یک فنجان چایِ دِبش، مقاله ای از نویسندهٔ انگلیسی جُرج اُروِل است که برای نخستین بار در لُندُن ایونینگ اِستاندارد در ۱۲ ژانویه ی سالِ ۱۹۴۶ چاپ شد[ ۱] و دربارهٔ ساختِ یک فنجان چایِ روح نواز است. اُروِل در این مقاله، دربارهٔ هنرِ ساختِ یک فنجان چای به گفتگو می پردازد. از جمله:
وقتی به روشِ خودم برای تهیهٔ یک فنجان چایِ بی نقص نگاه می کنم، ۱۱ نکتهٔ برجسته و سرنوشت ساز می بینم که شاید روی دو موردشان توافق همگانی باشد، اما دست ِ کم چهار موردِ آن براستی چالش برانگیزند. اینها قوانینِ یازده گانهٔ من هستند که تک تکشان را طلایی می دانم___جُرج اُروِل[ ۲] [ ۳]
اُروِل در این مقاله یادآور می شود که چای را باید تلخ و غلیظ خورد تا بتوان با خوردنِ آن احساسِ خردمندترشدن کرد، ورنه که مزهٔ چای از میان می رود و دیگر فرقی با آب جوشِ شیرین شده نخواهد داشت. همچنین بهترست پیش از ریختنِ آبِ جوش از کتری به قوری، کمی قوری را گرم کرد و آب را همان طور که درحالِ جوشیدن است بر روی چای ریخت. یعنی بهتر است قوری را به زیرِ کتری که درحالِ جوشیدن است بُرد و نه اینکه کتری را از روی آتش برداریم.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفوقتی به روشِ خودم برای تهیهٔ یک فنجان چایِ بی نقص نگاه می کنم، ۱۱ نکتهٔ برجسته و سرنوشت ساز می بینم که شاید روی دو موردشان توافق همگانی باشد، اما دست ِ کم چهار موردِ آن براستی چالش برانگیزند. اینها قوانینِ یازده گانهٔ من هستند که تک تکشان را طلایی می دانم___جُرج اُروِل[ ۲] [ ۳]
اُروِل در این مقاله یادآور می شود که چای را باید تلخ و غلیظ خورد تا بتوان با خوردنِ آن احساسِ خردمندترشدن کرد، ورنه که مزهٔ چای از میان می رود و دیگر فرقی با آب جوشِ شیرین شده نخواهد داشت. همچنین بهترست پیش از ریختنِ آبِ جوش از کتری به قوری، کمی قوری را گرم کرد و آب را همان طور که درحالِ جوشیدن است بر روی چای ریخت. یعنی بهتر است قوری را به زیرِ کتری که درحالِ جوشیدن است بُرد و نه اینکه کتری را از روی آتش برداریم.
wiki: یک فنجان چای دبش