گلشنی مهدی

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] دکتر مهدی گلشنی بهمن ماه 1317ش در شهر اصفهان دیده به جهان گشود.
تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در مدرسه فرهنگ اصفهان و دبیرستان ادب به انجام رساند و همزمان با تحصیل در دبیرستان، به یادگیری دروس حوزوی، علوم ادبی، منطق و حکمت پرداخت و در امتحانات ادبی سال پنجم دبستان در اصفهان و امتحانات کشوری حائز رتبه اول شد.
پس از اخذ دیپلم ریاضی با موفقیت در آزمون ورودی رشته فیزیک دانشگاه تهران تحصیلات عالی را آغاز کرد. در سال 1339 موفق به دریافت مدرک لیسانس در رشته فیزیک از این دانشگاه با کسب رتبه اول رشته فیزیک و رتبه اول دانشکده علوم شد و در همین سال دوره آموزشی الکترونیک و فیزیک هسته ای را در مراکز اتمی دانشگاه تهران گذراند. سپس برای ادامه تحصیل رهسپار ایالات متحده آمریکا شد و تحصیلات تکمیلی تا دریافت مدرک دکترای فیزیک را در دانشگاه برکلی ایالت کالیفرنیا ادامه داد.
وی در سال 1348ش به مهین بازگشت و خدمت خود با سمت استادیار فیزیک را در دانشگاه صنعتی شریف آغاز کرد و با طی مدارک علمی در سال 1364ش، به رتبه استادی این دانشگاه ارتقا یافت.
وی در سال 1369ش بعنوان یکی از اعضای پیوسته اولیه فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران برگزیده شد.
ایشان در طول خدمت، مسئولیت های علمی دانشگاهی به عهده داشته است از جمله:

دانشنامه آزاد فارسی

گلشنی، مهدی (اصفهان ۱۳۱۷)
گلشنی، مهدی
فیزیـــک دان و پژوهشـگر ایرانی. هم زمان با تحصیلات دبیرستانی، در حوزۀ علمیۀ اصفهان به تحصیل علوم حوزوی پرداخت. تحصیلات دانشگاهی خود را در رشتۀ فیزیک در دانشگاه تهران و پس از آن در دانشگاه کالیفرنیا ـ برکلی در امریکا تا گرفتن دانشنامۀ دکتری پی گرفت. پس از آن به ایران بازگشت و در دانشگاه صنعتی شریف به تدریس پرداخت. دو بار به ریاست دانشکدۀ فیزیک منصوب شد و در سال های ۵۷ـ۵۹ معاونت آموزشی و دانشجویی دانشگاه را به عهده داشت. در راه اندازی اولین دورۀ دکتری فیزیک در ایران نقش مؤثری داشت (۱۳۶۷ش). همچنین نخستین گروه فلسفۀ علم در ایران را در دانشگاه صنعتی شریف راه اندازی کرد (۱۳۷۴ش) و رئیس پژوهشگاه علوم انسانی بود. او علاوه بر فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران در بسیاری از انجمن های علمی بین المللی عضویت دارد و در حال حاضر استاد ممتاز فیزیک دانشگاه صنعتی شریف و رئیس گروه فلسفۀ علم آن دانشگاه است. ازجمله آثار اوست: قرآن و علوم طبیعت (۱۳۶۴ش)؛ تحلیلی از دیدگاه های فلسفی فیزیک دانان معاصر (۱۳۶۹ش)؛ از علم سکولار تا علم دینی (۱۳۷۷ش). وی در زمینه های فیزیک ذرات، فلسفۀ فیزیک، علم و دین، و علم و الهیات مقالات متعددی در مجلات بین المللی دارد.

پیشنهاد کاربران

بپرس