرم فضایی با مشکلاتی روبه رو شد به طوری که چنگک های اتصال آن به سطح دنباله دار عمل نکرده و باعث شدند که این کاوشگر دو بار از جای خود کنده شده و در یک شکاف فرود بیاید که این امر باعث نرسیدن آفتاب کافی به صفحات باتری خورشیدی آن شد.
عمر چوری ۴ میلیارد سال برآورد می شود. فاصله اش با زمین در زمان فرود کاوشگر، قریب ۵۰۰ میلیون کیلومتر بوده است؛ از این رو حدود نیم ساعت زمان می برد تا امواج رادیویی، طول این مسیر را طی کند. این ستارهٔ دنباله دار به زودی داغ خواهد شد و مقادیر عظیمی گاز و غبار از خود بیرون خواهد ریخت.

بپرس