یورش های اوت ۲۰۱۳ مصر

پیشنهاد کاربران

یورش های اوت ۲۰۱۳ مصر به رویدادی گفته می شود که در خلال کودتای ۲۰۱۳ مصر رخ داد و برگی از آن کودتا به حساب می آید. نیروهای امنیتی مصر در ۱۴ اوت ۲۰۱۳، حمله ای را علیه دو گروه از متحصنین حامی رئیس جمهور سابق، محمد مرسی آغاز کردند. بزرگترین اردوی معترضین در مسجد رابعه عدویه قاهره واقع شده بود که در جریان حملات نابود شد. انتقام گیری های خشونت بار زان پس در چندین شهر در کل کشور رخ دادند.
...
[مشاهده متن کامل]

در پاسخ، حالت فوق العاده اعلام شد و در بسیاری از مناطق حکومت نظامی برقرار شد. وزارت بهداشت مصر تعداد کشتگان را ۶۳۸ نفر که ۵۹۵ نفرشان غیرنظامی و ۴۳ نفرشان پلیس بوده اند، و تعداد زخمی ها را حداقل ۳۹۹۴ نفر اعلام کرد. این وزارت در شمار رسمی خود از به رسمیت شناختن بیش از ۲۵۰ جسد زغال شده و ناقص در مسجد الایمان قاهره و اقلاً ۱۴۰ جسد در مسجد ایمان خودداری کرد.
در پی کشتار ارتش مصر در روز جمعه ( جمعه خشم ) ، صدها هوادار اخوان المسلمین به مسجد فتح قاهره پناه آوردند و تصاویر تلویزیونی نیروهای امنیتی را در حالی نشان داد که به سوی مناره اصلی این مسجد تیراندازی می کردند. در روز شنبه ۱۷ اوت ( ۲۶ مرداد ) نیروهای پلیس و ارتش به تحصن هواداران محمد مرسی در مسجد فتح در قاهره، پایتخت پایان دادند.
حزب آزادی و عدالت مصر که شاخه سیاسی اخوان المسلمین است، روز شنبه ۱۷ اوت ( ۲۶ مرداد ) در پایگاه اینترنتی خود اعلام کرد که عمار بدیع ۳۸ ساله پسر محمد بدیع، رهبر اخوان المسلمین در جریان درگیری های روز جمعه ( جمعه خشم ) در میدان رامسس به ضرب گلوله کشته شده است. یکی از منابع امنیتی مصر از دستگیری محمد الظواهری، برادر ایمن الظواهری، رهبر القاعده در یک کمین در استان جیزه خبر داد. به گفته مقامات، محمد الظواهری فرماندهی پیکارجویان را در صحرای سینا برعهده داشته است.
در پی ناآرامی های روز شنبه ۱۷ اوت ( ۲۶ مرداد ) محاکمه حسنی مبارک به دلایل امنیتی به تعویق افتاد. قرار بود در این دادگاه حبیب العدلی، وزیر کشور دولت مبارک، جمال و علاء دو پسر مبارک و شش نفر از مقامات امنیتی دوران حکومت مبارک هم حضور داشته باشند که به دلیل اوضاع ناامن کشور هیچ کدام در این جلسه حاضر نشدند.
در ادامه خشونت ها، روز یکشنبه ( ۱۸ اوت ) ۳۶ تن از اعضای زندانی اخوان المسلمین هنگام فرار کشته شدند. ۶۱۲ متهم به طرفدارای از محمد مرسی، در حال انتقال از بازداشتگاه امنیتی قاهره به زندان ابوزعبل در استان قلیوبیه بودند که عده ای از آنان برای فرار تلاش کردند و یکی از نگهبانان خودرو را گروگان گرفتند. نیروهای امنیتی در واکنش اقدام به پرتاب گاز اشک آور کردند که در نهایت ۳۶ زندانی در اثر تنفس گاز کشته شدند.

یورش های اوت ۲۰۱۳ مصر
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/یورش‌های_اوت_۲۰۱۳_مصر

بپرس