گروه بازرسی عراق

دانشنامه عمومی

گروه بازرسی عراق ( به انگلیسی: Iraq Survey Group یا ISG ) هیأتی حقیقت یاب بود که توسط نیروهای چندملیتی پس از اشغال این کشور در سال ۱۳۸۲ برای یافتن تسلیحات کشتار جمعی به عراق اعزام شد. گزارش نهایی این گروه با عنوان گزارش دولفِر شهرت یافته است. این گروه شامل ۱۴۰۰ عضو بین المللی بود که توسط پنتاگون و سیا سازماندهی شده بودند تا انبارهای سلاح های کشتار جمعی عراق از جمله سلاح های شیمیایی و میکروبی، برنامه های تحقیقاتی و زیرساخت هایی را که برای ساخت این گونه سلاح ها مورد نیاز است را بیابند. در نهایت نتیجه این گزارش نشان داد که این گروه تنها ذخیره های کوچکی از سلاح های شیمیایی را پیدا کرده که به دلیل شمار پایین از دیدگاه نظامی تهدید بالقوه ای به حساب نمی آیند.
بیش از هزار شهروند آمریکایی، بریتانیایی و استرالیایی بدنهٔ اصلی گروه بازرسی عراق را تشکیل می دادند. آمریکایی ها بیشترین تعداد کارکنان و منابع عملیاتی را تأمین کردند. این افراد شامل غیرنظامیان و نظامیان اطلاعاتی و همچنین متخصصان سلاح های کشتار جمعی بودند و تعداد زیادی هم به حفاظت فیزیکی مسلحانه از آن ها می پرداختند. دیوید کی که پس از جنگ اول خلیج فارس نقش بازرس تسلیحاتی را بر عهده داشت به عنوان رئیس این گروه انتخاب شد.
گروه بازرسی عراق جایگزین تیم های بازرسی سازمان ملل ( کمیسیون نظارت، تحقیق و بازرسی سازمان ملل به ریاست هانس بلیکس و آژانس بین المللی انرژی اتمی با ریاست محمد البرادعی ) شد. این سازمان ها پیش از جنگ عراق توسط شورای امنیت مأمور تحقیق پیرامون سلاح های غیرمتعارف شده بودند ( نگا. بحران خلع سلاح عراق ) . آن ها هیچ چیزی پیدا نکرده بودند.
این گروه تلفیقی از نیروهای اطلاعاتی چند سازمان بود که برای پشتیبانی از عملیات آزادسازی عراق ( OIF ) ایجاد شد. افراد شاغل در آن از آژانس های دولت آمریکا، نیروهای مسلح بریتانیا و استرالیا و همچنین آژانس های دولتی بریتانیا و استرالیا بودند. مأموریت گروه بازرسی عراق، سازماندهی، هدایت و بکارگیری ظرفیت ها و مهارت های اطلاعاتی برای کشف، ضبط، استخراج و انتشار اطلاعات پیرامون افراد، اسناد و دیگر رسانه ها، مواد، تاسیسات، شبکه ها و عملیات های وابسته به سلاح های کشتار جمعی، تروریسم، اطلاعات رژیم سابق، افراد عراقی یا غیرعراقی مرتبط با آن رژیم، افراد دستگیرشده توسط آن رژیم و افرادی بود که متهم به جنایات جنگی یا جنایت علیه بشریت بودند.
عکس گروه بازرسی عراق
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس