گوستاو کسل

دانشنامه عمومی

کارل گوستاو کسل ( Karl Gustav Cassel ) ( زادهٔ ۲۰ اکتبر ۱۸۶۶ – درگذشتهٔ ۱۴ ژانویه ۱۹۴۵ ) ، اقتصاددان سوئدی و استاد اقتصاد در دانشگاه استکهلم بود.
نگرش کسل در مورد واقعیت اقتصادی، به ویژه پیرامون نقش بهره، ریشه در اقتصاد نئوکلاسیک بریتانیایی و مکاتب نو ظهور سوئدی داشت. احتمالاً او از طریق مقاله جان مینارد کینز، «کشش در اصلاحات پولی» ( ۱۹۲۳ ) شناخته می شود، مقاله ای که در آن او ایده برابری قدرت خرید را مطرح کرد.
«بدون شک کسل یکی از شخصیت های برجسته علم اقتصاد در جریان دوره میان دو جنگ بود. مرجعیت او تنها پس از لرد کینز در جایگاه دوم قرار داشته و دولت خود وی و دولت های خارجی در مقاطع بی شماری از او مشاوره دریافت کردند». [ ۱]
او همراه با کنوت ویکسل و دیوید دیویدسون، یکی از اعضای بنیان گذار مکتب اقتصادی سوئد بود. کسل از حوزه ریاضیات به حوزه اقتصاد آمد. او یک مدرک عالی در رشته ریاضی از دانشگاه اوپسالا کسب کرده و در جریان اواخر دهه ۱۸۹۰ میلادی به عنوان استاد در دانشگاه استکهلم گماشته شد، اما او قبل از تغییر قرن به آلمان رفت تا به آموزش اقتصاد بپردازد و در آنجا تنها در سن کمتر از چهل سال مقالاتی منتشر کرد.
پس از پایان جنگ جهانی اول، گوستاو به طور فعالانه در مباحثی در مورد راه های ممکن بازگرداندن استاندارد طلا دخیل بود، راهکاری که به طور خودکار نظام نرخ ثابت ارز را در میان ملت های شرکت کننده بازمی گرداند. به طور گسترده باور براین بود که ثبات نرخ ارز برای احیای تجارت بین الملل و رشد پایدارتر و موزون آن حیاتی است. پرسشی که گوستاو کسل سعی کرد تا به آن از طریق کارهای که در چارچوب این بحث ها نوشته بود، پاسخ دهد این بود که چگونه می توان یک سطح مناسب را تعیین کرد که نرخ ارز در جریان بازگردان نظام نرخ ثابت ارز، بر مبنای آن تنظیم گردد. مشاوره او این بود تا نرخ های ثابت ارز بر اساس سطحی که با برابری قدرت خرید سازگار است تنظیم گردد، چون او معتقد بود که این امر از ناهمترازی تجاری در میان کشورهای تجارت کننده جلوگیری می کند. آموزه برابری قدرت خرید که توسط کسل پیشنهاد گردید در واقع یک نظریه مثبت برای تعیین نرخ ارز نبود ( چون کسل از عوامل بیشماری که اگر اجازه شناور شدن داده شود، از ثبات نرخ ارز در سطح برابری قدرت خرید جلوگیری می نمایند، کاملاً آگاه بود ) ، بلکه یک توصیه ارزشی سیاست گذاری در چارچوب بحث ها برای بازگشتن به نظام نرخ ثابت ارز بود. [ ۲]
عکس گوستاو کسل
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس