گورستان خالد نبی

پیشنهاد کاربران

گورستان و زیارتگاه خالد نبی، در فاصلهٔ ۹۰ کیلومتری شمال شرق شهرستان گنبد کاووس، ۵۵ کیلومتری شمال شرق شهرستان کلاله که ۶ کیلومتری روستای گچی سو و نزدیک آی تمر از توابع بخش مراوه تپه و برفراز قله کوه گوگجه داغ واقع شده است. قله کوه گوگجه داغ که در بین مردم به قله «قدرت» یا گوج ( گوژ ) به زبان ترکمنی نیز معروف است، حدود ۷۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. به دلیل دوری راه و فقدان وسیله نقلیه و کمبود تسهیلات رفاهی در محل و همچنین گرمای شدید تابستان و سرمای زمستان، بهترین زمان برای دیدار از آن، ماه های فروردین و اردیبهشت و خرداد است. در نزدیکی و پایین تر از بقعه طلحه جان، بقعه های عالم بابا و چوپان عطا و دره ای به نام پنج شیر و همچنین چشمه خضر دندان، قرار دارند. طبق روایات رایج بین اهالی، عالم بابا پدر همسر خالد نبی و چوپان عطا، شبان خالد نبی یا یکی از اولیای گمنام یا یکی از همراهان وی بوده است، که همگی آن ها مورد توجه و احترام ترکمن ها هستند
...
[مشاهده متن کامل]

در قسمت شرق بقعه چوپان عطا و پیوسته به آن و بر روی یک رشته تپه ماهورهای خاکی که ارتفاع آن ها به مراتب کمتر از ارتفاع محل مرقد خالد نبی است، گورستان عظیمی دیده می شود که حدود ۶۰۰ سنگ مزار استوانه ای تا ارتفاع حداکثر ۲ متر در آن دیده می شود.
یکی از پیامبران عرب بعد از عیسی خالد نبی غیث بن سنان عبسی بود، که در گفتگوی محاوره ای ترکمنان، ایشان را «حالت نبی» می نامند.
به نقل از کتاب ناسخ التواریخ، خالد بن سنان شش هزار و یکصد و بیست و سه سال بعد از به دنیا آمدن آدم و در سال ۵۳۰ میلادی به مقام نبوت رسیده و مردم زمان خود را به شریعت «اسماعیل ذبیح اله» دعوت می کند. او در سرزمین عدن که در یمن می باشد، می زیسته و از قبیلهٔ «بنی عبس بغیض» بوده است. در آن زمان در ایران، خسرو انوشیروان پادشاهی می کرد و آیین زرتشت مذهب رسمی اکثر ایرانیان بود. فاصلهٔ زمانی بین ظهور خالدنبی و ولادت محمد چهل سال است. به طوری که دختر خالد نبی در دوران پیری با محمد دیدار می کند و به آیین اسلام ایمان می آورد. در حدیث آمده است که پیغمبر به او فرمود: «مرحبا بإبن اخی»
در کتاب تفسیر روح البیان قسمت اول صفحه ۵۵۱ روایتی از قول کلبی نقل شده که طبق آن روایت، مابین پیامبری عیسی و محمد چهار نبی تبلیغی بوده که ۳ تن از آن انبیاء از بنی اسرائیل و یکی از آنان عرب بوده است که همان خالد بن سنان می باشد. به نقل از کتاب تفسیر روح المعانی قسمت ششم صفحه ۱۰۴ از نظر تاریخی، پیامبری خالد بن سنان از نظر شهاب محقق می باشد. عین روایت چنین است: ( و صحح الشهاب انه من الانبیاء ) ترجمه: شهاب ثابت کرده است که او از انبیاء می باشد. پیامبری وی از نظر شریعت ثابت شده است و همچنین کتاب تفسیر صاوی علی الجلالین قسمت اول سوره مائده صفحه ۲۷۵ و نیز در حاشیه تفسیر الجلالین کلان در سوره مائده صفحه ۹۷ چنین می گوید: مابین پیامبری عیسی و محمد چهار نبی بوده است، که سه تن از آنان از بنی اسرائیل و چهارمی خالد بن سنان بوده است، که از طایفه عرب عبسی می باشد. محمد در مورد او گفته است: «نبی ضیعه قومه» و به نقل از تفسیر روح البیان قسمت سوم صفحه ۲۴۱ سوره یاسین خالد بن سنان عرب از طایفه بنی عبسی و از جانب خداوند برای هدایت قومش فرستاده می شود؛ و مابین پیامبری عیسی و محمد بوده و قبر او در ناحیه جرجان ( جرجان زمین ) در قله کوهی می باشد. عین متن روح البیان چنین است: «علی قلة جبل فی ناحیه جرجان».

گورستان خالد نبیگورستان خالد نبیگورستان خالد نبیگورستان خالد نبیگورستان خالد نبیگورستان خالد نبی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/گورستان_خالد_نبی

بپرس