یوسف شریعت زاده

پیشنهاد کاربران

یوسف شریعت زاده ( ۱۳۰۹–۱۳۸۰ ) معمار ایرانی و از پیشگامان معماری معاصر در ایران بود.
او در سال ۱۳۰۹ شمسی در تبریز متولد شد. وی تحصیلات خود را در رشته معماری در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران آغاز کرد و در سال ۱۳۴۲ از این دانشگاه فارغ التحصیل شد.
...
[مشاهده متن کامل]

شریعت زاده در سال ۱۳۳۷ به همراه امیر نصرت منقح، «مؤسسه امیر نصرت منقح و یوسف شریعت زاده» را پی ریزی کردند، که طی آن یکی از زبده ترین تیم های فنی معماری ایران در مدت زمانی کوتاه شکل گرفت. بیمارستان ژاندارمری ( نیروی انتظامی فعلی ) در خیابان ولی عصر، ساختمان مرکزی وزارت کار و تأمین اجتماعی در خیابان آزادی تهران، تعدادی از بیمارستان ها و مراکز بهداشتی سازمان بیمه های اجتماعی در نقاط مختلف کشور و ازجمله بیمارستان ۳۰۰ تختخوابی اصفهان و بالاخره تعداد زیادی از واحدهای مسکونی و منازل شاخص شخصی حاصل شکل گیری این همکاری در فاصله سال های ۱۳۳۷ تا ۱۳۴۱ به حساب می آید. در سال ۱۳۵۰ دور تازه ای از فعالیت های این تیم طراحی و معماری تحت عنوان «دفتر مهندسان مشاور بنیان» ( پیرراز ) به همراه محسن میرحیدر آغاز می شود. از جمله فعالیت های این گروه در سال های ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷ می توان به مجتمع دانشگاه شهید باهنر کرمان، یک سری از ساختمان های آموزشی دانشگاه علم و صنعت، ساختمان صنایع غذایی در نیشابور و گلپایگان و گرمسار، ساختمان چاپ اسکناس بانک مرکزی در تهران، ساختمان شماره ۲ وزارت نفت در تهران، مجتمع صنعتی واگن پارس در اراک، مجتمع آپارتمانی کارشناسان مراکز صنعتی تبریز، مجتمع مسکونی تندیس در بزرگراه آفریقا ( تهران ) ، مطالعه و طراحی ۱۵ مرکز حوزه عمران روستایی و آشیانه هواپیماهای دولتی در فرودگاه مهرآباد تهران اشاره کرد.
آخرین اثر یوسف شریعت زاده طراحی ساختمان کتابخانه ملی ایران در تهران است. وی در آبان ماه سال ۱۳۸۰ در گذشت.
در آثار معماری شریعت زاده تقلید از سبک های معماری دیگر به چشم نمی خورد و فرم و حجم ها طرح های او به تبعیت از تحقیق و مطالعه و شناخت دقیق نیازهای فضا شکل گرفته است. او دربارهٔ خود می گوید: "من فرم دهنده نیستم، فرم یابنده هستم".
• ساختمان های پردیس دانشگاه شهید باهنر کرمان
• ساختمان کتابخانه ملی ایران

یوسف شریعت زاده
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/یوسف_شریعت‌زاده

بپرس