گزارش سنا درباره اطلاعات پیش از جنگ در عراق

دانشنامه عمومی

گزارش سنا دربارهٔ اطلاعات تسلیحات کشتار جمعی عراق به طور رسمی، «گزارش کمیته منتخب اطلاعات در مورد ارزیابی های اطلاعاتی پیش از جنگ جامعه اطلاعاتی ایالات متحده در مورد عراق» گزارش کمیته اطلاعاتی منتخب سنای ایالات متحده در مورد اطلاعات جامعه اطلاعاتی ایالات متحده بود. ارزیابی عراق در زمان منتهی به حمله به عراق در سال۲۰۰۳. این گزارش که در ۹جولای۲۰۰۴منتشر شد، شکست های متعددی را در فرایند جمع آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل شناسایی کرد. این گزارش نشان داد که این شکست ها بخاطر اطلاعات نادرست می باشد که هم سیاست گذاران دولتی و هم افکار عمومی آمریکا را گمراه می کند.
نه نفر جمهوری خواه و هشت دموکرات عضو کمیته در مورد نتایج اصلی گزارش توافق کردند و به اتفاق آرا یافته های آن را تأیید کردند. با این حال، آنها در مورد تأثیری که اظهارات اعضای ارشد دولت بوش در مورد عراق بر فرایند اطلاعاتی داشت، اختلاف نظر داشتند. مرحله دوم تحقیقات، به نحوه استفاده سیاستگذاران ارشد از اطلاعات، در ۲۵ می ۲۰۰۷منتشر شد. بخش هایی از گزارش فاز دوم که در آن زمان منتشر نشده بود شامل بررسی اظهارات عمومی رهبران دولت ایالات متحده قبل از جنگ و ارزیابی فعالیت های داگلاس فیث و دفتر طرح های ویژه پنتاگون است.
پس از جنگ خلیج فارس در سال۱۹۹۱، عراق موافقت کرد که ذخایر سلاح های کشتار جمعی خود را نابود کند و برنامه های سلاح های کشتار جمعی خود را از بین ببرد. برای تأیید انطباق، تیم های بازرسی سازمان ملل باید دسترسی به مراکز نظامی کشور داشته باشند. در طول هفت سال بعد، بازرسان گاهی از عدم همکاری و طفره رفتن دولت عراق شکایت می کردند. مقامات عراقی به نوبه خود شکایت کردند که برخی از بازرسان تسلیحات به عنوان جاسوس برای سازمان های اطلاعاتی خارجی عمل می کنند. در سال۱۹۹۸، پس از انتشار گزارش انتقادی دربارهٔ عدم پایبندی دولت عراق توسط بازرس تسلیحات سازمان ملل، ریچارد باتلر، رئیس جمهور ایالات متحده بیل کلینتون اعلام کرد که حملات هوایی را به اهدافی در عراق انجام خواهد داد. باتلر بازرسان خود را تخلیه کرد و بمباران ادامه یافت. پس از بمباران، عراق دیگر به بازرسان تسلیحاتی اجازه ورود مجدد به کشور را نداد.
پس از اینکه جورج دبلیو بوش در ژانویه ۲۰۰۱رئیس جمهور شد و به ویژه پس از حملات ۱۱ سپتامبر، دولت آمریکا توجه خود را به عراق افزایش داد. در نیمه اول سال۲۰۰۲، مجموعه ای از بیانیه های علنی پرزیدنت بوش و اعضای ارشد دولت وی نشان میداد که تمایل به استفاده از زور برای برکناری صدام حسین از قدرت دارند. در ۱ اکتبر ۲۰۰۲، سیا یک برآورد طبقه بندی شده از اطلاعات ملی آمریکا ارائه سد که تهدیدی از فعالیت های کشتار جمعی عراق ارائه کرد. سه روز بعد، جورج تنت، مدیر سیا، مقاله سفید طبقه بندی نشده ای را در مورد قابلیت های سلاح های کشتار جمعی عراق منتشر کرد. طی دو هفته آینده، قطعنامه مشترکی مبنی بر مجوز استفاده از زور توسط هر دو مجلس کنگره تصویب شد.
عکس گزارش سنا درباره اطلاعات پیش از جنگ در عراقعکس گزارش سنا درباره اطلاعات پیش از جنگ در عراقعکس گزارش سنا درباره اطلاعات پیش از جنگ در عراق
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس