گوگان

لغت نامه دهخدا

گوگان. ( اِخ ) ده کوچکی است از دهستان موگوئی بخش آخوره شهرستان فریدن. واقع در 27هزارگزی جنوب آخوره ، متصل به راه مالرو گوگان به آخوره. کوهستانی و هوای آن معتدل و سکنه آن 47 تن است. آب آن از چشمه و محصول آن غلات و شغل اهالی زراعت و گله داری و راه آن مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 10 ).

فرهنگ فارسی

ده کوچکی است از دهستان موگوئی بخش آخوره شهرستان فریدن . واقع در ۲۷ هزارگزی جنوب آخوره متصل براه مالرو گوگان باخوره .

دانشنامه عمومی

[ ۱] گوگان یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی است که در بخش گوگان شهرستان آذرشهر واقع شده است. جمعیت این شهر بر پایهٔ سرشماری سال ۱۳۹۵ خورشیدی بالغ بر ۱۱، ۷۴۲ نفر بوده است که از این لحاظ نوزدهمین شهر پرجمعیت استان آذربایجان شرقی و سومین شهر پرجمعیت شهرستان - بعد از مرکز شهرستان - محسوب می گردد. [ ۲]
در زمان حکومت پهلوی نام شهر به «گاوگان» تغییر یافت، که چندین سال بعد از انقلاب اسلامی به نام قدیمی خود یعنی «گوگان» تغییر نام داده شد. شهر گوگان در ۴ کیلومتری غرب آذرشهر، ۴۵ کیلومتری جنوب غرب تبریز و ۶۹۴ کیلومتری شمال غرب تهران واقع شده است. این شهر در ساحل شرقی دریاچهٔ ارومیه واقع شده است و ارتفاع آن از سطح دریا ۱۳۴۰ متر می باشد. این شهر در مسیر جاده ابریشم واقع شده و در قدیم کارونسراهای زیادی در آن وجود داشته است.
از محصولات تولیدی گوگان می توان به گردو اشاره کرد که به نقاط مختلف کشور صادر می شود. پیش شماره تلفنی این شهر ۰۴۱۳ می باشد. شهر گوگان در سال ۱۳۳۶ خورشیدی با ارتقای درجه از روستا به شهر، صاحب شهرداری دولتی شده است و هم اکنون یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی محسوب می گردد. همچنین شیرینی سنتی گوگان به نام باقلوا نیز شهرت بسیار زیادی دارد و از آن به عنوان سوغات گوگان یاد می شود. این شیرینی به شکل لوزی و از بادام یا گردو تهیه می شود که طرفداران بسیار زیادی در سطح استان و کشور دارد. اهالی شهرستان معمولاً این شیرینی را در ایام عید نوروز و در سفره های هفت سین قرار می دهند. مسجد جامع گوگان از آثار مربوط به دوره قاجار است. این اثر در تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۵۱۸۴ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این شهر دارای چشمه آب گرم که در کوه قزل داغ گوگان واقع است می باشد که خاصیت درمانی دارد.
اسم این شهر در لهجه ( گویش ) بومی و محلی گو گن نامیده چمی شود. این اسم ترکیبی از دو کلمه گو + گن می باشد، کلمه گو در زبان ترکی آذربایجانی به معنی رنگ سبز و کلمه گن نیز در زبان ترکی آذربایجانی به معنی وسیع، گشاد، فراخ، گسترده، بسیط می باشد؛ که معنی تحت لفظی نام محلی شهر گو گن ( گوگان، گاوگان ) را می توان سرزمین وسیع و سرسبز نامید. همچنین بنابر روایت آقای احمد جانثاری از اساتید بنام تاریخ و جغرافیای منطقه، اسم این شهر قبلاً گیوکان یا محل تجمع پهلوانان بوده که درمحل شاه میدانی، یا ایل میدانی! فعلی گرد هم آمده و باهم مسابقه میدادند. اگر کسی به این شهر سفرکرده باشد شاهد باغ های سرسبز و بسیار پرنشاط از در ختان گردو، بادام، گیلاس و … خواهد بود. رودخانه گنبر چایی از مرکز این شهر می گذرد.
عکس گوگانعکس گوگانعکس گوگانعکس گوگانعکس گوگانعکس گوگان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

شهری در استان آذربایجان شرقی، شهرستان آذرشهر، و مرکز اداری بخش گوگان. با ارتفاع ۱,۲۹۰ متر، در دشتی در ۴۷کیلومتری جنوب غربی تبریز و ۱۰کیلومتری غرب شمالی آذرشهر قرار دارد. خط آهن تبریز مراغه از کنار این شهر می گذرد. اقلیم این شهر معتدل و نیمه خشک و جمعیت آن ۱۱,۱۰۳ نفر است (۱۳۸۵).

پیشنهاد کاربران

گوگان یا گاوگان دگرگون شده ی "گوگن "که از "گو"و "گن " ترکیب یافته است . مانند: " گن چای "یعنی رودخانه عریض که هم اکنون به"گنجه "دگرگون شده است واژه ی "گو "به معنای علف ، سبزی، آسمان ، آبی رنگ است . واژه
...
[مشاهده متن کامل]
ی " گن " به معنای گشاد ، پهن و عریض است . گوگن به معنای سبزه زار ، علف زار است ولی در "گو گنبد "گوبه معنای رنگ آسمانی ، رنگ آبی است گوگنبد به معنای گنبد آبی رنگ است . گوگان یکی از شهرهای آذربایجان شرقی است وبه مرکز بخش با همین نام گوگان تبدیل شده است واز توابع آذرشهر است .

بپرس