گیاه درمانی

پیشنهاد کاربران

گیاه درمانی و پزشکی سنتی دو مقوله متفاوت هستند، که گاهی با هم خلط شده و موجب ناداوری می گردند.
گیاه درمانی روشی است درمانی که در آن بعد از معاینات پزشکی و تشخیص لازم، از عناصر گیاهی با توجه به مواد موثره و خواص آنها، جهت رفع علایم بیماری استفاده می شود. این روش همانند طب جدید به مبارزه با علائم بیماری پرداخته، و در جهت رفع آنها می کوشد. از نظر این روش درمانی، ماده موثره گیاهان اعم از: آلکالوئیدها و . . . می توانند با رفع علائم بیماری، باعث برگشت صحت و سلامت به فرد بیمار شوند. در حقیقت گیاه درمانی نوعی دارو درمانی است که در آن بجای استفاده از داروهای سنتتیک شیمیایی از داروهایی با منشاء گیاهی استفاده می شود. مزاج شناسی و بحث از غلبه اخلاط در این روش جایگاهی ندارد. دیدگاه این روش نیز همچون طب جدید، دیدگاه اجزاءنگری است.
...
[مشاهده متن کامل]

طب سنتی Herbal Medicines Today and the Roots of Modern Pharmacology, Peter Goldman, MD
طب سنتی تنها روش درمانی است که در بر پایه مزاج شناسی استوار است. تغییر مزاج به گرمی، سردی، رطوبت و یا یبوست و متعاقب آن غلبه یک یا چند خلط از اخلاط چهارگانه ـ و یا برعکس ـ، به سبب تغذیه، روش زندگی، اقلیم، سنّ، شغل، رفتار و . . . باعث خروج مزاج فرد از اعتدال شده و علائم آن بروز می کند.
مواد مورد استفاده برای درمان بیماری ها WHO Congress on Traditional Medicine, 7 - 9 November 2008, Beijing, China
در طبّ سنتی از تمامی عناصر موجود در طبیعت اعمّ از: گیاهی ، معدنی و حیوانی برای اعاده اعتـــدال مـزاج استفاده می شود. همانطوری که میدانیم، معنی جامع کلمه طبّ در این روش ظهور و بروز دارد. شکسته بندی ، جراحی، خونگیری، توصیه های بهداشتی ( در مسافرت و سکونت ) ، آرایش و . . . تماماً مورد بحث قرار دارند. این روش با چنان ظرافتی تمامی این مراحل را شرح می دهد که هر شخص مدرکی که ذهن متعصب نداشته باشد به راحتی مجاب می شود. البته نتایج حاصله از این روش درمانی بسیار مجاب کننده تر از توضیحات آن است.
مثال
سرماخوردگی، بدون دخالت میگروارگانیسم را چنین توضیح می دهد: منشاء سرماخوردگی، هضم ناقص یا فقدان عمل هضم است. هنگامی که مواد زاید در اثر هضم ناقص ـ ناشی از پر خوری یا غذا بر غذا خوردن ـ، در بدن زیاد می شود و موجب راه بندان در گدارها می گردد، بدن کوشش می کند با این مواد، طوری کنار بیاید و حتی برای کمک، ارکانهای دیگر را با جدیت به کار وا می دارد. اما چون نمی تواند در این وضعیت، به خاطر نیاز به انرژی و حرارت بیشتر به این کار ادامه دهد؟ ـ خصوصاً اگر هیچ اقدامی برای رهایی بدن از این مواد انباشته شده انجام نگیرد ( استفاده از داروهای منضج و مسهل ) ـ فرایند هضم کلی، بخاطر وجود این مواد کُند می شود و این مواد در مرحله خلط باقی می مانند. زمانی که این اضافات بیشــتر متراکم شود، بدن به نقطه ای می رسد که در آنجا برای داغ تر کردن میدان، باید گرمای اضافه ای تولید کند، که نتیجتاً تب بوجود می آید. بدن می خواهد، گوارش غذا را با این گرمای شدید، تسریع کند. هنگامی که غذا به اندازه کافی « پخته » شد و قابلیت دفع پیدا کرد، آنها را خارج می سازد و این عمل را به وفور از راه بینی، دهان و چشم ها انجام می دهد. دلیل اینکه در زمستان اغلب اوقات بدن دچار سـرماخوردگی می شود، این است که با کاهش دمای بیرون و به خاطر تنفس در هوای سرد و تاثیرات مشابه آب و هوای سرد، گرمای درون بدن کاهش می یابد، و این دلیلی برای هضم ناقص غذا و نهایتاً بروز سرماخوردگی است. کوشش در کنترل کردن، یا متوقف ساختن سرماخوردگی خردمندانه نیست! زیرا با انجام آن فرد تنها می تواند مطمئن گردد که مواد زاید انباشتگی و تراکم بیشتری در درون بدن پیدا می کنند و سرانجام به طور جدی نقش ارگانهای اصلی را تحلیل خواهند برد. درمان صحیح کمک به این فرایند کاملاً سودمند طبیعت است، کمک به افزایش گرمای درونی و دفع خلط اضافی.
جستارهای وابسته [ویرایش]
مقایسه نگرش فلسفی طب سنتی و طب جدید،
منابع [ویرایش]
کتاب ها
فارسی:
تامسون، رابرت. درمان طبیعی. ترجمهٔ دکتر محمد حسین راشد محصل ، مریم عرفانیان حسینی. چاپ دوم. مشهد: انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد، ۱۳۷۸. ۲۶۴. شابک ‎۹۶۴ - ۶۰۲۳ - ۹۹ - ۱.
پیوند به بیرون [ویرایش]
[نمایش]
ن • ب • و
طب سنتی
[نمایش]
ن • ب • و
دانش پزشکی در تمدن اسلامی
رده: پزشکی سنتی گیاهان دارویی مکمل های غذایی
قس ترکی استانبولی
Herboloji, otsu bitki bilimi ya da otsu bitkileri inceleyen bilim dalı. Ziraat mühendisliği, botanik ve eczacılığın ilgi ve araştırma sahasına da girer. Ziraat sahasında, tarım alanlarında sorun olan otsu bitkiler, botanik sahasında otsu bitkilerin biyolojisi ve sistematiği, eczacılık alanında ise, otsu bitkilerin farmasotik özellikleri ve insan sağlığında kullanımı gibi konuları içerir. Türkiye'de akademik ve resmi anlamda herboloji, ziraat fakültelerinde bir bilim dalı olarak yer almakta ve Zirai Mücadele Araştırma Enstitüleri'nde şube olarak temsil edilmektedir.
Ziraat ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini genişleterek Vikipedi'ye katkıda bulunabilirsiniz.
Botanik ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini genişleterek Vikipedi'ye katkıda bulunabilirsiniz.
Kategoriler: Ziraat taslaklarıBotanik taslaklarıTarımBotanik dalları
قس پشتو
یونانی درمل
د ویکیپېډیا لخوا
یونانی درمل چې په انګریزی کې ور ته Herbal Medicine او Herbalism وایی، یو ډول دودیز او په تجربو ولاړ طبابت دی چې د ناروغانو درملنه د بوټو څخه په جوړو شویو درملو کوی.
قس انگلیسی
Herbal medicine ( or "herbalism" ) is the study and use of medicinal properties of plants. [1]
The . . .

بپرس