گل ابریشم

لغت نامه دهخدا

گل ابریشم. [ گ ُ ل ِ اَ ش َ ] ( ترکیب اضافی ، اِ مرکب ) درخت گل ابریشم از تیره لگومینوز و از جنس البیزیا میباشد. دو گونه در ایران موجود است : 1- شب خسب که در جنگلهای کرانه دریای مازندران در جلگه و میان بند فراوان است آنرا در گیلان شب خسب و در اطراف رشت هزاربرگ یا هزاولگ ، در لاهیجان شاقوز، در میاندره ولولی ،در شیرگاه وولی یا ویل ولی و در آستارا کشکر و شوخس میخوانند. 2- ابریشم این درخت در بوشهر و بندرعباس و نواحی جنوب موجود است.
خواهش و رویش : درخت گل ابریشم در هر خاکی میروید، ولی خاکهای خنک و بادخیز را بهترمی پسندد. از بادهای سخت گزند میبیند. رویش آن تند است ، ولی هیچگاه چندان بزرگ نمیشود و در جنگل به ده متر بلندی و 50 سانتیمتر قطر میرسد. روشنایی پسند است.خوب جست میدهد و ریشه های آن ژرف میباشد.
مصرف و جنگلداری : چون درخت گل ابریشم سخت است و تیر ساختمان و تلفن از آن میسازند هیزم و زغال آن نیز خیلی خوب است آنرا روش شاخه زار برداشت میکنند.از درختان زمینی محسوب میگردد. ( جنگل شناسی تألیف کریم ساعی صص 222-223 ). و رجوع به گیاه شناسی گل گلاب ص 222 شود. نوعی از گلهائی که مانند ابریشم ریشه دارد. ( آنندراج ) :
حلقه خط رُخَت دام ره مردم است
طرفه قماشی تر از این گل ابریشم است.
محسن تأثیر ( از آنندراج ).

فرهنگ فارسی

درخت گل ابریشم از تیره لگو مینوز و از جنس البیزیا میباشد

دانشنامه عمومی

گل ابریشم (درخت). گل ابریشم ( به انگلیسی: Albizia lebbeck ) نام درختی است که در استان های ساحلی جنوب ایران می روید. این درخت که در بخش هایی از خوزستان درخت برهان نامیده می شود بومی منطقه گرمسیری جنوب آسیا است، ولی تا کنون گسترش فراوانی یافته و در بسیاری از مناطق نیمه گرمسیری جهان نیز رشد می کند و تکثیر می شود. این درخت فراوان ترین گونه از مجموعه درختان خانواده ( Albizia ) در گستره جهان است.
گیاه دیگری از این خانواده به نام شب خسب در شمال ایران می روید.
این درخت به بلندی ۱۸ تا ۳۰ متر می رسد و تنه ای به قطر نیم متر تا یک متر پیدا می کند. برگ های این درخت شانه ای است و خزان می کنند چنان که در پایان فصل سرد کاملاً بی برگ می شود. دانه های آن در خوشه سبز رنگی قرار دارند که به تدریج زرد می شود. گل های این درخت، سفید مایل به زرد و به صورت مجموعه تارهای ظریف و خوشبو به درازی ۳ تا ۴ سانتیمتر و منگوله ای شکل است.
درخت گل ابریشم تاج کروی شکل بزرگ و سبزرنگی ایجاد می کند که منظره بسیار زیبایی دارد. به همین خاطر به عنوان درخت سایه دار و زینتی در مناطق شهری کاشته می شود. در هند از چوب آن الوار تولید می کنند. از غلاف دانه ها و برگ های این درخت نیز به عنوان خوراک دام برای برخی چارپایان استفاده می شود.
عکس گل ابریشم (درخت)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس