یسوعیان

فرهنگ فارسی

این فرقه که بنام ژزوئیت ها نیز خوانده میشوند فرق. کوچکی از مسیحیانند که پیرو مسلک ایگناس دولوایولای قدیس ( و. ۱۴۹۱- ف. ۱۵۵۶ ) میباشد یسوعیین معتقد به سه اصل تقوی و فقر و اطاعت نسبت به پاپ میباشند .

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ژزوئیتها «یسوعیان»، فرقه ای از مسیحیان کاتولیک در قرن دهم/ شانزدهم با فعالیتهای تبشیری گسترده بودند. نام دیگر این فرقه انجمن عیسی است که به هستۀ اولیۀ آن اشاره دارد.
فرقۀ ژزوئیتها را ایگناتیوس لویولا «۸۹۶-۹۶۳/ ۱۴۹۱ـ ۱۵۵۶» بنیان گذاشت. او خانواده ای زمیندار و متنفذ در ادارۀ امور ایالتی داشت، که از ۷۸۹/۱۳۸۷ کلیددار تعدادی صومعه و دیر محلی و نیز کلیسای سن سباستیانو دوسورسو بودند که پاپ بندیکت سیزدهم در۸۱۸/ ۱۴۱۵ با حکمی به این امتیاز رسمیت بخشیده بود
دوره جوانی ایگناتیوس
ایگناتیوس در جوانی مدتی را به سپاهیگری گذراند، اما در نبرد پامپلونا با فرانسه آسیب دید و از رزم کناره گرفت و به سلک رهروان مسیح پیوست. او در همین دوره به مطالعۀ زندگی حضرت عیسی علیه السلام، حضرت مریم علیهاالسّلام و قدیسان مسیحی پرداخت ، که تاثیر عمیق و ماندگاری بر آیندۀ او گذاشت.
دهۀ سوم زندگی ایگناتیوس
او در دهۀ سوم زندگی اش، به اسپانیا و ایتالیا و فلسطین و فرانسه سفر کرد و در همین دوره، هستۀ اولیۀ انجمن عیسی را بنیان نهاد اما تاسیس این انجمن و تدوین اساس نامۀ آن، در واقع، محصول شانزده سال پایانی حیات ایگناتیوس بود
هدف انجمن عیسی
...

دانشنامه آزاد فارسی

یَسوعیان (Jesuit)
یَسوعیان
(یا: ژِزوئیت ها؛ انجمن یسوع) بزرگ ترین و بانفوذترین فرقۀ مذهبی کاتولیک، که ایگناتیوس لویولاییآن را در ۱۵۳۴ به منظور حمایت از مذهب کاتولیک در برابر جنبش اصلاح دینی و اجرای فعالیت تبلیغی کاتولیکی بنیاد گذاشت. طی قرن های ۱۶ و ۱۷ یسوعی ها در جنبش ضد اصلاح دینی و دفاع از مذهب کاتولیک دربرابر مذهب پروتستان نقش مهمی داشتند؛ مثلاً بسیاری از آنان برای فعالیت در زمینۀ تضعیف جامعۀ مذهبی الیزابتیبه انگلستان رفتند. برخی دیگر در سِمَت مُبلّغ در ژاپن، چین، پرتغال، و در میان سرخ پوستان امریکای شمالی فعالیت می کردند. این فرقه در ۱۹۹۱ حدود ۲۹هزار عضو داشت (۱۵هزار کشیش به علاوۀ طلبه ها و اعضای غیرروحانی). مدارس و دانشگاه های یسوعی نیز وجود دارند. انجمن یسوع در ۱۵۴۰ به تأیید پاپ رسید. اهداف اصلی آن فعالیت آموزشی، فرونشانی ارتداد، و فعالیت تبلیغی در میان بی دینان تعریف می شد اعضای آن منحصر به صومعه نشین ها نمی شد. لویولا با تعالیم طولانی و طاقت فرسا روح انضباط نظامی را به این فرقه القا کرد. نفوذ سیاسی آنان به اخراجشان از پرتغال، فرانسه، و اسپانیا در ۱۷۵۹ تا ۱۷۶۸ انجامید و سبب شد که پاپ کلمنس چهاردهمدر ۱۷۷۳ آنان را سرکوب کند. این فرقه را پیوس هفتمدر ۱۸۱۴ احیا کرد، اما از آن زمان از بسیاری از کشورهای اروپایی و امریکا طرد شده اند و ژان پل دومدر ۱۹۸۱ از یسوعیان به سبب حمایت از انقلاب در امریکای جنوبی انتقاد کرد. پیشوای ارشد آنان به علت رنگ قبایش به «پاپ سیاه» معروف است؛ پیتر ـ هانس کولونباخ(۱۹۲۸ـ ) نیز در ۱۹۸۳ به مقام پیشوایی انتخاب شد.

پیشنهاد کاربران

بپرس