گوجه فرنگی گیلاسی یا گوجه گیلاسی یا گوجه مینیاتوری ( به انگلیسی: Cherry tomato ) ، میوه ای گرد و کوچک است که گفته می شود حاصل ترکیب ژنتیکی گوجهٔ انگورکی و گوجه فرنگی اهلی است. [ ۲] اندازه این گوجه ها از یک بند انگشت تا اندازه توپ گلف متفاوت است و شکل آن ها می تواند کروی تا اندکی مستطیلی باشند. اگرچه گوجه گیلاسی معمولاً قرمز است اما در انواع دیگری مانند زرد، سبز و سیاه نیز وجود دارد. [ ۳] گوجه هایی که مستطیل تر هستند اغلب ویژگی های مشترکی با گوجه فرنگی آلویی دارند و با نام گوجه های انگوری شناخته می شوند.
به نظر می رسد نخستین گوجه فرنگی پرورش یافته نوعی میوهٔ زردرنگ مشابه گوجه فرنگی گیلاسی بوده که توسط آزتک ها کشت می شده است. اولین گوجه فرنگی هایی که در قرن شانزدهم در اروپا کشت می شد نیز گوجه فرنگی های گیلاسی زرد بودند. [ ۴] کشت این نوع گوجه فرنگی ها حداقل از ۱۹۱۹ در ایالات متحده رایج بود. [ ۵]
دستورهای آشپزی که در آن از گوجه فرنگی های گیلاسی استفاده می شود را می توان در مقالات مربوط به سال ۱۹۶۷ یافت. [ ۶]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفبه نظر می رسد نخستین گوجه فرنگی پرورش یافته نوعی میوهٔ زردرنگ مشابه گوجه فرنگی گیلاسی بوده که توسط آزتک ها کشت می شده است. اولین گوجه فرنگی هایی که در قرن شانزدهم در اروپا کشت می شد نیز گوجه فرنگی های گیلاسی زرد بودند. [ ۴] کشت این نوع گوجه فرنگی ها حداقل از ۱۹۱۹ در ایالات متحده رایج بود. [ ۵]
دستورهای آشپزی که در آن از گوجه فرنگی های گیلاسی استفاده می شود را می توان در مقالات مربوط به سال ۱۹۶۷ یافت. [ ۶]
wiki: گوجه فرنگی گیلاسی