گِلوتامات مونو سدیم (monosodium glutamate)
(با فرمول NaC۵H۸NO۴) پودر سفید و بلوری نمک سدیم از اسید گلوتامیک. این اسید آمینو اسیدی در پروتئین هاست که نقش مهمی در متابولیسم گیاهان و حیوانات ایفا می کند. بی بو و بی مزه است، ولی طعم مطبوعی به غذاهایی نظیر گوشت و ماهی می دهد. در بسیاری از غذاهای آماده و بسته بندی شده، و نیز در آشپزی چینی برای بهبود کیفیت غذا به کار می رود. آثارIll ممکن است به سبب مصرف بیش از حد این ماده به وجود آید. برخی از مردم حتی به مقادیر بسیار کم آن نیز حساس اند. در صنعت آن را از پروتئین سبزی تهیه می کنند. در طبیعت، در جلبک دریایی و سویا یافت می شود.
(با فرمول NaC۵H۸NO۴) پودر سفید و بلوری نمک سدیم از اسید گلوتامیک. این اسید آمینو اسیدی در پروتئین هاست که نقش مهمی در متابولیسم گیاهان و حیوانات ایفا می کند. بی بو و بی مزه است، ولی طعم مطبوعی به غذاهایی نظیر گوشت و ماهی می دهد. در بسیاری از غذاهای آماده و بسته بندی شده، و نیز در آشپزی چینی برای بهبود کیفیت غذا به کار می رود. آثارIll ممکن است به سبب مصرف بیش از حد این ماده به وجود آید. برخی از مردم حتی به مقادیر بسیار کم آن نیز حساس اند. در صنعت آن را از پروتئین سبزی تهیه می کنند. در طبیعت، در جلبک دریایی و سویا یافت می شود.
wikijoo: گلوتامات_مونو_سدیم