گلوجه

لغت نامه دهخدا

گلوجه. [ گ ُ ج َ ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان مواضعخان بخش ورزقان شهرستان اهر واقع در 22500گزی جنوب باختری ورزقان ، کنار راه ارابه رو تبریز به اهر. هوای آن معتدل و دارای 529 تن سکنه است.آب آن از چشمه و محصول آن غلات و حبوبات است. شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی آنان گلیم بافی است. راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

گلوجه. [ گ ُ ج َ / ج ِ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان خان اندبیل بخش مرکزی شهرستان هروآباد واقع در 6هزارگزی جنوب باختری هروآبادو 3500گزی راه شوسه هروآباد به میانه. هوای آن معتدل و دارای 377 تن سکنه است. آب آن از چشمه و محصول آن غلات و سردرختی است. شغل اهالی زراعت و گله داری و راه آن مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

گلوجه. [ گ ُ ج َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان عباسی بخش بستان آباد شهرستان تبریز واقع در 32هزارگزی جنوب خاوری بستان آباد و 5هزارگزی راه شوسه تبریز به میانه. هوای آن سرد و دارای 336 تن سکنه است. آب آن از چشمه و محصول آن غلات است. شغل اهالی زراعت و گله داری و تربیت زنبورعسل است. راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

گلوجه. [ گ ُ ج َ ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان کاغذکنان بخش کاغذکنان شهرستان هروآباد واقع در 17500گزی شمال آغ کند و 11هزارگزی راه شوسه هروآباد به میانه. هوای آن معتدل و دارای 308 تن سکنه است. آب آن از چهار رشته چشمه و محصول آن غلات ، حبوبات ، سردرختی و سنجد است. شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی آنان جاجیم و گلیم بافی است. راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

گلوجه. [ گ ُ ج َ ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان حومه بخش مرکزی شهرستان اهر، واقعدر 14هزارگزی شمال باختری اهر و 4500گزی ارابه رو تبریز به اهر. هوای آن معتدل و دارای 171 تن سکنه است.آب آن از چشمه و محصول آن غلات و حبوبات است. شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی آنان گلیم بافی است. راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

گلوجه. [ گ ُ ج َ / ج ِ ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان خورش رستم بخش شاهرود شهرستان هروآباد واقع در 16هزارگزی خاوری هشجین و 31هزارگزی راه شوسه هروآباد به میانه. هوای آن معتدل و دارای 69 تن سکنه است. آب آن از سه رشته چشمه و محصول آن غلات و سردرختی است. شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی آنان جاجیم بافی است. راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).بیشتر بخوانید ...

فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان چهار اویماق بخش قره آغاج شهرستان مراغه

دانشنامه عمومی

گلوجه (آق دام). گلوجه ( به لاتین: Güllücə، به ارمنی: Գյուլուջա ) یک منطقه مسکونی در جمهوری آذربایجان است که در شهرستان آق دام واقع شده است. [ ۱]
عکس گلوجه (آق دام)عکس گلوجه (آق دام)

گلوجه (بخش مرکزی خلخال). گلوجه یک روستا در ایران است که در بخش مرکزی شهرستان خلخال در استان اردبیل واقع شده است. [ ۱] گلوجه ۲۲۵ نفر جمعیت دارد.
این روستا یکی از قدیمی ترین روستاهای خلخال است ارتفاع از سطح دریای روستا 1900 متر است. زبان مردم روستا ترکی آذری میباشد این روستا در حدود 60 خانوار میباشد
از بهترین سوغات این روستا میتوان به نان روغنی سنتی، لبنیات بویژه پنیر خوب این روستا، گیاهان دارویی و . . . اشاره کرد
این روستا در منطقه ای کوهستانی واقع شده و آب و هوایی سرد و خنک دارد
عکس گلوجه (بخش مرکزی خلخال)

گلوجه (بستان آباد). گلوجه یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان عباس شرقی بخش تیکمه داش شهرستان بستان آباد واقع شده است. این روستا ۸۴ نفر جمعیت دارد. [ ۱]
عکس گلوجه (بستان آباد)

گلوجه (تبریز). گلوجه یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان اسپران بخش مرکزی شهرستان تبریز واقع شده است. این روستا ۲۲۴ نفر جمعیت دارد. [ ۱]
عکس گلوجه (تبریز)

گلوجه (خورش رستم). گلوجه یک روستا در ایران است که در بخش خورش رستم شهرستان خلخال در استان اردبیل واقع شده است. [ ۱] گلوجه ۵۶ نفر جمعیت دارد.
این روستا در دهستان خورش رستم جنوبی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۵۶ نفر ( ۱۲ خانوار ) بوده است. [ ۲]
عکس گلوجه (خورش رستم)

گلوجه (سراب). گلوجه یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان آلان برآغوش بخش مهربان شهرستان سراب واقع شده است. یکی از زیبایی های این روستا در فصل بهار ارتفاعات روستا می باشد که مملو از لاله های وحشی می باشد که بسیار چشم نواز است در اطراف این روستا چشمه آب های وجود دارد از قبیله کورجا بلاق ( کورچشمه ) و ساری بلاق ( زرد چشمه ) و داش بلاق ( چشمه سنگی ) در این روستا به علت داشتن مراتع خوب برای چرا دام از گذشته لبنیات ارگانیک تولید می شد و با کوچ اهالی روستا و با وجود اندک جمعتی که در آنجا مانده اند شغل دامداری و کشاورزی ادامه دارد
عکس گلوجه (سراب)

گلوجه (میانه). گلوجه یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان کاغذکنان شمالی بخش کاغذکنان شهرستان میانه واقع شده است. , و با روستاهای کلگان و قوشه بلاغ همسایه هست. در این روستا یک باغ بزرگی وجود دارد که در زمانی وقف امام حسین شده است و به باغ امام معروف است که اهالی روستا اگر نذر و قربانی داشته باشند در این باغ مراسمش را برگزار می کنند.
بخش کاغذکنان که بخش پر آبی است این روستا در این بخش با مدیریت شورای روستا و اهالی در آبرسانی به همه خانه ها موفق عمل کرده و گفه می شود بعد از شهر آقکند در این بخش اولین روستایی است که قبض آب صادر میشود.
بیشتر آب و هوای خنک و معتدل دارد به همراه وزش باد. شغل اکثریت اهالی کشاورزی و دامداری است.
یکی از ویژگی های این روستا در پرورش نسل های بعدی است که با فرهنگ سازی اهالی در مسیر درست قرار گرفته و در ارگان ها و دنشگاه ها در حال تدریس و دانش افروزی هستند. ارزش این بخش با توجه به جمعیت این روستا بیشتر قابل تأمل است.
عکس گلوجه (میانه)

گلوجه (نیر). گلجه یک روستا در ایران است که در دهستان دورسون خواجه واقع شده است. [ ۱] گلجه ۱۵۲ نفر جمعیت دارد. گلجه یکی از روستاهای زیبای شهرستان نیر در استان اردبیل هست که زیبای آن رو میتوان به شرایط جغرافیایی خاص این روستا نسبت داد چرا که از شرق به کوه که نام محلی آن قاباخ داغ است منتهی می شود و از غرب به رودخانه معروف به گلجه چایع منتهی می شود. گلجه دارای آب و هوای با زمستان های سرد و تابستان معتدل و خنک می باشد. این روستا در خرداد ماه بسیار دیدنی بوده و گردشگران علاقمند به کوه و رودخانه می توانند از سفر به این روستا از این دو ویژگی روستا لذت ببرند.
روستای گلجه مردمانی بسیار خون گرم و میهمان نوازی دارد . بسیاری از ساکنان این روستا بدلیل کمبود منابع رفاهی و مهمتر از همه بدلیل عدم درآمد کافی اقدام به مهاجرت به کلان شهرها می کنند. شغل بیشتر ساکنان این روستا کشاورزی و دامداری است که در تابستان به سبک عشایر عدی از دامداران این روستل به مناطق ییلاقی خود که حدود 30کیلومتر از روستا فاصله دارد و در دامنه سرسبز سبلان است کوچ میکنند و تا سه ماه در ییلاقات خود به سر می برند.
همچنین این روستا قدمتی به بلندای تاریخ دارد چرا که مکان های باستانی ثبت شده از این روستا نشان می دهد که مردمانی در اطراف این روستا زندگی می کردند از جمله این مکان ها می توان به تپه بات بات و قلعه تقریبا ویران شده دیک داشلار اشاره کرد که با برسی باستان شناسان عنوان شده که احتمالاً به قبل از اسلام و به هنگام زندگانی اشکانیان یکی از حکومت های ایران باستان بر می گردد . متاسفانه حفاری های غیر مجاز از این مناطق باعث خروج اشیای تاریخی زیادی از این منطقه شده که می توانست ما رو در بدست آوردن اطلاعات دقیق از سرگذشت زندگی مردمان این نواحی بهتر یاری کند.
عکس گلوجه (نیر)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس