یدالله کابلی

پیشنهاد کاربران

یدالله کابلی خوانساری ( متولد ۱۳۲۸ هجری شمسی در خوانسار ) شکسته نویس و خوشنویس معاصر ایرانی است.
یدالله کابلی خوانساری عضو شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران و دارنده اولین گواهینامه استادی و درجه یک هنری در خط شکسته معاصر است. وی در ششمین همایش چهره های ماندگار در سال ۱۳۸۵، یکی از برگزیدگان بود.
...
[مشاهده متن کامل]

از ابتکارات کابلی خوانساری ابداع کلید خط شکسته معاصر ایران و نیز ابداع قطعه پردازی با ترکیب بندی مختلف قلم از غبار تا جلی در صفحه است، به طوری که هر قطعه ای فرم و فضا و ترکیبی خاص خود را پیدا می کند. این در حالی است که شکسته نویسان پیش از او در ترکیب بندی ها بیشتر از غبار و ریز و غالباً از یک قلم استفاده می کردند. کابلی در زمره خوش نویسانی است که توفیق و تعالی را تنها در خلاقیت و فردیت و تشخیص هنری بدعت ها می داند و تقلید و تکرار مدام را امری عبث. از او بیش از ۳۳ نمایشگاه انفرادی متعدد در ایران و کشورهای اروپایی و آسیایی و ایالت های مختلف آمریکا و کانادا برگزار شده است.
یدالله کابلی در سال ۱۳۲۹ خورشیدی در شهر خوانسار در استان اصفهان به دنیا آمد و از یک سالگی ساکن تهران گشته. هنر نیاکان او خراطی و ساخت ابزار چوبی هنری بوده است. وی فعالیت های رسمی خوشنویسی خود را از سال ۱۳۴۶ آغاز نمود. او خط نستعلیق را حدود سه سال در نزد سید حسن میرخانی آموخت. در خط شکسته هیچ استادی نداشته و بنا به گفته خودش، در آن زمان تنها با دیدار آثار استادان در موزه ها و یا از رونویسی عکس های قاجاری نسخه های خط شکسته و یا نمونه هایی که هر از چند گاهی در نشریات چاپ می شد، مشق می نمود و تعلیم می گرفت اما همین موارد محدود نظر تعلیمی ایشان را تأمین می نمود تا اینکه بعد از فارغ التحصیل شدن با راه اندازی دوباره کلاس تعلیم و آموزش بعد از سید گلستانه تصمیم به احیای این خط گرفت و برای گسترش این هنر زیبا در سال ۱۳۵۸ اقدام به چاپ کتاب شکسته خوانی و شکسته نویسی نمود که به بررسی آثار برجای مانده از اساتیدی نظیر درویش عبدالمجید طالقانی، میرزا کوچک اصفهانی، میرزا غلامرضا و سید گلستانه می پردازد. . استاد کابلی از سال ۱۳۵۰ با راه اندازی آموزش و تعلیم خط شکسته تحول بزرگی را در دوران معاصر رقم زد. ایشان نقش بسیار تأثیرگذاری در احیاء دوباره خط شکسته معاصر داشته و با ارائه پنج جلد کتاب آموزشی شکسته نویسی و شکسته خوانی، سماع قلم، کلک شیدایی، شکسته پیوسته و دوبیتی های باباطاهر و هشت جلد کتاب آثار نمایشگاهی همچون محراب خیال، باغ نظر، نقش شوق، مجموعه منحنی عشق، دولت قرآن، آیینه ادراک، دیوان حافظ و مجموعه سماع در سماع در چهار دهه گذشته نقش مهمی در ارتقاء کیفیت آموزشی این هنر ایفا نموده اند. ایشان همچنین به تربیت هنرمندان و شاگردان بسیاری همت گماشته اند که امروزه در شمار استادان به نام این قلم هستند.

یدالله کابلییدالله کابلییدالله کابلی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/یدالله_کابلی

بپرس