یاسر بن عامر

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] یاسر بن عامر از یاران پیامبر صلی الله علیه و آله و به عنوان نخستین شهید اسلام شناخته می شود.
"یاسر بن عامر عنسی" از مردم یمن و از طائفه «مذجح» از قبیله «عنس» بود. تراجم نگاران نسب او را تا حدود جد بیستم ذکر کرده اند. وی تا دوران جوانی در یمن زندگی می کرد. سه برادر داشت که یکی از آنها مفقود شد. او به همراه دو برادر دیگرش به نام های "مالک" و "حارث" برای یافتن برادر گمشده خویش به مکه آمده و به جستجو پرداختند؛ ولی از یافتن او ناامید گشتند. مالک و حارث به یمن بازگشتند اما یاسر در مکه ماند و تصمیم به سکونت در مکه گرفت. در آن زمان حکومت قبیله ای حکم فرما بود و افراد بیگانه و غریب در صورتی امنیت مالی و جانی داشتند که به یکی از قبائل می پیوستند و در سایه آن قبیله قادر به ادامه زندگی بودند.
یاسر با "ابوحذیفه" بزرگ خاندان «قبیله بنی مخزوم» پیمان بست و به آن ملحق شد. پس از مدتی ابوحذیفه یکی از کنیزانش را به ازدواج یاسر درآورد. نخستین ثمره این ازدواج، عمار بود که در مکه چشم به جهان گشود و چون مادرش کنیز ابوحذیفه بود، طبق قانون بردگی او نیز برده ابوحذیفه شد؛ ولی بعدها ابوحذیفه، عمار را آزاد نمود. از این رو عمار را به عنوان مولی ابوحذیفه (غلام آزاد شده ابوحذیفه) یاد می کنند.
یاسر و سمیه فرزند دیگری به نام "عبدالله" داشتند که همراه پدر و مادرش مسلمان شد.
از آنجا که عمار در سال 37 هجری در جنگ صفین در سن 94 سالگی به شهادت رسید، می بایست، ولادت او 44 سال قبل از بعثت رخ داده باشد. همچنین اگر فرض کنیم که یاسر در بیست سالگی ازدواج کرده باشد، چنین به نظر می رسد که او و همسرش در آغاز بعثت حدود 60 سال داشته اند. همچنان که "ابن سعد" به سند صحیح از مجاهد می گوید: «و کانت عجوزه کبیره» سمیه در حین شهادت در سن پیری بود.
آل یاسر از سابقین به اسلامند. سیره نویسان نوشته اند که خاندان یاسر در خانه ارقم، در سال پنجم بعثت به حضور پیامبر صلی الله علیه و آله آمده و مسلمان شدند. آنها سی و چندمین نفر بودند که مسلمان شده و به اسلام گرویدند.
"سید محسن امین" می گوید: «به احتمال قوی دعوت عمار موجب مسلمان شدن پدر و مادرش شد».

پیشنهاد کاربران

یاسر بن عامر بن مالک عَنسی ( به عربی: یَاسِر ٱبْن عَامِر ٱبْن مَالِک ٱلْعَنْسِیّ ) از همراهان اولیه محمد پیامبر اسلام بود. وی پس از همسرش سمیه، دومین شهید اسلام نامیده می شود.
یاسر اصالتاً از خاندان مالک قبیله مذحج در یمن بود. او به همراه دو برادرش حارث و مالک، برای جستجوی برادر چهارمی که گم شده بود به سمت شمال و مکه سفر کردند. پس از آن حارث و مالک به یمن بازگشتند، اما یاسر تصمیم گرفت که در مکه بماند. وی به جمع محافظان ابوحذیفه بن مغیره، یکی از اعضای خاندان مخزومیان در قبیله قریش پیوست. :   188  :   29,   116–117 
...
[مشاهده متن کامل]

ابوحذیفه برده اش سمیه را به همسری یاسر درآورد و حاصل این ازدواج، تولد پسری به نام عمار در سال ۵۶۶ میلادی بود. :   29,   117  :   185  یاسر و سمیه فرزند دیگری به نام عبدالله داشتند که همراه پدر و مادرش مسلمان شد. همچنین یاسر پسر دیگری بزرگ تر از عمار و عبدالله، به نام حریث داشت که بنی دیل در جاهلیت او را کشتند.
یاسر، سمیه، عبدالله و عمار همه در اوایل ظهور اسلام مسلمان شدند. :   188–189  :   29,   117  :   185  از سال ۶۱۴ میلادی سران قبیله قریش، مسلمانانی که جایگاه اجتماعی پایین تری داشتند را مورد آزار و اذیت قرار دادند. :   143  پس از مرگ ابوحذیفه و بی سرپرست ماندن یاسر و خانواده اش در مکه:   29,   117  ، مخزومیان آن ها را تحت فشار قرار دادند تا از ایمان شان به اسلام دست بردارند. :   185–186  :   145 
یاسر، سمیه و عمار مجبور بودند شکنجه هایی مانند ایستادن زیر آفتاب و در گرمای روز را تحمل کنند. :   178  :   145  محمد زمانی که آن ها را می دید و از کنارشان می گذشت، می گفت: «ای خانوادهٔ یاسر! صبر کنید که وعده گاه شما بهشت خواهد بود. »:   190  :   145 
ابوجهل که یکی از اعضای خاندان مخزوم و برادرزادهٔ ابوحذیفه بود، سمیه را مورد ضرب و شتم قرار داد و او را با نیزه خود به قتل رساند. :   178  :   186  :   145

یاسر بن عامر
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/یاسر_بن_عامر

بپرس