یونیسف

/yunisef/

فرهنگ فارسی

فرهنگ معین

(س ) [ انگ . ]Unicef (اِ. ) سازمانی وابسته به سازمان ملل متحد که هدفش کمک به بهداشت کودکان و مادران است .

فرهنگ عمید

سازمان وابسته به سازمان ملل متحد که هدفش کمک به بهداشت کودکان و مادران و آماده ساختن کودکان و جوانان برای کارهای سودمند است.

دانشنامه عمومی

صندوق کودکان ملل متحد ( به انگلیسی: United Nations Children's Fund ) که بیشتر با نام ( اختصاری  unicef ) خوانده می شود سازمانی است که ایجاد شد برای تامین غذای اضطراری و خدمات بهداشتی - درمانی کودکانی که در اثر جنگ جهانی دوم کشورهایشان تخریب شده بود. یونیسف در ۱۱ دسامبر ۱۹۴۶ به توصیه شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد و تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد ایجاد گردید.
در اکتبر ۱۹۵۳ مجمع عمومی ملل متحد، این سازمان را به عنوان یکی از ارکان دائمی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخت و نام آن را از صندوق بین المللی اضطراری کودکان سازمان ملل به یونیسف تغییر داد. فعالیت های یونیسف عمدتاً برای ارائه کمک های لازم و حمایت از کودکان کشورهای در حال توسعه است.
ستاد یا مقر یونیسف در نیویورک است که با بودجه داوطلبانه اداره می شود. در سال ۱۹۶۵ جایزه صلح نوبل و در سال ۲۰۰۶ جایزه شاهزاده اتریش به این سازمان اعطا شد. این سازمان در ایالات متحده، کانادا و برخی کشورهای دیگر به برنامه «Trick - Or - Treat for UNICEF» یا برنامه جمع آوری اعانه از خانه ها شناخته می شود.
یونیسف عمدتاً در نواحی فقیرتر آفریقا فعالیت می کند اگر چه کمک رسانی به سراسر جهان را در دستور کار دارد. یونیسف بیشتر در راستای سیاست حمایت از حقوق کودکان حرکت می کند.
در حال حاضر یونیسف ۵ اولویت اساسی را دنبال می کند: ۱ ) بقاء و رشد کودکان ۲ ) آموزش و تحصیلات پایه ۳ ) برابری جنسی ۴ ) حفاظت از کودکان در برابر خشونت، سوء استفاده و تجاوز ۵ ) HIV / ایدز
یونیسف برای پیشبرد وضعیت مشارکت کودکان از چهارده روش استفاده می کند. از مداخله مستقیم و قانونی گرفته تا آموزش و تحصیل و حتی تحقیق و جمع آوری داده های مورد اجماع.
بی شک تحصیل سبب ارتقاء زندگی همه مردم و از جمله کودکان می شود. تحصیل زنان جوان به آنها دید روشنی دربارهٔ نسل های فعلی و آینده می بخشد و اثرات خاصی بر اولویت های یونیسف خواهد داشت. مثل بقای کودکان، کودکان در خانواده، مصون سازی و حفاظت از کودکان. یکی از مهم ترین اهداف یونیسف در زمینه تحصیل، رهنمون شدن دختران بیشتر به مدرسه و اطمینان از باقی ماندن آنها در مدرسه است.
مصون سازی روش مستقیمی است که برای ارتقا سلامت بچه ها در ۲۰ سال اخیر در سراسر دنیا به کار گرفته شده است اما هر سال بیش از دو میلیون کودک در اثر امراضی که با واکسن ارزان قیمتی قابل پیشگیری هستند جان خود را از دست می دهند. مقصود از مثبت در این روش مصون سازی مضاعفی است که می توان با واکسیناسیون همراه کرد. از آموزش مصرف مکمل های غذایی گرفته تا روش های مبارزه با حشرات خطرناک که جملگی از روش های تأثیرگذار برای حفظ سلامت کودکان هستند. [ ۱]
عکس یونیسف
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

یونیسِف (United Nations Children\'s Fund)
یونیسِف
صندوقی تشکیل شده در ۱۹۴۶ در نخستین نشست مجمع عمومی سازمان ملل با نام «صندوق بین المللی اضطراری کودکان ملل متحد». این صندوق، در آغاز مسئولیت یاری رسانی به برنامه های رفاه کودکان در کشورهایی را بر عهده داشت که بر اثر جنگ جهانی دوم ویران شده بودند؛ امّا بعدها در ۱۹۵۰ دامنۀ فعالیت آن به کشورهای در حال توسعه گسترش یافت. یونیسف به دولت ها در زمینۀ توسعۀ برنامه های ملی تغذیه و بهداشت کودکان و خدمات رفاهی یاری می رساند و در موقعیت های اضطراری کمک های مستقیم (منابع غذایی و دارویی) عرضه می کند. مقرّ آن در نیویورک است.

پیشنهاد کاربران

بپرس