گیاه خوراکی


معنی انگلیسی:
vegetable

دانشنامه آزاد فارسی

گیاه خوراکی (vegetable)
همۀ گیاهان خوراکی، به ویژه گیاهان پُربرگ (کلم و کاهو، ریشه ها) و گیاهان غده ای (هویج، زردک و سیب زمینی)، حبوبات (نخودها، عدس و لوبیاها)، و حتی گل ها (آفتابگردان، کلم بروکلی و کنگر فرنگی). گوجه فرنگی، فلفل، بادنجان و خیار را معمولاً جزو سبزیجات می دانند، اما درواقع میوه اند. سبزی های پُربرگ سبز و سیب زمینی منابع غنی ویتامین ث به شمار می روند، گرچه در پخت و پز مقدار زیادی از آن ها ازبین می رود. پکتین و همی سلولز سبزیجات، در زمان پختن، حل شده، نشاستۀ آن ژلاتینه می شود؛ درنتیجه سبب نرم شدن سبزی می شود.

پیشنهاد کاربران

بپرس