گورشنگلی

دانشنامه عمومی

ایران یکی از کشورهای مهم منطقه خاور میانه و به عنوان یک کشور باستانی و تاریخ کهن در جهان شناخته می شود. به خاطر اینکه ایران باستان مدت زمان زیادی در مسیر ارتباطی بین اروپا و آسیا قرار داشته یک تنوع قومی و قبیله ای و تاریخی بسیار جالب توجه در جای جای آن شکل گرفته است. در موارد زیادی با وجود اهمیت زیاد این خرده فرهنگ ها به دلیل عدم رسیدگی یا ضبط نشدن به موقع در حال از بین رفتن است یا کاملاً از بین رفته است به فراموشی کامل سپرده شده است. این مقاله قصد دارد یکی از این مناطق در حال فراموشی که به نظر تاریخ بسیار کهن چندین هزار ساله را در دل خود پنهان کرده است را معرفی کند. به خاطر اینکه اطلاعات جمع آوری شده بیشتر حالت میدانی دارد و از طریق افراد قدیمی که هنوز در قید حیات هستند یا تاریخ مناطق همجوار[ ۱] [ ۲] صورت گرفته شاید برای تکمیل بخش هایی از مقاله اطلاعات زیادتری لازم باشد که بعداً اضافه گردد؛ بنابراین نویسنده مقاله حق مقداری تغییر را که به روشن تر شدن موضوع کمک کند برای خواننده محفوظ می دارد. هرچند ایجاد تغییرات مستلزم ارائه مرجع مستدل است. مطالب زیر در این مقاله مورد بحث قرار خواد گرفت:
اسم منطقه گورشنگلی از نام شنگل شاه گرفته شده است. شنگل در چینی به معنای خاقان چین است ( 中国皇帝 ) . شنگل یکی از نوادگان منتسب به چنگیز خان مغول ( [ ۳] 成吉思汗 ) بنیان گذار ایلخانی مغول و امپراطوری بزرگ مغول بوده که در زمان خویش بزرگ ترین امپراطوری به حساب می آمده. شنگل شاه داری قبر نامعلومی است ولی قراین و شواهد زیادی وجود دارد که قبر او در کنده موجود در بخش باستانی گورشنگلی زیر تلی از آوار مدفون شده باشد. در زبان محلی ساکنان گورشنگلی به هر مکان تاریخی که اکتشاف باستان شناسی به عمل آمده باشد کنده گفته می گویند. از لحاظ تقسیمات میراث فرهنگی کلیه آثار تاریخی موجود در این منطقه مربوط به اداره میراث فرهنگی شهرستان بروجن می باشد. از آنجایی که هیچ سندی در اداره میراث فرهنگی شهرستان بروجن[ ۴] هیچ سندی در ارتباط با گورشنگلی به ثبت نرسیده به نظر می رسد تمام کنده کاری هایی که در بخش تاریخی انجام شده غیرقانونی انجام شده. متأسفانه احداث خط لوله گاز در مجاورت این مکان باستانی باعث تخریب جدی کارونسرای کنده شده است. بی توجهی بیش از حد شاید تمام باقی مانده های این مکان تاریخی را از بین ببرد.
عکس گورشنگلیعکس گورشنگلیعکس گورشنگلیعکس گورشنگلیعکس گورشنگلیعکس گورشنگلی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

شنگل شاه در اصل، شاه هندوستان در زمان بهرام ساسانی بوده که به مرزهای ایران در زمان ساسانیان دست درازی می کرد و به همین دلیل، بهرام گور به آنجا لشکرکشی کرد و حدود 12000 هزار لور ( لوریان ) رو که خواننده و رقاص بودند با خودش به ایران آورد.

بپرس