گلوکز اکسیداز ( GOx یا GOD ) که همچنین به عنوان نوتاتین نیز شناخته می شود ( شماره EC 1. 1. 3. 4 ) یک اکسیدوردوکتاز است که اکسیداسیون گلوکز به هیدروژن پراکسید و گلوکونو دلتا - لاکتون را کاتالیز می کند. این آنزیم توسط گونه های خاصی از قارچ ها و حشرات تولید می شود و در صورت وجود اکسیژن و گلوکز فعالیت آنتی بیوتیک را نشان می دهد. [ ۲]
گلوکز اکسیداز برای تعیین گلوکز آزاد در مایعات بدن، در مواد اولیه گیاهی و در صنایع غذایی به طور گسترده ای استفاده می شود. همچنین در زی فناوری کاربردهای زیادی دارد، به طور معمول سنجش آنزیمی برای بیوشیمی از جمله حسگرهای زیستی در نانوفناوری. [ ۳] اولین بار توسط Detlev مولر در سال ۱۹۲۸ از Aspergillus niger جدا شد. [ ۴]
گلوکز اکسیداز در چندین گونه قارچ و حشره سنتز می شود و در آنجا برای تولید پراکسید هیدروژن استفاده می شود که به نوبه خود باکتری ها را از بین می برد. [ ۲]
GOx یک پروتئین دیمر است که ساختار سه بعدی آن روشن شده است. آنزیم مانند بسیاری از پروتئین هایی که خارج از سلول ها عمل می کنند، با زنجیره های کربوهیدرات پوشانده شده است.
در pH 7، گلوکز به صورت همی استال حلقوی به صورت ۶۳٫۶٪ β - D - glucopyranose و ۳۶٫۴٪ α - D - glucopyranose وجود دارد، نسبت فرم خطی و فورانوز ناچیز است. گلوکز اکسیداز به طور خاص به β - D - گلوکوپیرانوز متصل می شود و بر روی α - D - گلوکز عمل نمی کند. این ماده قادر به اکسید کردن کلیه گلوکز در محلول است زیرا تعادل بین آنومرهای α و β هنگامی که در واکنش مصرف می شود به سمت سمت β هدایت می شود.
گلوکز اکسیداز به طور گسترده ای به همراه واکنش پراکسیداز که تجسم روش رنگ تشکیل H 2 O 2، برای تعیین گلوکز آزاد در سرم یا پلاسمای خون است، با استفاده از روشهای طیف سنجی دستی یا با روش های خودکار، و حتی نقطه سنجش سریع استفاده می شود. [ ۵]
در تولید، از GOx به دلیل اثرات اکسیدکننده به عنوان افزودنی استفاده می شود: باعث می شود خمیر قویتر در نانوایی جایگزین شود، اکسیدانهایی مانند برومات جایگزین شود. [ ۶] این ماده همچنین به عنوان نگهدارنده غذا برای کمک به از بین بردن اکسیژن و گلوکز از مواد غذایی در هنگام بسته بندی مانند پودر تخم مرغ خشک استفاده می شود تا از قهوه ای شدن ناخواسته و طعم نامطلوب جلوگیری کند. [ ۷]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفگلوکز اکسیداز برای تعیین گلوکز آزاد در مایعات بدن، در مواد اولیه گیاهی و در صنایع غذایی به طور گسترده ای استفاده می شود. همچنین در زی فناوری کاربردهای زیادی دارد، به طور معمول سنجش آنزیمی برای بیوشیمی از جمله حسگرهای زیستی در نانوفناوری. [ ۳] اولین بار توسط Detlev مولر در سال ۱۹۲۸ از Aspergillus niger جدا شد. [ ۴]
گلوکز اکسیداز در چندین گونه قارچ و حشره سنتز می شود و در آنجا برای تولید پراکسید هیدروژن استفاده می شود که به نوبه خود باکتری ها را از بین می برد. [ ۲]
GOx یک پروتئین دیمر است که ساختار سه بعدی آن روشن شده است. آنزیم مانند بسیاری از پروتئین هایی که خارج از سلول ها عمل می کنند، با زنجیره های کربوهیدرات پوشانده شده است.
در pH 7، گلوکز به صورت همی استال حلقوی به صورت ۶۳٫۶٪ β - D - glucopyranose و ۳۶٫۴٪ α - D - glucopyranose وجود دارد، نسبت فرم خطی و فورانوز ناچیز است. گلوکز اکسیداز به طور خاص به β - D - گلوکوپیرانوز متصل می شود و بر روی α - D - گلوکز عمل نمی کند. این ماده قادر به اکسید کردن کلیه گلوکز در محلول است زیرا تعادل بین آنومرهای α و β هنگامی که در واکنش مصرف می شود به سمت سمت β هدایت می شود.
گلوکز اکسیداز به طور گسترده ای به همراه واکنش پراکسیداز که تجسم روش رنگ تشکیل H 2 O 2، برای تعیین گلوکز آزاد در سرم یا پلاسمای خون است، با استفاده از روشهای طیف سنجی دستی یا با روش های خودکار، و حتی نقطه سنجش سریع استفاده می شود. [ ۵]
در تولید، از GOx به دلیل اثرات اکسیدکننده به عنوان افزودنی استفاده می شود: باعث می شود خمیر قویتر در نانوایی جایگزین شود، اکسیدانهایی مانند برومات جایگزین شود. [ ۶] این ماده همچنین به عنوان نگهدارنده غذا برای کمک به از بین بردن اکسیژن و گلوکز از مواد غذایی در هنگام بسته بندی مانند پودر تخم مرغ خشک استفاده می شود تا از قهوه ای شدن ناخواسته و طعم نامطلوب جلوگیری کند. [ ۷]
wiki: گلوکز اکسیداز