گل ساعتی حاره ای

دانشنامه عمومی

گل ساعتی حاره ای ( انگلیسی: Passiflora ligularis ) که میوه آن با نام های گرانادیا و گرانادایای شیرین شناخته می شود، گونه ای گل ساعتی متعلق به سرده گل ساعتی است[ ۱] [ ۲] که به فراوانی در کشورهای آمریکای جنوبی، آمریکای مرکزی و همچنین در آفریقای جنوبی یافت می شود.
این گیاه بومیِ کوه های آند است اما در مناطق حاره ای آفریقا و استرالیا هم رشد می کند. دمای مناسب برای رشد آن ۱۵ تا ۱۸ درجه سلسیوس ( ۵۹ تا ۶۴ درجه فارنهایت ) و میزان بارندگی سالیانهٔ لازم برای رشدش ۶۰۰ و ۱٬۰۰۰ میلیمتر ( ۲۴ و ۳۹ اینچ ) است. این گیاه اغلب در ارتفاع ۱٬۷۰۰ تا ۲٬۶۰۰ متر ( ۵٬۶۰۰ تا ۸٬۵۰۰ فوت ) از دریا رشد می کند.
میوهٔ این گیاه که رنگ نارنجی تا زرد دارد، ۶٫۵ و ۸ سانتیمتر ( ۲  ۱⁄ ۲ و ۳  ۱⁄ ۴ اینچ ) طول و ۵٫۱ و ۷ سانتیمتر ( ۲ و ۲  ۳⁄ ۴ اینچ ) پهنا دارد. پوستهٔ بیرونی میوه سخت و لیز است، اما داخلش گوشتی نرم با هسته های سیاهِ سخت دارد. گوشت داخلی میوه، بخش خوراکی آن است که طعمی شیرین دارد و حاوی ویتامین های آ، کا، ث، فسفر، آهن و کلسیم است. بزرگ ترین تولیدکنندگان این میوه پرو، ونزوئلا، کلمبیا، اکوادور، برزیل، آفریقای جنوبی، رواندا و کنیا هستند و بزرگ ترین واردکنندگان این میوه، کشورهای ایالات متحده آمریکا، کانادا، بلژیک، هلند، سوئیس و اسپانیا هستند.
این گیاه، یک گیاه همیشه سبز است و ساقهٔ آن تا ۵ متر ( ۱۶ فوت ) رشد می کند.
عکس گل ساعتی حاره ایعکس گل ساعتی حاره ایعکس گل ساعتی حاره ایعکس گل ساعتی حاره ایعکس گل ساعتی حاره ای
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس