گلیکوزید

دانشنامه عمومی

گلیکوزید ( به انگلیسی: Glycoside ) در شیمی به معنی مولکولی از قند است که به یک بخش غیر کربوهیدرات باند شده باشد. گلیکوزیدها در ارگانیزم های زنده٬ نقش مهمی ایفا می کنند. بیشتر گیاهان منابع شیمیایی خود را به شکل گلیکوزیدهای غیر فعال ذخیره می کنند که در بدن گیاه خواران توسط آنزیم های هیدرولیزکننده شکسته شده و تبدیل به قند می گردند. [ ۱]
عکس گلیکوزید
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

گلیکوزید (glycoside)
در زیست شناسی، ترکیبی متشکل از یک واحد قندی و یک واحد غیرقندی. بسیاری از گلیکوزیدها ترکیبات طبیعی اند. از آن جمله است دیجیتالیس که دارویی حاصل از پودر برگ های خشکاندۀ گل انگشتانه، و حاوی مخلوطی از گلیکوزیدهای مؤثر بر بیماری های قلبی است. یکی از اجزای این دارو، دیگوکسین است که برای درمان نارسایی های قلبی ناشی از گرفتگی رگ ها و بی نظمی (آرتیمی) قلبی تجویز می شود.

پیشنهاد کاربران

بپرس