گوشت قرمز

دانشنامه عمومی

گوشت قرمز اصطلاحی است که به گوشت چهارپایان مانند گوشت گوسفند، گوشت گاو، گوشت شتر، گوشت خوک، گوشت فک، گوشت شیر دریایی، گوشت خوک دریایی، گوشت اسب آبی و مانند این ها گفته می شود که سرشار از پروتئین ها و چربی ها می باشد.
برخی ویژگی های گوشت سالم:
• بدون بوی بد ترشیدگی و غیرطبیعی[ ۱]
• بدون لکه های غیرطبیعی و اثر ضربه یا خون مردگی[ ۱]
• بدون بوی بد در هنگام پختن یا خوردن گوشت[ ۱]
• دارای ظاهر و رنگ طبیعی[ ۱]
• حمل و نقل آن با وسایل نقلیهٔ دارای سردخانه انجام شده باشد[ ۱]
• عدم شل شدن بیش از اندازه و چسبندگی[ ۱]
از آن جایی که گوشت به سرعت فاسد می شود، پس از خرید باید سریعاً در زیر دمای چهار درجه سانتی گراد یخچال قرار گیرد و ظرف یک تا دو روز مصرف شود. البته زمان مناسب برای نگهداری گوشت در یخچال به گونهٔ آن نیز بستگی دارد. [ ۲]
گوشت گوسفند به دلیل آنکه چربی بیشتری دارد، کمی زودتر از گوشت گاو فاسد می شود. گوشت چرخ کرده هم آسیب پذیرتر از گوشت خرد شده است و بیشتر از یک شبانه روز نمی تواند در یخچال نگهداری شود. در عوض گوشت های با قطعات بزرگتر را، مثل گوشت مخصوص استیک یا ژیگو، می توان حدود چهار روز هم بدون یخ زدن نگهداری کرد. برای نگهداری طولانی تر حتماً باید گوشت را منجمد و در فریزر نگهداری کرد. همچنین گوشت نباید در مرحلهٔ قبل از انجماد بیش از ۲ ساعت در دمای اتاق قرار گیرد. [ ۲]
روش پخت گوشت در حفظ ارزش غذایی و سلامت آن اهمیت بالایی دارد. متخصص های علم تغذیه برای کاهش چربی های موجود در گوشت قرمز روش هایی مانند کباب کردن، بریان کردن، آبپز کردن را توصیه می کنند و تاکیدشان این است که به صورت سرخ کرده استفاده نشود. [ ۳]
برای استفاده از گوشت منجمد، نخستین کار خارج کردن آن از انجماد است. برای این کار بهتر است گوشت را از چند ساعت قبل ( با توجه به مقدار و ضخامت آن ) در طبقهٔ پایین یخچال و در یک ظرف مناسب قرار داد.
ظروفی را که گوشت خام در آن قرار دارد، باید با آب گرم و ماده شوینده شسته شود و از قرار دادن غذای پخته در ظرفی که گوشت خام در آن بوده، خودداری کرد. بهداشت محل و آشپز نیز باید رعایت شود.
فرایند پخت گوشت باید به صورت کامل انجام شود و دما در تمام نقاط گوشت به بالای ۷۰ درجه سانتی گراد برسد. نشانه پخت کامل این است که در غذاهایی مثل خورشت، سوپ و آش غذا در حال جوشیدن باشد و داخل قطعات بزرگ تر گوشت بعد از پخت خونابه وجود نداشته باشد.
عکس گوشت قرمزعکس گوشت قرمزعکس گوشت قرمزعکس گوشت قرمز
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس