یا لثارات الحسین

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] یا لثارات الحسین (علیه السلام) شعار یاران حضرت مهدی (علیه السلام) می باشد. که به خون خواهی امام حسین علیه السلام سر می دهند.
ثار در لغت به معنای خون خواهی است.
شعار یاران حضرت مهدی
یا لثارات الحسین (علیه السلام) شعار یاران حضرت مهدی (علیه السلام) است که به خون خواهی امام حسین علیه السلام، هنگام قیام آن حضرت سر خواهند داد. به این معنا که کجایند قاتلان حسین؟ یا به این معنا که کجایند خون خواهان حسین؟.
دیدگاه روایات
امام صادق (علیه السلام) در این باره فرمود: ... و هم من خشیة الله مشفقون یدعون بالشهادة و یتمنون ان یقتلوا فی سبیل الله شعارهم یا لثارات الحسین علیه السّلام اذا ساروا یسیر الرعب امامهم مسیرة شهر:یاران مهدی ... فقط از خدا می ترسند و فریاد لا اله الا الله» آنان بلند است و همواره در آرزوی شهادت و کشته شدن در راه خدایند. شعار آنان یا لثارات الحسین است. به هرسو که روی آورند، ترس از آنان، (به اندازه یک ماه مسیر) پیشاپیش در دل مردم افتد. در برخی روایات، این عبارت، شعار فرشتگان، به هنگام یاری حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، یاد شده است. امام رضا (علیه السلام) : فیکونون من انصاره و شعارهم یا لثارات الحسین. البته روشن است چون حسین بن علی (علیهماالسلام) تمام آینۀ حق و حقیقت است و دشمنان وی در آن زمان تمام نمای باطل، انتقام از خون امام حسین (علیه السّلام) انتقام از خون همۀ مظلومان در طول تاریخ خواهد بود و آن حکومت عدل جهانی، برآورندۀ آرزوی همۀ فرودستان جهان در طول تاریخ است.

[ویکی شیعه] یا لَثاراتِ الحسین شعار خونخواهی امام حسین(ع). این شعار ابتدا در قیام توابین به رهبری سلیمان بن صرد خزاعی و سپس در قیام مختار به کار رفت. گویندگان این شعار برای اعلام آغاز قیام و تحریک دوستداران اهل بیت(ع) از این شعار استفاده می کردند. ابومسلم خراسانی نیز در شکست امویان از این شعار بهره جست. بنا بر روایاتی، شعار حضرت مهدی(عج) و یاران وی، در آخر الزمان همین شعار است.
ثار از ماده «ث أ ر» است (که همزه به الف بدل شده است). ثأر در لغت به معنای خونخواهی و طلب کردن خون مقتول است (معانی خون و قاتل و دشمن نیز برای این کلمه ذکر شده است) و جمله «ثأرتُ فلاناً بفلانٍ» به معنای کُشتنِ قاتل برای انتقام خون مقتول است.
لغت شناسان دو معنا برای ثار در تعبیر «یا ثارات فلان»، مطرح کرده اند:

[ویکی شیعه] یا لثارات الحسین (ابهام زدایی). یا لثارات الحسین ممکن است به یکی از موارد زیر اشاره داشته باشد:

پیشنهاد کاربران

یا لِثاراتَ الحسین ( بنیان گذاری: ۱۳۷۳/ ۱۹۹۴م؛ به طور ساده: یا لِثارات ) هفته نامه و وبگاهی خبری به زبان فارسی، اصول گرای انقلابی - سیاسی - دینی در ایران است که نشریهٔ رسمیِ انصار حزب الله است. دفتر مرکزی اش در شهر ری و پخش آن سراسری است؛ در نمازهای جمعهٔ شیعه در ایران نیز پراکنده می شود. رویکردِ «خبری - تحلیلی» دارد، گسترهٔ نوشتارهایش همگانی است و به طور ویژه به شهیدنامه نگاری در صفحهٔ پایانی می پردازد. در بیشتر تیترها و بخشی از نوشتارهایش، واژگان سبک عامیانه را به کار می برد.
...
[مشاهده متن کامل]

وقتی که در جامعه، مسائل جدید رخ می دهد ما هم واکنش جدید خواهیم داشت.
از حسین الله کرم
کسانی که در هفته نامه ما قلم می زنند رزمندگان دفاع مقدس هستند که هنوز روحیه سلحشوری آن زمان را حفظ کرده اند… آن کاری را که در زمان جنگ با دشمنان کردیم، با منافقین داخلی هم می کنیم و از مواضع انقلابی کوتاه نمی آییم.
از عبدالحمید محتشم
در ۳۰ اردیبهشت ۱۳۷۳ نخستین شماره خود را منتشر کرد. صاحب امتیازش «مؤسسه انصار حزب الله» و مدیر مسئول و سردبیر آن عبدالحمید محتشم است. معمولاً هر شمارهٔ آن ۱۲ صفحه ای است که در ۶ یا ۸ ستون چاپ می شود. تنها صفحهٔ یکم و پایانیِ آن رنگی است. آگهی بازرگانی چاپ نمی کند. ساختار صفحاتش پایدار نیست و ممکن است در یک صفحه بیش از ۱۰ تیتر بزرگ داشته باشد. صفحهٔ آخرش، شهیدنامه نگاری است. عنوان صفحاتش «خبر»، «گزارش»، «سیاسی»، «فرهنگی»، «بین الملل»، «ادب و هنر»، «فضای مجازی»، «روایت یاران» و غیره است. تحلیل های این نشریه، برپایهٔ پیروی از برنامه ها و سیاست های انصار حزب الله است؛ آمریکاستیز، اصولگرا، انقلابی است. برپایه هنجار پذیرفتهٔ رسمی ( حکومتی ) در ایران دربارهٔ پوشش زنان، از نگاه این نشریه بدحجابی یک «فساد اجتماعی» شمرده می شود. خود را «یک گروه که براساس ارزش های انقلاب اسلامی عمل می کند» معرفی کرده است. همه ایرانیان مسلمان را اصول گرا می داند و مخالفان خود را غیراصول گرا نمی داند. خبرها از «احمد علم الهدی»، «رضا سبط الشیخ انصاری» و «محمدرضا اکبری» را به طور ویژه پوشش می دهد.
عنوان این هفته نامه، عبارت عربی «یا لِثارات الحسین» است که معمولاً با کوته نوشت علیه السلام همراه است. این عبارت، یک شعار تاریخی وابسته به نبرد کربلاست و به معنای به خونخواهی حسین. این عنوان، نقد شده است:

یا لثارات الحسینیا لثارات الحسینیا لثارات الحسینیا لثارات الحسینیا لثارات الحسینیا لثارات الحسین
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/یا_لثارات_الحسین
جانم فدای حسین یاخونم فدای حسین
این رو هم میشه گفت
خونم فدای حسین

بپرس